4 destinații din România perfecte de vizitat într-o toamnă blândă

Temperaturile aride de vară și-au lăsat amprenta asupra vieților noastre, deseori forțându-ne să rămânem în case la adăpost sau să ne retragem la terasele răcoroase din localități. Din fericire, temperaturile mult mai prietenoase de toamnă par să se fi așezat deja cu multă determinare, invitându-ne parcă în drumeții și excursii de weekend, gata să petrecem din nou momente frumoase și relaxante alături de prieteni. 

Astfel, lunile de toamnă vin cu o serie nouă de destinații ce merită bifate, iar Travelminit ți le prezintă pe fiecare în parte. România are o multitudine locuri minunate gata să fie explorate, iar noi am selectat o scurtă, dar atrăgătoare listă pentru acest anotimp.

Căciulata (județul Vâlcea)

Una dintre destinațiile de top în această perioadă, în special pentru cei care vor să se bucure de o perioadă de relaxare binemeritată, este zona Călimănești-Căciulata, cu nenumăratele sale izvoare de ape minerale termale și atermale care facilitează tratamentele balneo. Atmosfera primitoare de aici te ajută să te detașezi de stresul zilnic. Dealurile și colinele caracteristice acestei regiuni formează o priveliște superbă, iar zonele împădurite te ajută să respiri aer curat, astfel încât să îți recuperezi vigoarea. Poți încerca aici chiar și tratamente de recuperare post Covid-19.

Cheia (județul Prahova)

Cheia din Prahova este o stațiune montană din Carpații Orientali, reprezentativă pentru peisajele mioritice pe care le regăsești în picturile lui Nicolae Grigorescu. Zona este faimoasă pentru trasee și drumeții, iar cel mai cunoscut dintre acestea este traseul care duce spre Vârful Ciucaș. Culmile muntoase, deseori străbătute de păstori și oile acestora, vor transforma cu siguranță această drumeție într-una idilică, ce te va purta într-o lume îndepărtată de zgomot și agitație. Peisajele sunt unice, iar momentele petrecute plimbându-te pe pajiștile acestui loc pitoresc sunt cât se poate de relaxante.

Băile Tușnad (județul Harghita)

Dacă până acum ai citit despre locuri în care să te relaxezi și să petreci momente de neuitat în zonele muntoase din România, a venit momentul să îți satisfaci și plăcerile gastronomice, gustând unele din cele mai bune mâncăruri tradiționale. Aflate pe Cheile Oltului, la o altitudine de 650 de metri, Băile Tușnad sunt cunoscute și sub denumirea de ”Mica Elveție”. Reprezentativ pentru Ținutul Secuiesc, acest loc poate fi cel mai bine descris prin ospitalitatea localnicilor și modul minunat în care aceștia gătesc. Supa gulaș, mămăliguța și ciorbele cu tarhon sunt unele dintre rețetele de căpătâi ale zonei, preparate care cu siguranță îți vor stimula papilele gustative și te vor cuceri iremediabil.

Mărginimea Sibiului (județul Sibiu)

Mărginimea Sibiului este o regiune din partea de sud-vest a Sibiului cu o moștenire culturală impresionantă, în special din punct de vedere arhitectural. Casele din această zonă au influențe săsești și sunt impunătoare, multe dintre ele fiind construite din lemn. Aici vei descoperi modul de viață încă autentic al sătenilor din cele 18 localități aflate în Mărginimea Sibiului, o lume a satelor, diferită și plină de curiozități. În Săliștea se află cea mai veche biserică românească, iar în Sibiel poți să descoperi cel mai mare muzeu al icoanelor pe sticlă. La Mărginimea Sibiului chiar și astăzi există obiceiul de a purta costumul tradițional popular alb-negru, specific zonei. 

Travelminit îți recomandă aceste destinații frumoase, ideale de vizitat  toamna, când peisajele sunt puse în valoare de tușe arămii și adieri răcoroase.  Dacă te-am convins și îți dorești să te relaxezi și să descoperi aceste locuri pitorești, intră pe www.travelminit.ro și rezervă-ți o vacanță autentic românească. 

The post 4 destinații din România perfecte de vizitat într-o toamnă blândă appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *