Top 5 orase romanesti vizitate de turistii straini

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Romania starneste tot mai mult interesul strainilor, astfel ca, de la an la an, este vizitata de un numar tot mai mare de turisti veniti din alte parti ale lumii. De fapt, din cei aproape 13 milioane de turisti care au calatorit pe meleagurile romanesti anul trecut, un procent de 20% este ocupat de straini.

Ei vin aici atrasi fiind de legenda lui Dracula, de castelele medievale, de statiunile montane cu partii excelente de schi, de frumoasa plaja de la Mamaia, de Delta Dunarii si de satele transilvanene. Turistii straini viziteaza, de asemenea, marile si micile orase din Romania, mai ales ca aici se gasesc cele mai bune optiuni de cazare.

Iata care sunt primele 5 orase romanesti in preferintele calatorilor veniti de peste hotare:

1. Bucuresti. Capitala ramane in continuare liderul clasamentului oraselor turistice din tara. Mai mult, statisticile arata ca din cei aproximativ 2 milioane de oameni care au vizitat Bucurestiul anul trecut, mai bine de un milion au fost turisti straini. In timp ce Palatul Parlamentului a ramas cea mai vizitata atractie turistica, Muzeul Satului si Centrul Istoric se pot lauda si ele cu un numar impresionant de vizitatori.

Locuri de cazare in Bucuresti gasesti aici!

2. Brasov. In mod deloc surprinzator, pe locul al doilea se situeaza Brasovul. Cu un centru istoric plin de culoare, dominat de Biserica Neagra (cea mai mare biserica din tara, masurand 90 de metri in lungime), orasul Brasov a avut parte in anul 2018 de aproape 300 000 de calatori straini. Multi dintre ei nu s-au limitat doar la vizitarea Brasovului, ci au ales sa exploreze si imprejurimile acestuia, facand o vizita la Poiana Brasov, la Cetatea Rasnov si, desigur, la Castelul Bran, acesta atragand in ultimul an peste 800 000 de turisti datorita legendei contelui Dracula.

Locuri de cazare in Brasov gasesti aici!

3. Sibiu. Situat in regiunea Transilvaniei, destul de aproape de Brasov, Sibiul nu trece neobservat de turistii ce vin de dincolo de hotare. Cu o arhitectura deosebit de interesanta, frumosul oras medieval dezvoltat de colonistii sasi adaposteste mai multe atractii turistice de mare interes, cum ar fi Centrul Istoric, Turnul Catedralei, Palatul Brukenthal, Muzeul Etnografic Astra si Podul Minciunilor. De asemenea, calatorii straini ce viziteaza Sibiul aleg sa exploreze si imprejurimile acestuia, in special statiunea de iarna Paltinis, care se gaseste la doar 37 de kilometri distanta, lacul glaciar Balea (situat la 75 km departare) si Transfagarasanul, cel mai spectaculos drum din tara noastra.

Locuri de cazare in Sibiu gasesti aici!

4. Cluj Napoca. Clujul a fost dintotdeauna la mare cautare in randul vizitatorilor straini, insa in ultimii ani, de la modernizarea Salinei Turda si aparitia festivalurilor Untold si Electric Castle, acest judet explodat, pur si simplu, din punct de vedere turistic. Calatorii ce poposesc in Cluj Napoca aleg sa viziteze Piata Avram Iancu, Piata Unirii, Palatul Banffy, Gradina Botanica Alexandru Borza si Cetatuia. Pe lista de atractii turistice ale orasului se gasesc, de asemenea, Piata Muzeului, Teatrul National, Catedrala Ortodoxa, Catedrala Sf. Mihail si Casa Matia.

Locuri de cazare in Cluj Napoca gasesti aici!

5. Constanta. Statiunile de pe litoralul romanesc, desi nu sunt la fel de populare precum cele din Bulgaria, au si ele parte de turisti straini, mai ales ca cele de la noi se mandresc cu cea mai buna viata de noapte din sud-estul Europei. Printre cele mai cautate statiuni romanesti de la Marea Neagra sunt Vama Veche si Mamaia. De regula, vizitatorii acestor statiuni aleg sa exploreze putin si municipiul Constanta, unde cele mai populare atractii turistice sunt Acvariul, Cazinoul, Aqua Magic si Piata Ovidiu.Locuri de cazare in Constanta gasesti aici!

The post Top 5 orase romanesti vizitate de turistii straini appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *