Top 5 cele mai spectaculoase drumuri din Romania

Sursa foto: Sebastian_Photography/Shutterstock.com

De foarte multe ori, vacanța perfecta este in spatele unui volan, colindand prin intreaga tara. Daca iti este dor de un road trip, iti recomandam sa alegi sa mergi pe drumuri cat mai frumoase, deoarece pot fi ingrediente extrem de bune pentru o vacanta reusita.

Din fericire, Romania nu duce lipsa de drumuri cu adevarat spectaculoase, iar acest lucru este confirmat de cei de la Top Gear, care au declarat Transfagarasanul drept cel mai spectaculos drum din lume. Nu este singurul, insa.

Top 5 cele mai spectaculoase drumuri din Romania 

1. Defileul Jiului. Este un drum care trece printr-una dintre cele mai spectaculoase vai de rau din tara. Fara a fi atat foarte cunoscut, acest defileu are capacitatea de a te tine cat se poate de captivat in momentul in care conduci prin el. Cu o lungime de aproximativ 33 de kilometri, drumul ce trece prin Defileu iti dezvaluie un peisaj viu colorat, un rau Jiu involburat si foarte multe mici detalii care contribuie la intregul tablou. Printre aceste mici detalii se numara si tunelurile sapate in munte sau fauna extrem de bogata. Daca te opresti in zona poti sa descoperi ursi, rasi, iepuri, capre negre, vipere cu corn sau diverse specii de lilieci. Defileul Jiului este situat intre Petrosani si Targu Jiu, asadar, te poti caza intr-unul dintre cele doua orase pentru o noapte si poti vizita si obiectivele de aici ( Muzeul Mineritului din Petrosani, statiunile montane din zona sau operele lui Brancusi din Targu Jiu).

2. Cheile Bicazului. Este un drum lung si foarte frumos, cu portiuni in care ai impresia ca muntele cade pe tine. Cheile Bicazului leaga Transilvania de Moldova si iti ofera o multime de obiective pe care nu trebuie sa le ratezi, cum ar fi Lacul Rosu, Pestera Tunel, Lacul Bicaz sau Rezervatia Cheile Sugaului.

3. Transraraul. Situat intre localitatile Pojorata si Chiril, este cel mai noudrum montan romanesc ce are un strat generos de asfalt. Iti permite, asadar, sa te bucuri de peisaje din confortul propriului vehicul. Altitudinea maxima la care ajungi pe Transrarau este de 1400 de metri iar peisajele pe care ti le ofera sunt de neuitat.Vei descoperi mai multe stanci celebre ( Pietrele Doamnei, Piatra Soimului sau Stancile Adam si Eva) dar si un izror foarte frumos, al Giumalaului.

4. Cazanele Dunarii. Cu o lungime de 141 de km, Cazanele Dunarii reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase locuri din tara. Din fericire, exista si un drum asfaltat pe care il poti folosi pentru a admira acest loc la adevarata lor valoare. In zona poti descoperi cea mai mare sculptura in piatra din Europa, precum si alte obiective pmportante cum ar fi Pesterile Veterani si Gura Ponicovei sau Portile de Fier.

5. Transalpina. Situat intre Novaci si Sebes, Transalpina este un traseu montan care te va lasa cu gura cascata. Este cel mai inalt drum din tara, ajungand la o altitudine de 2145 de metri. Construit intre 1930 si 1935, a fost renovat intre 2009 si 2011 si a ajuns sa fie al doilea cel mai popular drum din Romania, dupa Transfagarasan. Este cunoscut si drept Drumul Regelui, Poteca Dragului sau Transparangul si nu poate sa fie folosit pe timp de iarna datorita altitudinii mari. Daca planuiesti o vacanta pe timp de vara insa, nu trebuie sa il ratezi.

In lista nu am inclus Transfagarasanul, care este ultra cunoscut atat in tara cat si in strainatate. Totusi, este cel mai impresionant dintre toate, uimind prin altitudinea sa de 2042 de metri, prin cele 27 de viaducte si cel mai lung tunel din Romania ( 887 de metri).

Exista mult mai multe drumuri spectaculoase in Romania, insa daca vrei sa le bifezi pe cele mai frumoase, poti incepe cu acestea. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste cazarea, in conditiile in care HotelGuru iti ofera o multime de solutii in apropierea obiectivelor tale.

The post Top 5 cele mai spectaculoase drumuri din Romania appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *