Stațiunea cu cel mai curat aer din Europa se află în România

Sursa foto: MeisterJob.ro

Țara noastră are multe puncte de interes pentru turiștii din toată lumea, care vor să descopere România autentică, frumoasă, cu istoria ei impresionantă. Pe lângă obiectivele turistice și orașele cunoscute din țară, există și locuri „ascunse” pe care nu mulți turiști le cunosc, dar care te pot lăsa fără cuvinte, atât datorită peisajelor, cât și datorită caracteristicilor reliefului din zonă. Toate acestea fac din România una dintre cele mai bogate țări europene când vine vorba de obiective turistice naturale. 

Un astfel de loc este Soveja, stațiune din Vrancea recunoscută pentru o particularitate unică: are cel mai ozonat aer din Europa, datorită pădurilor de brazi și pini ce o înconjoară. Localitatea este alcătuită din satele Rucăreni și Dragosloveni.

Datorită aerului tare și curat rezultat în urma așezării privilegiate printre păduri, stațiunea Soveja este locul ideal dacă îți dorești să te relaxezi și să petreci timp în natură. Peisajele impresionante, izvoare cu ape minerale și păduri de brazi ce par a fi infinite, stațiunea este un loc aparte, unic.

Situată la 600 de metri altitudine, localitatea este locul ideal pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii, printre care și silicoza, boală pulmonară la care cei mai expuși sunt minerii. În trecut, zona era foarte populară și era denumită „Perla Vrancei”, datorită caracteristicilor benefice ale locurilor. 

Soveja a fost preferată în trecut și de liderii partidului comunist, iar Nicolae Ceaușescu venea in zonă, în special, pentru a vâna urși. 

Totodată, în anii ’80, în zonă ajungeau foarte multe grupuri de turiști în cantonament, pentru a se bucura de aerul curat și de peisajele stațiunii. 

Sursa foto: Sursa foto: Leonard STAFIE, Claudiu BOROBEI

Deși stațiunea este recunoscută la nivel internațional, foarte puține unități de cazare au rămas în zonă. În schimb, turiștii se pot bucura în continuare de proprietățile aerului curat, de pădurile stufoase din zonă și de apa râurilor Șuşiţa, Dragomira, Chilugul și Chiulicea.  

Un alt lucru interesant despre istoria acestui loc cu aer vindecător este faptul că, în trecut, aici mii de soldați au căzut la datorie în Primul Război Mondial, în zonă aflându-se și Mausoleul Eroilor din Primul Război Mondial, considerat monument memorial sau funerar. Chiar dacă istoria locurilor este tristă, zona are o energie și un farmec aparte. Tot aici găsești și Muzeul de Etnografie, unde poți afla despre tradițiile și obiceiurile locurilor. Poți vizita și Schitul Soveja cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Podul General Artutr Văitoainu de la poalele Munților Vrancei, Șipotul lui Bucur (izvor în Dealul Răchitaşului) și poți afla mai multe despre povestea și drumul Haiducului Bucur, ciobanul vrâncean care a întemeiat Bucureștiul.

The post Stațiunea cu cel mai curat aer din Europa se află în România appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *