Județul Brașov: unde te cazezi și ce vizitezi într-un weekend în zonă

Brașovul este renumit pentru siturile sale medievale, de la ziduri și turnuri fortificate care au păzit orașul în urmă cu sute de ani, până la vechi bastioane care au supraviețuit aproape intacte timp de secole. Unul dintre cele mai fortificate orașe din Transilvania medievală – datorită funcției sale comerciale cheie în Evul Mediu – Brașovul păstrează și astăzi unele dintre construcțiile originale care au apărat orașul.

Brașovul este un excelent punct de plecare pentru explorarea Transilvaniei istorice. Orașul este la doar câțiva kilometri distanță de bisericile fortificate din Hărman, Prejmer și de cetatea medievală din Râșnov. Din oraș, poți ajunge cu ușurință la castelele regale Peleș și Bran, cetatea Rupea și celebrul sat Viscri.

Prin urmare, dacă ai în plan să explorezi mai mult zona, ți-am pregătit câteva idei de cazare, perfecte pentru o vacanță în acest județ.

Pensiunea Mălina, Moieciu de Sus

Pensiunea Mălina este situată în satul Moieciu de Sus, la 10 km de Castelul Bran și 3 km de Complexul Cheile Grădiștei, în apropiere de pădure și traseele ce merg în Bucegi. Pădurile de brad și fag din împrejurimi asigură un aer curat, fără praf, puternic ozonat, specific depresiunilor intramontane și neatins de flagelul poluării.

Parcarea autoturismelor se face în curtea proprie, unde sunt amenajate un foișor, terasă, grătar și un leagăn pentru copii.

Vila are 11 camere duble, cu baie proprie, TV led în fiecare camera, ieșire la terasă, sală-restaurant de 70 mp, cramă de 40 mp și o masă de tenis.

Vila Valea cu Molizi, Moieciu de Jos

Casa de oaspeți este construită în stil tradițional românesc și este structurată astfel: la parter se află bucătăria, camera de luat masa, livingul și recepția. La etajul unul sunt 4 camere duble, 2 camere triple, fiecare având baie proprie și balcon. Iar la mansardă vei putea regăsi 2 apartamente, fiecare cu 1 dormitor și 1 living, cu baie proprie și balcon.

Parcarea este gratuită și se află lângă proprietate. În curte se află o zonă amenajată pentru grătar, dar și o zonă verde de relaxare, cu terasă și lounge. 

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 1.500 de lei/întreaga unitate. 

Hanul Șimon, Bran

Hanul Șimon, o oază de liniște si relaxare, este locul unde trebuie să poposești dacă ajungi la munte în zona Bran, locul unde îți încarci bateriile, unde te vei simți ca acasă.

Situat la numai 2 km de Castelul Bran, unul dintre cele mai impresionante obiective turistice și, probabil, cel mai căutat al țării noastre. Înconjurat de Munții Bucegi, cu o priveliște care îți taie respirația, Hanul Șimon te invită să petreci aici momente de neuitat alături de cei dragi.

Hanul are dotări de o calitate superioară, fiecare cameră fiind dotată cu cosmetice de baie (săpunuri, șampoane, pastă și periuțe de dinți, gel de duș), papuci de unică folosință, prosoape albe de o calitate superioară, lenjerie albă de calitate.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 237 de lei/cameră.

Vila Chambersn Charm, Brașov

O vilă cochetă amplasată pe drumul către Poiana Brașov, Vila Chambers’n Charm te întâmpină  cu o priveliște absolut extraordinară către Tâmpa şi orașul Brașov. 

Vila se află la doar 3 km de centrul istoric. Chambers’n Charm este o unitate de cazare cu 9 camere spațioase, fiecare cameră fiind decorată după o altă temă. Vila este clasificată la 5 stele, creată special pentru cei care apreciază ambianța și serviciile hotelurilor boutique.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 345 de lei/cameră.

Pensiunea Floarea Soarelui, Brașov

Pensiunea Floarea Soarelui te așteaptă cu un număr de 40 locuri împărțite în 14 camere twin și matrimoniale, 2 garsoniere a maximum 4 persoane și un apartament pregătit cu o cadă jacuzzi pentru relaxare. Situată la 2.9 km distanță de Parc Aventura.

Ai posibilitatea de a petrece timpul într-un mod cu totul neobișnuit față de rutina zilnică a zonelor urbane. Centrul istoric este situat la 3.2km distanță și include principalele atracții, Biserica Neagră, Piața Sfatului împreună cu Muzeul de Istorie și Cetatea Brașovului, acestea îți pot oferi o amintire plăcută a sejurului petrecut în Brașov.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 190 de lei/cameră.

Pensiunea Mountain King, Sâmbăta de Sus

Situată în Sâmbăta de Sus, Pensiunea Mountain King are un restaurant, bar şi oferă acces gratuit la internet Wi-Fi în întreaga proprietate. La pensiune există un loc de joacă pentru copii, un grătar şi un restaurant. Este disponibilă o parcare privată.

Toate camerele au TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Anumite unităţi de cazare au zonă de relaxare. Există şi televizor.

Recepţia este deschisă nonstop. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 150 de lei/cameră

Wolkendorf Bio & Spa, Vulcan 

Un sejur la Wolkendorf Bio Hotel & Spa este una dintre alegerile ideale pentru timp petrecut în natură. Aici, pe lângă plimbările cu bicicleta în natura impresionantă din jurul hotelului, ai posibilitatea de a te bucura de servicii de SPA, de relaxare în curtea interioară a hotelului, de piscină exterioară încălzită și multe alte facilități de relaxare.

Hotelul are 45 de camere cu băi proprii și are o capacitate totală de 90 de persoane.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 488 de lei/cameră.

The post Județul Brașov: unde te cazezi și ce vizitezi într-un weekend în zonă appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *