Vacanta in Delta Dunarii

Sursa foto: Porojnicu Stelian/Shutterstock.com

Considerat a fi ultimul loc salbatic din Europa, Delta Dunarii iti dezvalui o lume magica, fascinanta si plina de viata. Acest muzeu al biodiversitatii este, de asemenea, cel mai nou pamant de pe Batranul Continent, fiind plasat pe locul al treilea in topul celor mai importante rezervatii naturale din totalul celor 300 de pe intregul glob. 

Delta Dunarii ocupa o suprafata de 5500 de metri patrati si adaposteste 360 de specii de pasari, 135 de specii de pesti, 54 de specii de mamifere, 1830 de specii de plante, 2400 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile si 10 specii de amfibieni. De asemenea, in cadrul deltei intra 479 de lacuri (acestea fiind cele de peste 1 hectar, cele mici nefiind luate la socoteala) si 20 de zone strict protejate. 

O destinatie ce trebuie explorata cel putin o data in viata, Delta Dunarii ofera vizitatorilor sai o sumedenie de activitati turistice, cum ar fi pescuitul (de retinut ca pentru pescuitul in delta se impun taxe si permise speciale), birdwatching (urmaritul pasarilor), excursiile cu barca, traseele cu bicicleta, calaritul, canotajul, snorkelingul in lacul Furtuna si multe altele.

Nu doar peisajele si activitatile turistice fac ca excursia in Delta Dunarii sa fie interesanta. Posibilitati de cazare din delta fac parte din farmecul acestui loc. Aici vei gasi atat zone speciale pentru camping, cat si pensiuni, vile, hoteluri si hoteluri plutitoare. 

Iata cateva dintre unitatile de cazare pe care ti le recomandam:

Pensiunea Nufarul Deltei Mila 23

Cine nu isi doreste sa stea macar o noapte intr-o pensiune plutitoare? Dispunand de 3 camere cu o capacitate totala de 7 locuri de dormit, Pensiunea Nufarul Deltei promite clientilor un sejur de vis in Delta Dunarii. Ofera toate facilitatile necesare, inclusiv aer conditionat, apa calda, terasa, living, 3 barci cu motor, salupa remorcher la dispozitie pentru deplasari si masa. 

Pensiunea se gaseste in localitatea Mila 23 din comuna Crisan, judetul Tulcea.

Mai multe detalii legate de pensiune se gasesc in acest link!

Pensiunea Delta Travel Mila 23

Situata si ea in localitatea Mila 23, cel mai cunoscut si pitoresc sat pescaresc din delta, Pensiunea Delta Travel este amplasata pe malul vechiului brat al Dunarii, oferind privelisti deosebite din gradina plina de flori de care dispune. 

Pensiunea are 16 locuri de cazare impartite astfel:

– un apartament compus din dormitor cu pat matrimoniul, living, baie si balcon cu vedere la Dunare;

– patru camere cu cate doua paturi individuale, fiecare cu baie proprie si cu balcoane cu vedere la Dunare sau spre sat;

– trei camere cu cate doua paturi individuale cu bai proprii.

Mai multe detalii legate de pensiune poti gasi in acest link!

Pensiunea Dunarea Veche Mila 23

Construita din dragoste pentru delta, pentru mancarea delicioasa de peste si pentru plimbarile cu barca, pensiunea Dunarea Veche se gaseste in Mila 23, avand un aspect cu totul aparte, fiind acoperita în mod traditional cu stuf.

Pune la dispozitie 16 locuri de cazare in cele 8 camere de care dispune, fiecare camera avand baie proprie si aer conditionat.

Pensiunea dispune, de asemenea, de o curte spatioasa cu sezlonguri si umbrele din stuf, precum si de un foisor unde se poate lua masa. 

Mai multe detalii legate de Pensiunea Dunarea Veche poti gasi aici!

Pensiunea Gigant Fish Mila 23

Daca niciuna dintre unitatile de cazare de mai sus nu ti-au atras atentia, iti recomandam o alta pensiune, denumita Gigang Fish, care se gaseste in apropierea debarcaderului central al localitatii Mila 23, chiar pe malul drept al Dunarii. 

Aceasta pensiune are capacitatea de a caza 26 de persoane in cele 9 camere ale sale. De asemenea, pensiunea dispune de o gradina frumoasa.

Mai multe detalii legate de Pensiunea Gigant Fish, aici!

The post Vacanta in Delta Dunarii appeared first on Blogul HotelGuru.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *