5 destinații perfecte pentru o vacanță în luna ianuarie

Sursa foto: tividan/Shutterstock.com

Cum ar fi ca Anul Nou să nu fie atât de mult despre un „nou tu”, cât despre un nou loc unde să mergi? Există multe motive întemeiate pentru a te delecta cu o escapadă în ianuarie, iar dacă ai nevoie de ceva practic: este ieftin. Crăciunul a trecut, Ziua Îndrăgostiților este abia în februarie, luna ianuarie este perioada ideală de a călători pe timp de iarnă. 

Destinațiile pe care le menționăm mai jos sunt unele dintre cele mai bune locuri de călătorie în ianuarie, pe care le-am selectat cu mare atenție, pentru a-ți face sezonul de iarnă mai magic. Asigură-te că vei vizita cel puțin un loc din cele 5:

Sinaia

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Dacă dorești să te bucuri de un peisaj încântător de iarnă sau de o dimineață răcoritoare în timp ce respiri aerul curat de munte, atunci Sinaia este cu siguranță o alegere perfectă.

Perla Carpaților, așa cum este numită de localnici, este un oraș mic și, de asemenea, o stațiune montană, situată la aproximativ 800 de metri altitudine.

Stațiunea are 5 pârtii de schi cu dificultate mică, deservind astfel categorii medii și mari de turiști, de la cei cu experiență până la începători. Pârtiile de schi au dimensiuni variabile între 600 și 2500 m, totalizând 11.500 m de teren practicabil pentru schi. 

Pentru cei care doresc să învețe să schieze, există diverse școli deschise în timpul sezonului cu instructori experimentați atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pârtiile sunt dotate cu telescaun și teleschiuri, făcând din Sinaia una dintre cele mai bine dotate stațiuni românești în acest sens.

Brașov

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

În luna ianuarie, Brașovul se transformă într-un loc de basm, cu straturi de zăpadă proaspătă care acoperă acoperișurile clădirilor pastelate din jurul pieței. Plimbarea de seară de ”După Ziduri” este tot ce ai nevoie pentru un moment de respiro. 

Dacă îți plac sporturile de iarnă, poți merge în Poiana Brașov. Stațiunea are mai mult de 22 km de pârtii de schi cu trasee verzi, albastre, roșii și negre pentru fiecare dependent de sporturile de iarnă. Sistemul său de ridicare constă din două telecabine principale și o telegondolă deschisă împreună cu opt telescaune care asigură ridicarea a 7000 de persoane pe oră, astfel încât cozile să fie reduse la minimum.

Vatra Dornei

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Renumită pentru serviciile sale spa încă din secolul al XIX-lea, Vatra Dornei este una dintre cele mai bune destinații de iarnă pentru turiștii interesați de wellness. Aici poți găsi servicii de tratament natural pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare și reumatismul.

Pe lângă serviciile sale spa de renume mondial, Vatra Dornei (situat în nord-estul României) oferă oportunități excelente de agrement pentru cei care caută emoție și aventură atunci când călătoresc.

Vatra Dornei întâmpină pasionații de schi și sporturi de iarnă, deși are mai puține pârtii și teleschiuri comparativ cu celelalte stațiuni pe care le-am menționat.

Măgura

Sursa foto: calatoriideweekend.ro

Situat într-o parte mai îndepărtată a Moeciu, acesta este un loc unde poți face cunoștință cu viața simplă, tradițională, rurală. Este, de asemenea, locul ideal pentru a evita mulțimile de turiști zgomotoși și pentru a explora frumoasele locuri naturale din zonă.

Poți merge pe jos de la Măgura la satul Peștera și poți întâlni ceea ce înseamnă viața rurală pe vârful muntelui. Alternativ, există trasee de drumeții care duc vizitatorii la Cabana Curmătura, La Table sau la Prăpăstiile Zărneștiului. 

Unele dintre satele din apropiere care merită vizitate includ Peștera, Șirnea, Dâmbovicioara și Fundata.

Cluj

Sursa foto: tividan/Shutterstock.com

Centrul istoric din jurul Pieței Unirii, cea mai mare piață din Cluj, este primul loc pe care să-l vizitezi atunci când ajungi în acest oraș.

Aruncă o privire către Hotel Melody Central. A fost deschis în 1890 ca hotel, dar a fost și club de jazz și capelă. Biserica Sf. Mihail este o imensă clădire gotică, iar obiectivele turistice din jurul pieței includ Palatul Vechi Banffy, care găzduiește acum Muzeul Național de Artă și vechea primărie. 

Cele trei piețe principale din centrul orașului – Mihai Viteazul și Avram Iancu, precum și Unirii – sunt pline de clădiri istorice și baruri primitoare.

The post 5 destinații perfecte pentru o vacanță în luna ianuarie appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *