8 Lucruri interesante despre Biserica Neagra din Brasov

Sursa foto: Viator

Considerata a fi simbolul Brasovului, Biserica Neagra este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din Europa de Sud-Est si una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din centrul Romaniei. Situata in centrul Brasovului, uimitoarea Biserica are parte de peste 250 000 de vizitatori in fiecare an, acestia fiind impresionati de istoria, dimensiunile ei impunatoare, dar mai cu seama de obiectele de patrimoniu pe care le adaposteste.

Mai mult decat atat, conform portalului Google Panoramio, Biserica Neagra este cea mai fotografiata cladire din Romania. Este fascinanta prin toate aspectele ei. Cu toate acestea, putini stiu ca Biserica Neagra are in spate o istorie greu incercata si cateva detalii legate de arhitectura si decor extrem de interesante.

Iata o lista cu 8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre acest lacas de cult uluitor:

1. Durata constructiei a fost de aproape 100 de ani, aceasta fiind inceputa in anul 1377 si terminata in preajma anului 1477. Motivul pentru care finalizarea constructiei a durat atat de mult este dat de invazia otomana care a avut loc in 1421.

2. Numele original al lacasului de cult este Biserica Sfanta Maria. Acesta a fost schimbata in Biserica Neagra dupa incendiul din 1689, in urma caruia zidurile exterioare au ramas innegrite.

3. Proiectul initial al Bisericii era prevazut cu doua turnuri, nu cu unul. Din cauza lipsei de fonduri, insa, cel de-al doilea turn nu a mai fost ridicat, iar primul si singurul turn a fost construit abia in 1514, cu 37 de ani mai tarziu decat restul Bisericii.

4. Turnul Bisericii Negre adaposteste cel mai mare clopote din tara noastra si unul dintre cele mai mari din intreaga Europa, avand o greutate impresionanta, de 6300 de kilograme. De asemenea, in turnul Bisercii mai bat doua clopote de dimensiuni mai reduse.

5. Biserica Neagra gazduieste si cea mai mare orga functionala din sud-estul Batranului Continent. Este vorba despre orga mecanica Buchholtz, care insumeaza 3993 de tuburi si 76 de registre.

6. Alt aspect prin care acest lacas de cult inscrie recorduri este dat de colectia sa de covoare orientale, care este cea mai mare din sud-estul Europei. Cele mai multe dintre covoarele existente sunt donatii ale fostilor vizitatori ai Bisericii.

7. Pana in anul 1542, Biserica avea sa fie catolica. Din acel an, in urma initiativei umanistului Johannes Honterus, se introduc slujbele religioase in limba germana de rit evanghelic-luteran, astfel ca Biserica devine luterana.

8. Biserica Neagra este atat de mare (are suprafata totala de 2500 de metri patrati), incat are capacitatea de a gazdui in acelasi timp aproximativ 5000 de persoane. In lungime, aceasta masoara 90 de metri, in inaltime are 37 de metri, iar turnul sau are 65 de metri.

Putin probabil sa nu fi zarit Biserica Neagra daca ai trecut prin centrul Brasovului. Iti recomandam cu toata caldura sa ii vizitezi si interiorul pentru a-i cunoaste mai bine istoria, dar mai cu seama pentru a-i vedea indeaproape splendida orga si colectia de covoare orientale.Locuri de cazare in Brasov pot fi gasite accesand link-ul urmator!

The post 8 Lucruri interesante despre Biserica Neagra din Brasov appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *