5 Locuri de vizitat in Sighisoara

Sursa foto: emperorcosar/Shutterstock.com

Se spune ca este unul dintre ultimele orase-cetate locuite din Europa si unicul conservat in cea mai mare parte. Dar asta nu este singurul motiv pentru care Sighisoara este probabil cel mai turistic oras din Romania, avand mai bine de 200 000 de vizitatori in fiecare an, o buna parte dintre ei, straini. Sighisoara este, pur si simplu, fermecatoare. Situat in inima Transilvaniei, la circa 120 km de Brasov si 95 km de Sibiu, oraselul se mandreste cu o arhitectura remarcabila ce vibreaza in zeci de culori, dar si cu o istorie fascinanta, in care il avem ca personaj principal pe Vlad Dracul.

Astazi, cetatea medievala Sighisoara este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si poate fi considerata una dintre cele mai bune destinatii de city break din Romania. Iata care sunt principalele 5 locuri care merita vizitate aici:

1. Piata Cetatii. In anii din epoca medievala, Piata Cetatii era locul in care se judecau cele mai importante procese din oras, fiind totodata piata de comert. In prezent, aceasta este un simplu loc de relaxare si de a savura o limonada sau o bere rece, avand un decor splendid dat de casele colorate ce impanzesc tot imprejurul. Piata Cetatii este, de asemenea, locul ideal din care sa pornesti spre explorarea celorlalte atractii ale orasului, cum ar fi Turnul cu Ceas, Casa cu cerb, Casa Vlad Dracul, Scara Acoperita si Cimitirul Evanghelic.

2. Turnul cu Ceas. Este unul dintre cele mai dominante si cunoscute monumente de arhitectura militara din Transilvania. In primii sai ani, era un simplu turn de poarta ce masura doar doua niveluri. Ulterior, s-a transformat in Turnul cel mare al portii din fata. Astazi, turnul are o inaltime de 64 de metri si este intins pe 6 nivele (pentru care trebuie sa urci 110 trepte). Cel mai remarcabil aspect arhitectural al Turnului cu Ceas este probabil acoperisul sau colorat, care a fost construit in stil baroc in anul 1677. Din 1899, turnul este sediul muzeului sighisorean. In trecut, insa, gazduia primaria orasului.

3. Biserica Manastirii Dominicane. Documentele oficiale sustin ca impresionanta biserica dateaza din 1298, fapt ce ne duce la gandul ca aceasta este una dintre cele mai vechi biserici de pe teritoriul Romaniei. Biserica a fost construita de catre calugarii dominicani, insa ulterior a fost preluata de sasii lutherani. Devastata de un puternic incendiu in 1676, biserica a fost renovata in anii urmatori, capatand forma pe care o putem observa si in ziua de azi. Printre cele mai importante obiecte de patrimoniu ale bisericii se numara cristenita de bronz turnata in anul 1440 si cele 39 de covoare orientale realizate intre secolele XVI-XVII.

4. Scara acoperita. Celebra scara din lemn a fost construita intre anii 1660 si 1662, la vremea aceea insumand 300 de trepte. In urma unor modificari ce au avut loc in 1842, scara a ramas cu 178 de trepte. In prezent, aceasta are doar peretii si treptele din lemn, acoperisul fiind facut din sindrila, iar fundatia fiind consolidata in piatra. Este, de asemenea, cunoscuta sub denumirea de “Scara scolarilor” deoarece se spune ca a fost acoperita cu scopul de a le oferi protectie elevilor ce urmau aceasta cale pentru a ajunge la scoala.

5. Cimitirul Evanghelic. Cu toate ca cimitirele nu sunt tocmai cele mai recomandate locuri de vizitat din Romania (cu exceptia Cimitirului Vesel de la Sapanta si a Cimitirului Bellu din capitala), in Sighisoara merita sa vizitezi si Cimitirul Evanghelic (denumit si Cimitirul sasilor). Si nu, nu adaposteste mormintele unor oameni faimosi, ci este, pur si simplu, un cimitir ce fascineaza prin pietrele sale funerare ce dateaza din secolul al XVIII-lea.

Sighisoara este o splendoare intru totul. Nu trebuie neaparat sa ii bifezi celebrele atractii turistice pentru a-i descoperi farmecul, ci pur si simplu sa te plimbi pe stradutele-i medievale incantatoare. Este o adevarata placere sa o vizitezi in orice perioada a anului, dar cel mai mult la finalul lunii iulie, cand Festivalul Medieval Sighisoara reuneste grupari cavaleresti, formatii de muzica medievala, mesteri si artisti populari si o sumedenie de animatori si actori de teatru ce incanta publicul cu fel si fel de piese si spectacole interesante.

Locuri de cazare in Sighisoara gasesti aici!

The post 5 Locuri de vizitat in Sighisoara appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *