3 locuri din Romania unde sa petreci anul acesta Pastele

Sursa foto: Sebastian_Photography/Shutterstock.com

Sarbatorile Pascale aduc cateva zile de vacanta, motiv numai bun pentru o mica excursie cu familia. Cum Pastele este o sarbatoare ce ne duce cu gandul la copilarie si ne leaga de traditiile romanesti, cele mai bune destinatii sunt in interiorul Romaniei.

Daca vrei sa mergi undeva de Paste, insa nu stii unde sa iti setezi GPS-ul, iata 3 locuri magnifice, ce iti pot oferi tot ceea ce doresti: relaxare, mancare delicioasa si o multime de atractii.

1. Bucovina. Este prima zona a tarii care iti vine in minte atunci cand te gandesti la sarbatorile crestine. CU o multime de manastiri ( Voronet, Putna, Humor sau Sucevita) si cu multe obiective turistice pe care merita sa le bifezi, aceasta zona iti poate asigura o experienta completa si interesanta. Poti vizita cateva muzee, printre care Muzeul Satului Bucovinean si Suceava sau Casa Memoriala Mihai Eminescu, te poti bucura de mancaruri traditionale si de o cunoastere mai bine a traditiilor din satele bucovinene sau, daca muntele ofera inca zapada, poti arde calorii pe partiile de ski din Vatra Dornei sau din Sucevita. Experientele sunt cu atat mai bine conturate daca alegi o unitate de cazare cat mai prietenoasa cu traditiile. In acest sens, iti recomandam cateva pensiuni excelente, aici!

2. Voineasa. Stațiunea Voineasa nu este în topul celor mai populare statiuni montane din Romania. Tocmai asta o face foarte atractiva. Daca vrei sa te bucuri de o importanta doza de liniste si de aer curat, este locul perfect.

Situata la 650 de metri altitudine, statiunea iti permite sa faci activitati extrem de interesante, cum ar fi pescuitul de pastravi in raul Lotru sau drumetiile in care poti admira Carpatii Meridionali in toata splendoarea lor. In aceasta statiune poti gasi inclusiv o baza de tratament in caare poti trata probleme precum surmenajul fizic si intelectual, boli ale cailor respiratorii sau nevroza astenica. Aerul este bogat in aerosoli ionizati si ozonizati, motiv pentru care cateva zile aici te pot transforma intr-un alt om.

3. Sovata. Este o alta statiune care nu pare a fi pe lista multor oameni pentru o vacanta de Paste, insa care poate uimi prin dotarile sale. Pe langa faptul ca vei putea gusta o combinatie perfecta intre mancarurile traditionale romanesti si Unguresti, in Sovata te vei bucura de Spa-uri moderne, de peisaje excelente si aer curat, de plimbari pe trasee amenajate, ideale pentru orice persoana si de o Mocanita recent reabilitata, care circula intre Sovata si Campu Cetatii.

Este un loc in care merita sa ajungi pentru gulasul delicios, pentru langosul cu branza, pentru numeroasele obiecte traditionale cu care poti pleca acasa si pentru relaxarea de care te vei bucura.

Toate aceste statiuni sunt disponibile de-a lungul intregului an. Totusi, daca le vizitezi in perioada sarbatorilor Pascale vor avea un alt farmec, deoarece te vor introduce in comunitati care sarbatoresc Invierea lui Hristos in moduri extrem de interesante si sunt gata sa impartaseasca cu tine intreaga experienta. 

Gaseste, asadar, pensiunea perfecta si planueste-ti din timp vacanta de Paste. Vei reusi sa iti imbogatesti viata cu amintiri frumoase.

The post 3 locuri din Romania unde sa petreci anul acesta Pastele appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *