Cele mai frumoase locuri de picnic din România

Când temperaturile ating cote alarmante, cel mai bun plan este să ne refugiem în natură, în adevărate de verdeață, la umbră și răcoare. Iar dacă avem și niște gustări delicioase la noi, scenariul este cu atât mai reușit. 

Prin urmare, dacă ai în plan o escapadă la iarbă verde în următoarea perioadă, ne-am gândit că e momentul să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai simpatice locuri de picnic din România. Și ca totul să iasă ca la carte, recomandarea noastră este să creezi un decor colorat pentru un boho picnic care va arăta spectaculos în fotografii. 

Pernuțe, pături, boluri, ustensile, coșuri de picnic: pe toate acestea le poți găsi pe www.nobilacasa.ro, care ne propune pentru această vară o colecție de accesorii perfecte pentru ieșirile în natură și care, de altfel, chiar Boho Picnic se numește. De altfel, Nobila Casa este unul dintre partenerii care au oferit premiul săptămânal în cadrul unui concurs pe pagina de Facebook Travelminit, parte din campania noastră de vară #VacanțăDeVis. Participă și tu la provocările noastre din fiecare săptămână și adună bilete de tombolă pentru marea extragere de la finalul sezonului: https://travelminit.ro/vacanta-de-vis.

Foto: Nobila Casa

Până atunci, însă, a venit momentul să punem la cale un picnic desăvârșit în inima naturii, în câteva colțuri absolut superbe din România.

Plaiul Foii

Dacă ești în căutarea unei destinații de picnic spectaculoase, care se află și la scurtă distanță de multe alte atracții turistice, Plaiul Foii este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face. Situat la poalele Munților Piatra Craiului, la scurtă distanță de orașul Zărnești, Plaiul Foii este locul ideal din care să admiri crestele montaje, în timp ce te relaxezi alături de cei dragi la un picnic pe malul pârâului. Alege un coș simpatic de pe www.nobilacasa.ro, pregătește gustările delicioase și bucură-te de câteva ore de liniște în inima naturii. 

Iar dacă vrei să explorezi și împrejurimile, trebuie să știi că din Plaiul Foii pornesc mai multe trasee spre Piatra Craiului, numai bune de testat de către iubitorii de hiking. Tot în apropiere se află și câteva dintre cele mai frumoase sate din Piatra Craiului (Măgura, Peștera, Șirnea), Cheile Dâmbovicioarei și peștera cu același nume, dar și orașul Râșnov, cu o fortăreață medievală de neratat. Atât de multe opțiuni!

Lacul Sfânta Ana

Situat în Harghita, unul dintre cele verzi județe din România, în apropiere de Băile Tușnad, Sfânta Ana este un lac de origine vulcanică, format în craterul Muntelui Ciomatu, la o altitudine de 946 de metri. Fiind poziționat într-un cadru natural inedit, locul este perfect pentru o ieșire la iarbă verde, un picnic într-un decor absolut minunat. În plus, contra unei taxe de 20 de RON, aici poți face și o plimbare cu barca pe lac, o experiență care chiar te va umple de energie. Și oare mai e nevoie să îți povestim de zecile de fotografii pe care vei dori să le faci aici?

Totodată, dacă vii ajungi, e musai să vizitezi și Tinovul Mohoș, o rezervație naturală unică în țară, practic, o mlaștină formată în craterul unui vulcan, acoperită cu mușchi și vegetație. Spectaculos!

Platoul Padina

Pentru iubitorii de picnic, dar și de escapade în care să se deconecteze total de la grijile de zi cu zi, Platoul Padina din Munții Bucegi este ultima recomandare de pe lista noastră. Pe timpul verii, când locul se transformă într-o oază de răcoare, destinația este aleasă frecvent de turiștii care vin aici cu rulota sau cortul, pentru a petrece câteva zile în natură. Iar un picnic aici se numără printre cele mai faine experiențe pe care le poți încerca. 

Găsește-ți colțul preferat, întinde păturile de picnic, pregătește bunătățile pe care le vei degusta și bucură-te din plin de moment! După masă, poți face o plimbare pe jos sau cu bicicleta: Padina ascunde nenumărate frumuseți. 

Tu în ce alte locuri din România ai mers la picnic?

Foto: dreamstime.com

The post Cele mai frumoase locuri de picnic din România appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *