Locuri in Romania unde poti calatori cu bani putini

Sursa foto: Thomas Dekiere/Shutterstock.com

Noi, cei care ne-am nascut in Romania, ar trebui sa ne simtim recunoscatori divinitatii pentru frumusetile naturale pe care ni le-a oferit! Cu nenumarate peisaje pitoresti, o istorie bogata ce dateaza de mii de ani, o cultura variata si cu oameni cu suflet curat, tabloul romanesc este, fara doar si poate, unul cat se poate de atragator!

In plus, nu trebuie sa dispui de un buget generos pentru a-i putea explora destinatiile turistice. Cele mai multe dintre ele sunt destul de accesibile si nu necesita mult efort pentru a le gasi. Sigur, exista cateva destinatii mai costisitoare, cum ar fi statiunile montane de pe Valea Prahovei sau statiunile populare de pe litoral, insa exista si alte locuri in care poti petrece cateva zile fara a cheltui prea multi bani.

Iata cateva dintre locurile in care poti calatori cu bani putini:

Piatra Craiului. Daca esti genul de calator caruia ii place sa strabata potecile montane, cu rucsacul in spate si cu gandul de a dormi intr-un cort sub cerul liber, ai o gama variata de munti din care sa alegi pentru a-ti satisface aceasta dorinta. Cele mai spectaculoase trasee montane sunt, insa, cele din Piatra Craiului, acestea fiind strabatute anual de mii de vizitatori romani si straini. Cu toate acestea, va trebui sa ai o conditie fizica buna pentru a putea face fata provocarilor Pietrei Craiului, traseele sale fiind destul de grele si de abrupte, unele cu lanturi.

Neaparat sa faci un popas la Curmatura, un loc superb in care poti ajunge in doua-trei ore.

Daca ideea de a dormi in cort nu iti surade, poti sa te cazezi intr-una dintre pensiunile aflate in apropiere, in localitatea Zarnesti. Mai multe detalii, aici!

Azuga. Nu toate statiunile montane din Valea Prahovei sunt costisitoare. In timp ce majoritatea vizitatorilor se inghesuie la Sinaia sau la Poiana Brașov, Azuga este la fel de frumoasa, avand locuri de cazare si centre de inchirieri de echipamente de schi si snouwboard cu preturi foarte decente. 

Cele 6 partii de schi sunt principalele atractii ale statiunii. Azuga, insa, poate fi vizitata si pe timp de vara, peisajele sale impresionante fiind ca un magnet pentru turistii pasionati de drumetii in natura. In statiune vei gasi, de asemenea, terenuri de fotbal, tenis sau volei, cateva monumente istorice precum Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial si superbele case Ion Taras si Petre Tibeica.

Locuri de cazare in Azuga poti gasi in acest link!

Hunedoara. Indreptandu-ne spre partea vestica a Meridionalilor, intram in judetul Hunedoara, o alta destinatie in care nu trebuie sa ai un buget generos pentru a avea o vacanta reusita. Iar Hunedoara adaposteste sute de atractii turistice incredibile, Castelul Huniazilor, Cetatea Devei și Cetatea Sarmizegetusa fiind doar cateva dintre ele. Traseele montane din acest judet sunt si ele interesante, in special cele care duc spre varful Parangul Mare (cel mai inalt varf din Parang) si spre varful Peleaga (cel mai inalt varf din Retezat).

Locuri de cazare in zona poti gasi aici!

Satele Magura si Pestera. Turismul rural a devenit din ce in ce mai popular in ultimii ani, in special in satele de munte. Magura si Pestera, situate in apropiere de Moeciu, la poalele Pietrei Craiului si Bucegilor, sunt unele dintre cele mai fermecatoare sate pe care le poti gasi in creierii muntilor romanesti. Si, chiar daca par niste sate uitate de lume, in aceste doua localitati nu ai cum sa te plictisesti. Asta pentru ca frumusetile naturii nu te vor lasa sa stai deoparte fara a le explora cat mai in detaliu. Asa ca, ia satele la pas, bucura-te de liniste si respira aerul de munte!

Locuri de cazare in zona poti gasi aici!

Transalpina. Este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din tara noastra. Noi iti recomandam sa il vizitezi cu bicicleta si sa te cazezi in Voineasa sau la Novaci, unde pensiunile au preturi destul de accesibile (mai multe detalii, aici.

Mai mult, in zona poti vizita Pestera Polovragi si Cheile Oltetului.

The post Locuri in Romania unde poti calatori cu bani putini appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *