Atractii si obiective turistice in judetul Prahova

Sursa foto: bymandesigns/Shutterstock.com

Faptul ca este foarte aglomerat in timpul zilelor de weekend nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni. Judetul Prahova este o comoara plina de minuni naturale, castele fermecatoare si peisaje de o frumusete ce taie respiratia, atractiile acestuia gasindu-se pe intregul sau teritoriu. 

In randurile urmatoare va vom prezenta cateva locuri pe care va indemnam sa le vizitati daca ajungeti in zona Prahovei:

Valea Prahovei. Cea mai pitoreasca vale din Romania si una dintre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor, Valea Prahovei adaposteste mai multe statiuni montane extrem de frumoase, printre care se numara Sinaia, Busteni, Cheia, Azuga, Predeal si Slanic Prahova.

Casa Memoriala Nicolae Grigorescu. Probabil cel mai mare pictor roman al tuturor timpurilor, Nicolae Grigorescu este un nume ce inseamna enorm in istoria artei romanesti si nu numai. Cele mai multe lucrari ale sale pot fi admirate in prezent la Muzeul National de Arta din Bucuresti, insa daca esti curios sa afli mai multe despre viata artistului, iti recomandam o vizita la Casa Memoriala Nicolae Grigorescu. Aceasta se gaseste in Campina si avea sa fie locul in care pictorul si-a petrecut ultimii ani din viata.

Muzeul Sarii. Situat in Slanic Prahova, Muzeul Sarii a fost amenajat in Casa Camarasii, o cladire monument istoric din secolul al XVIII-lea ce avea sa fie in trecut resedinta functionarului care colecta taxele pe sare, monopol domnesc. Restaurata recent, muzeul a fost deschis si pus in circuit turistic in anul 2003, avand expozitii care prezinta documente si reconstituiri ale istoriei prelucrarii sarii la Slanic, masinarii si unelte, diferite cristale de sare si mai multe planse geologice.

Parcul Natural Muntii Bucegi. Cea mai frumoasa atractie naturala a judetului Prahova este, cu siguranta, Parcul Natural Muntii Bucegi. Intinsa pe o suprafata de circa 32 600 de hectare, aceasta rezervatie adaposteste numeroase specii de animale si plante precum ursul brun, capra neagra, acvila de munte, lupul, jderul de copac, vulpea, liliacul cu urechi late, chitcarul de camp, bradul, zada, tisa, zambrul, frasinul, alunul, floarea de colt si papucul doamnei.

Valea Doftanei. Unii spun ca ar fi mai pitoreasca decat Valea Prahovei. Cu o salbaticie naturala ce te cucereste inca de la prima vedere, Valea Doftanei este un loc grozav pentru drumetii in natura. In apropiere vei putea vizita, de asemenea, Rezervatia Glodeasa, unde vei putea admira arbori ce dateaza si din anii 1700. 

Podgoriile de pe Dealu Mare. Un alt capitol la care sta excelent judetul Prahova este vinul pe care il produce. Cele mai populare podgorii din zona sunt cele de pe Dealu Mare, despre care se spune ca ar avea porecla de “Patria Vinurilor”. Un alt loc cu podgorii grozave in judet este Valea Calugareasca. De vizitat aici Crama-muzeu 1777, unde vei descoperi povesti fascinante din stramosi despre productia vinului prahovean.

Muzeul Conacul Bellu. Prea putin cunoscut de publicul larg, Conacul Bellu situat in localitatea Urlati, pe strada Orzoaia de Sus la numarul 12, este considerat a fi unul dintre cele mai bune exemplare ale arhitecturii romanesti, apartinand candva familiei Bellu. Spendida cladire vopsita in alb, cu stalpi din lemn negru si cu arcade sculptate, a intrat in patrimoniul muzeul in 1953, avand expozitii de arta plastica si decorativa, etnografie, icoane si arme din secolele XVIII si XIX.

Castelele Peles si Pelisorul din Sinaia sunt alte obiective turistice majore pe care nu ar trebui sa le ratezi cand vizitezi tinuturile prahovene. Totodata, orasul Ploiesti, Barajul Maneciu si Casa Memoriala George Enescu sunt extrem de interesante.

In ceea ce priveste locurile de cazare, acest judet sta excelent. Gazduieste printre cele mai bune hoteluri si pensiuni din intreaga tara. Pentru mai multe detalii, arunca un ochi asupra acestui link!

The post Atractii si obiective turistice in judetul Prahova appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *