Ce poti face intr-o vacanta la Calimanesti

Sursa foto: Ciocan Cosmina Carmen/Shutterstock.com

Dezvoltata pe pitoreasca vale a Oltului, statiunea Calimanesti isi uimeste vizitatorii cu abundenta de ape termale folosite in fel si fel de tratamente medicale, dar mai ales cu diversitatea de peisaje incantatoare, cu aerul sau proaspat si cu cochetele pensiuni pe care le adaposteste.

Poreclita “perla statiunilor de pe Valea Oltului”, micuta localitate dateaza din anul 1386 si este vizitata in scopuri terapeutice din 1827, de cand s-au descoperit in zona izvoarele minerale.

In prezent, la Calimanesti se practica turism balnear, religios, montan si de afaceri (este un loc in care se organizeaza frecvent conferinte, simpozioane si traininguri), statiunea avand parte anual de zeci de mii de vizitatori veniti din alte parti ale tarii si din afara granitelor.

Acest numar mare de turisti nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. Statiunea Calimanesti nu numai ca este binecuvantata cu ape terapeutice grozave pentru vindecarea bolilor digestive, metabolice, nutritive, pulmonare si ginecologice, dar are parte, de asemenea, de peisaje impresionante si de o sumedenie de atractii turistice create de Mama Natura si de mana omului.

Iata o lista cu principalele obiective turistice pe care le recomandam a fi vizitate intr-o vacanta la Calimanesti:

Manastirea Cozia. Ctitorita de fostul domnitor al Tarii Romanesti Mircea cel Batran, manastirea Cozia este un complex monahal medieval construit pe malul raului Olt, la poalele muntilor, ce a suferit de-a lungul istoriei sale diverse renovari si extinderi. Una dintre comorile sale cele mai de pret este pictura murala in stil bizantin din interior, aceasta avand o valoare imensa pentru patrimoniul cultural artistic romanesc si european. Cu siguranta, manastirea merita vizitata, mai ales ca este cconsiderata a fi cel mai vechi si important monument de arhitectura de arta medievala din Tara Romaneasca, 

Parcul National Cozia. Intins pe o suprafata de circa 17 000 de hectare, acesta este unul dintre cele mai frumoase si mari parcuri nationale din Romania, fiind compus din paduri de fag, gorun, molid si brad ce acopera armonios partea central-sudica a Carpatilor Meridionali. In cadrul parcului vei observa, de asemenea, plante provenite din alte parti ale lumii, inclusiv din Caucaz, Alpi, Balcani, din tinuturile mediteraneene si chiar dim regiunile circumpolare ale Europei. Totodata, in Parcul National Cozia cresc mai multe specii de plante care nu se gasesc in nicio alta parte a planetei. Printre acestea se numara laleaua pestrita, trandafirul de Cozia si Centaurea stoebe coziensis. Fauna parcului este si ea foarte bogata si variata, fiind compusa din ursi, lupi, pisici salbatice, capre negre, cerbi carpatini, vipere, vipere cu corn si diverse alte specii de reptile si mamifere.

Cascada Lotrisor. Daca vizitezi Parcul National Cozia, trebuie sa faci o oprire si la frumoasa Cascada Lotrisor, a carei cadere de apa a fost realizata in mod artificial in jurul anilor ‘50, cand s-a construit drumul forestier ce trece prin aria naturala protejata din Valcea. 

Schitul Ostrov. Purtand hramul “Nasterea Maicii Domnului”, schitul Ostrov este locuit de calugarite si  a fost construit pe locul unei biserici mai vechi din secolul al XIV-lea. Acesta a fost ctitorit de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa, doamna Despina si se gaseste pe o insula a lacului de acumulare al hidrocentralei Calimanesti, la circa 5 km de halta CFR Calimanesti-Jiblea.

Castrul Roman Arutela. Fosta fortareata construita de romani pe o veche asezare dacica se gaseste in Poiana Bivolari, pe malul stang al Oltului. Explorand-o, vei observa diverse urme si terme romane construite de arcasii sirieni din armata romana, dar si o mica parte dintr-un vechi drum roman, al carui pavaj este realizat din piatra cioplita. Arheologii au gasit aici inscriptii de pe vremea imparatilor romani Hadrian si Antoninu Pius. Din pacate, fortareata a fost intr-o mare masura distrusa de o inundatie a Oltului, insa in prezent este conservata si reconstituita.

Alte atractii turistice pe care le poti vedea in jurul statiunii Calimanesti: Manastirea Stanisoara, Manastirea Turnu, Biserica din Deal “Sfintii Voievozi” si Masa lui Traian.

Poti gasi cazare in Calimanesti aici!

The post Ce poti face intr-o vacanta la Calimanesti appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *