Top cele mai frumoase 5 plaje din Nordul litoralului

Mai late sau mai micuțe, cu nisip fin și intrare lină în apă ori acoperite de covoare de scoici, pe litoralul românesc găsești nenumărate plaje frumoase și foarte diverse ca aspect.  Dacă ești genul care caută relaxarea pe care ți-o oferă vuietul valurilor, Travelminit îți recomandă una din plajele virgine, deloc aglomerate, despre care ți-am povestit aici.  Dacă însă de abia aștepți să ajungi la mare ca să te distrezi și să intri în vibe-ul teraselor și al cluburilor, atunci locurile de pe litoral în care trebuie să mergi vara aceasta sunt Mamaia, Vama Veche sau Năvodari.

Indiferent de genul de atmosferă pe care îl cauți, cu siguranță ai vrea să eviți să mergi pe jos minute în șir, prin soare, de la prosop la mare, ori până la o primă terasă de unde să îți cumperi o apă rece. Travelminit îți recomandă 5 plaje din Nordul litoralului unde să te simți excelent, evitându-le pe cele care au fost anul acesta artificial extinse. 

1. Plaja din Năvodari

Dacă atunci când auzi de Năvodari îți amintești de taberele din copilărie, află că lucrurile s-au schimbat destul de mult de atunci. Stațiunea a devenit una dintre cele mai populare locații ale litoralului românesc. Am putea spune că este zona favorită a familiilor cu copii, dar și a tinerilor dornici de distracție. Terasele de pe plajă și beach barurile organizează mereu petreceri în aer liber, iar cazările de lux sunt comparabile cu cele din Mamaia, dar mai prietenoase la preț.

2. Plaja Corbu 

Plaja Corbu, până nu demult o plajă sălbatică și relativ necunoscută, a devenit în timp foarte populară, în plin sezon, chiar destul de aglomerată. Cu toate acestea, ea și-a păstrat farmecul natural și boem. Peisajul de mare și plajă plină de scoici, îmbinat cu mănunchiuri de vegetație, completat de campinguri și rulote creează la Corbu o atmosferă ideală de vacanță și de timp liber petrecut frumos.

3. Plaja Vadu

După ce vei trece de plaja Corbu, în imediata apropiere se află satul pescăresc Vadu. Până la plajă nu te mai desparte decât un drum destul de îngust, pe care îl poți parcurge, însă, și cu bicicleta. Travelminit îți recomandă această destinație pentru plaja naturală extrem de întinsă și lată, cu nisip mătăsos, ceea ce face ca intrarea în apă să fie extrem de lină. 

4. Gura Portiței

Iată-ne ajunși și pe plaja de la Gura Portiței, un loc ce are un farmec aparte datorită vegetației specifice, care îmbracă frumos peisajul de mare. Mici pâlcuri de iarbă, păsări uriașe și fâșii de Dunăre fac din acest mic sat pescăresc o stațiune desprinsă parcă din tablouri. Nimic nu se compară cu un răsărit surprins între valurile puternice ale Mării Negre, văzut de pe plaja de la Gura Portiței. 

5. Plaja Perișor

Printre preferatele noastre se află și plaja Perișor, ferită încă de lume, de mulțimile de turiști, ceea ce i-a conservat aspectul sălbatic și frumusețea naturală. Cea mai apropiată localitate, Dunavățu de Jos, este un sat de pescari, iar ca să poți ajunge la Perișor ai nevoie de ajutorul localnicilor, mereu binevoitori și bucuroși să vadă turiști. Ei sunt cei care cunosc drumul printre canale către această plajă, aflată chiar la confluența Dunării cu Marea Neagră. 

Te-ai hotărât să pornești la drum către una din destinațiile de mai sus? Excelentă alegere! Cazarea în zonă o găsești, ca de obicei, pe www.travelminit.ro

The post Top cele mai frumoase 5 plaje din Nordul litoralului appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *