Unde găsești câmpuri cu maci în România?

Sursă foto: Ionut Petrea/Shutterstock.com

Macul este una dintre cele mai frumoase flori sălbatice pe care le întâlnim la marginea drumurilor sau pe câmpurile unde nu a intervenit încă omul. Floarea de mac cu a sa culoarea roșiatică marchează începutul verii și o găsim înflorită începând cu mijlocul lunii mai, însă nu pentru mult timp (maximum două săptămâni). Floarea de mac se ofilește în maximum o oră dacă este luată din mediul său natural. 

Sursă foto: Daniel Marian/ Shutterstock.com

Nu sunt foarte multe câmpuri „oficiale” cu maci în România, însă suntem siguri că vei găsi câteva câmpuri cu maci pe drumul vechi spre mare, dar și în zona Măcin, lângă Brăila. Vremea plăcută de câmpie și soarele puternic face ca floarea de mac să reziste mai bine și mai mult timp în natură. Te poți bucura de câmpurile nesfârșite de maci și în Dobrogea. Drumul spre mare pe Autostrada Soarelui ne dezvăluie câteva câmpuri și peisaje cu flori de mac, iar, în jurul kilometrului 210 există un câmp nesfârșit și colorat cu flori de mac, dar și alte flori sălbatice. 

Sursă foto: Mihaela-Iuliana Stancu/ Shutterstock.com
Sursă foto: Mihaela-Iuliana Stancu/ Shutterstock.com

Dacă ești o persoană care preferă muntele mai mult decât marea, în drumul spre munte găsești un câmp foarte bogat cu flori de mac, între Ploiești și Comarnic, pe DN1. Și dacă tot ai ajuns la munte, în cazul în care vizitezi Râșnov, vei găsi la ieșirea din oraș, după calea ferată o pajiște imensă de maci care îmbogățesc peisajul montan. Știi și alte câmpuri de maci din România?Lasă-ni-le în comentarii și noi completăm lista. 

Sursă foto: Gaspar Janos/ Shutterstock.com
Sursă foto: Alex Boaca/ Shutterstock.com
Sursă foto: Gabriela Insuratelu/ Shutterstock.com

Dacă ești pasionat de flori, aici găsești o hartă cu rezervații naturale de flori din România: http://bit.do/rezervatii-naturaleflori

Acum te lăsăm să te bucuri de o colecție de fotografii cu maci din peisajul românesc. 

Sursă foto: Daniel Marian/ Shutterstock.com
Sursă foto: Ionut Petrea/Shutterstock.com
Sursă foto: Daniel Marian/ Shutterstock.com
Sursă foto: CristiDumi/ Shutterstock.com
Sursă foto: Agatha Kadar/ Shutterstock.com
Sursă foto: Daniel Marian/ Shutterstock.com
Sursă foto: Ivmonica/ Shutterstock.com
Sursă foto: rtfotoxyz/ Shutterstock.com

The post Unde găsești câmpuri cu maci în România? appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *