10 unități de cazare unde poți face off-road

Sursa foto: CHOKCHAI POOMICHAIYA/Shutterstock.com

Off-road-ul este o modalitate excelentă de a combina iubirea de natură cu dragostea de aventură. Această activitate se poate realiza pe o varietate de terenuri, dar necesită întotdeauna un vehicul special. Să conduci un vehicul mare cu tracțiune integrală chiar și pe asfalt, este complet diferit față de conducerea unei mașini normale. Distribuția greutății este diferită, distanțele de frânare se schimbă, există mai multe trepte de viteză cu care să te descurci.

Atunci când urci la volanul unei mașini de off-road, trebuie să conduci defensiv. Siguranța primează întotdeauna. Nu aborda obstacolele de dragul de a trece peste ele, dacă există alternativa unui traseu mai ușor și mai sigur. Dacă traversezi un râu, de exemplu, verifică mai întâi adâncimea, ideal, utilizând un băț mai lung.

Acestea fiind spuse, iată 10 unități de cazare din România unde poți face off-road: 

Casa de oaspeți Gruiul Colunului, Colun

Obiectivele centrului agroturistic Gruiul Colunului sunt acelea de a oferi servicii de turism montan, cultural și educativ în zona Făgăraș, cu o arie extinsă până la orașele Brașov, Sibiu și Sighișoara. Atelierele de învățare din cadrul centrului formează deprinderi și obiceiuri de viață, de alimentație, de gospodărie și grădinărit, aduc în actualitate metode tradiționale de preparare și conservare a produselor naturale de proximitate și permit dezvoltarea personală indiferent de vârstă prin îndeletniciri și jocuri de echipa creative și educative.

Traseele de bicicleta, auto off road sau sesiunile de photo hunting îmbină mișcarea cu iubirea de natură.  Prețul unei nopți de cazare pornește de la 450 de lei/apartament de 4 persoane.

Pensiunea Mofeta, Sântimbru Băi

Pensiunea Mofeta este locul unde găsești confortul necesar care îți asigură o odihnă relaxantă şi eficientă. În cameră găsești toate dotările necesare unui sejur așa cum ți-ai dorit. Ai terasă și baie proprie, precum și un spațiu dotat cu frigider, cuptor cu microunde, aparatură pentru prepararea ceaiului și a cafelei. 

În același timp, ești binevenit în zona comună, unde poți servi un pahar de vin în fața semineului. Pentru un plus de aventură, poți participa și la o tură de off-road.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 180 de lei/cameră.

Casa Măriuca, Breb

Situată în satul Breb, Casa Măriuca te invita să petreci clipe minunate alături de cei dragi într-un cadru intim și plăcut, protejat de unele dintre cele mai frumoase dealuri din țară.

Se pot efectua excursii până la masivul muntos Creasta Cocoșului, unde vei vizita rezervația naturală. În apropiere se află un complex cu băi sărate, jacuzzi, spa și saună. În plus, poți beneficia de pârtiile de schi și sanie pentru copii din Cavnic, acestea aflându-se la aproximativ 10 km de pensiune.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 140 de lei/cameră.

Casa de vacanță Harsfa, Rimetea

Dacă dorești să evadezi din rutina de zi cu zi, Rimetea te așteaptă. Locul oferă posibilitatea practicării unor activități ca alpinism, drumeții, parașutism sau off-road. În momentele de relaxare poți gusta din deliciile culinare locale, dar te poți bucura și de cultura și ospitalitatea gazdelor. Experiența e completată de numeroasele atracții din localitățile înconjurătoare: Cheile Turzii, Salina Turda, Cetatea Colțești , Cluj-Napoca, Roșia Montană, Aiud, Alba-Iulia.

Casa de vacanță “Hársfa” este situată în inima satului, iar prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/cameră.

Villa Ermitage, Bușteni

Situată în pitorescul oraş de munte Buşteni, Villa Ermitage este înconjurată de Munţii Bucegi. Aceasta are o grădină în stil japonez, cu terasă de vară şi parcare privată gratuită. Toate camerele de la Villa Ermitage au balcon sau loggia, baie privată cu duş şi televizor cu ecran plat.

Restaurantul serveşte specialităţi tradiţionale româneşti și internaționale în cocheta sală de mese, ale cărei ferestre mari dau spre terasă și grădină. Villa Ermitage are vedere la monumentul comemorativ Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman. Oaspeţii pot schia în Munţii Bucegi în timpul iernii şi pot explora numeroase trasee montane în timpul verii.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 295 de lei/cameră.

Casa Elia, Sohodol

Situată în inima României într-un sat frumos numit Sohodol, aproape de Castelul Bran, casa Elia este întotdeauna deschisă pentru oaspeți. Ești un iubitor de natură, te bucuri de aerul curat de munte, curios să încerci preparate din bucătaria locală sau vrei să oferi copiilor tăi o experiență „la țară”?

Unitatea de cazare îți garantează liniște, aer răcoros de munte, mâncare ca la bunica acasă. Nu vei auzi decât susurul râului care înconjoară casa și poate cocoșul cântând dimineața. Casa Elia se bucură, de asemenea de propria fermă, cultivând o bună parte din legumele folosite de zi cu zi și o livadă mare cu pomi fructiferi.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 135 de lei/cameră.

Pensiunea Solyomko, Bixad

Bixad, situat în peisajul regiunii Trei Scaune, mărginit de partea inferioară a Muntelui Harghita, pe cursul râului Olt, este unul din cele mai attractive sate din judetul Covasna. În imprejurimile Bixadului sunt o sumedenie de atracții turistice magnifice, ca de exemplu: Lacul Sfanta Ana, Tinovul Mohoș, Băile Balvanyos, Băile Tușnad, Târgu Secuiesc.

Pensiunea Solyomko te așteaptă cu ospitalitate, prețuri acceptabile și flexibile. Împrejurimile îți vor oferi impresii unice pe care nu le vei întâlni altundeva. Dacă ajungi la pensiune, vei fi întâmpinat de un loc cu o atmosferă caldă, primitoare, unde turistul este pus întotdeauna pe primul loc.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 140 de lei/cameră.

Casa Ria, Miercurea Ciuc

Situată în Miercurea-Ciuc, Casa Ria oferă un salon comun, o grădină și un grătar. Proprietatea se află la o distanță de 11 km de Harghita-Băi și este disponibilă o parcare privată gratuită. Casa de vacanță are 3 dormitoare, un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, o bucătărie echipată cu cuptor cu microunde și frigider, mașină de spălat și 1 baie cu duș.

Te poți relaxa pe terasă la soare, iar cei mici au la dispoziție un loc de joacă. Pe timpul iernii poate fi practicat și schi-ul, deoarece pârtia se află în imediata apropiere de unitatea de cazare.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 400 de lei/întreaga unitate.

Casa de vacanță Stânca Șoimilor, Băile Tușnad

Casa de vacanță Stânca Șoimilor te așteaptă într-o zonă foarte retrasă, lângă munții împăduriți ai Harghitei, aproape de albia râului Olt ce izvorăște câțiva km mai sus. Curtea foarte spațioasă (5000 mp), diversitatea acesteia: teren de fotbal, teren de baschet, teren de volei și badminton, loc de joacă pentru copii, spații și băncuțe de relaxare, foișoare separate și izolate, dar și pădurea învecinată asigură intimitatea și spațiile private atât de apreciate de oaspeți.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 250 de lei/cameră.

Fortuna Eco Boutique Hotel, Băile Tușnad

Eco-hotel “Fortuna” combină designul unic ,compatibilitatea ecologică și funcționalitatea lucrurilor în 12 camere. Fiecare cameră a hotelului rustic-boutique este făcută în stilul eco, care transmite oaspeților energia naturii și originalității.

Dacă scopul principal al călătoriei tale este de a te odihni în patria Draculei, gazdele te vor îndruma și la cele mai populare atracții din România, care se află în apropierea orașului Băile Tușnad.

Dacă îți plac sporturile extreme, gazdele îți pot organiza ture de offroad sau tururi prin Transilvania.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 339 de lei/cameră.

The post 10 unități de cazare unde poți face off-road appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *