Top 10 peisaje de toamnă surprinse în România

Sursa foto: Aron M/Shutterstock.com

Toamna este anotimpul culorilor, al schimbărilor și al peisajelor spectaculoase și suntem siguri că și tu ai câteva locuri preferate de unde îți place să admiri paleta de culori a lunilor octombrie-noiembrie. Fie că mergi an de an în aceleași locuri, fie că încerci peisaje noi sau pur și simplu te bucuri de toamnă chiar din grădina ta, „profită” de spectacolul naturii prin aceste fotografii de neuitat. 

Noi am făcut un top al celor mai frumoase poze de toamnă surprinse în țara noastră și sperăm să te inspire pentru următoarele tale fotografii și, bineînțeles, excursii.

Măgura, Brașov

Sursă foto: by Gaspar Janos//shutterstock.com

Fotografia aceasta este surprinsă în Măgura, un sat situat la 1000 de metri altitudine, la poalele munților Piatra Craiului și Bucegi, în comuna Moeciu din Brașov. Este un loc pe care mulți străini l-au numit „un colț de rai” și care merită vizitat pentru liniște, relaxare și peisaje copleșitor de frumoase. 

Spre Măgura urci din Zărnești, aproximativ 8 kilometri. Drumul asfaltat se oprește la un moment dat, iar apoi, câțiva kilometri, vei străbate un drum pietruit la finalul căruia se află satul.  Sfatul nostru? Lasă mașina parcată și descoperă zona la pas. Vei rămâne impresionat! 

Lacul Sfânta Ana

Sursă foto: by Gaspar Janos//shutterstock.com

Lacul Sfânta Ana este situat în craterul Ciomatului Mare și este singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală și de Est, fapt ce transformă locul într-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice al Ţinutului Secuiesc. Lacul se află la 946 m altitudine, are un diametru de 1737 m, iar cel mai adânc punct al lui se află la 7 m. 

Conform site-ului de informare turistică, Lacul Sfânta Ana se află la o distanţă de 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 km de Municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv 33 km de oraşul Târgu Secuiesc.

Bușteni 

Sursă foto: by Gaspar Janos//shutterstock.com

Orașul Bușteni este considerat poarta de intrare a Bucegilor și este unul dintre cele mai cunoscute orașe turistice montane din țara noastră. Este localizat în extremitatea estică a Carpaților Meridionali și este un loc ideal din care poți pleca în drumeții în masivul Bucegi. 

Orașul are toate necesitățile pentru un sejur liniștit și odihnitor și este un punct de plecare cheie către Cascada Urlătoarea. 

În Bușteni poți ajunge cu trenul sau cu mașina, iar orașul are o varietate de unități de cazare gata să îți ofere o vacanță relaxantă. 

Munții Carpați 

Sursă foto: by Fesus Robert//shutterstock.com

Munții Carpați reprezintă un lanț muntos, aparținând marelui sistem muntos central al Europei și se întind pe teritoriul a opt state: Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Ucraina, România și Serbia. 

Munții Carpați sunt populați de cel mai mare număr de urși bruni și lupi din Europa, și aici se pot întâlni și caprele negre. Pe teritoriul României, acest lanț muntos acoperă în jur de 800 de kilometri și, tot aici, se află și cel mai mic oraș din țara noastră: Băile Tușnad. 

Fundata, Brasov

Sursă foto: by Calin Stan //shutterstock.com

Fundata este situată la cea mai înaltă altitudine din țară, 1.360 m. Așezarea a primit în 1973, alături de altele 13 din țară, statutul de „sat turistic“, într-un experiment al turismului din acele vremuri. 

Statutul se păstrează și acum, localitatea fiind în continuare un punct de interes major pentru turiștii din toată țara și nu numai. La Fundata se poate ajunge pe DN 73 dinspre Câmpulung sau dinspre Brașov, pe același Drum Național. 

Maramureș, România 

Sursă foto: by Raul Jichici//shutterstock.com

Maramureș este situat în partea nord-vestică a României și se află la granița cu Ucraina. Aici, tradițiile sunt transmise din generație în generație și  încă se păstrează portul național și obiceiurile străvechi, transformând din Maramureș o zonă autentică și rustică. Tocmai de aceea, locul atrage un număr mare de turiști în fiecare an, turiști ce vor să se conecteze la tradițiile și cultura țării noastre. 

Printre obiectivele cele mai cunoscute din zonă sunt: Cimitirul Vesel, Valea Izei, Baia Mare, Sighetu Marmației, Biserica Izvorul Negru sau Cascada Cailor.

Poiana Vărășoaia, Munții Apuseni 

Sursă foto: by Mike Pellinni//shutterstock.com

Situată în Munții Bihor, Poiana Vărășoaia este cuprinsă între vârful Piatra Boghii, Muntele Măgura Vânătă, vârful Vărăşoaia şi Bazinul Someşului Cald. 

Aici se află și cea mai adâncă peșteră din țară, Peștera V5, ce are o adâncime de 642 m.

Pentru a ajunge în Poiană, poți alege între mai multe trasee. Atenție, însă, traseele durează, în medie, 5 ore și sunt de dificultate medie, în funcție și de experiența pe care o ai explorând munții. 

Pădurea Hoia Baciu

Sursă foto: by AndreiL//shutterstock.com

Fie că ești pasionat de legende și mistere, fie că nu crezi în poveștile despre această pădure și ți se pare un loc obișnuit, aceasta a devenit un punct de atracție pentru turiștii din toată lumea. 

Atât datorită peisajelor pitorești din zonă, cât și datorită poveștilor despre fenomenele paranormale ce se petrec aici, locul este unic și are o atmosferă aparte.  Forma copacilor și vegetația îți vor oferi cadre excepționale pentru fotografiile tale. 

Pădurea se află pe unul dintre dealurile ce înconjoară Clujul și ai posibilitatea să participi și la tururi de noapte, dacă ești pasionat de adrenalină și mister. 

Mănăstirea Stânișoara, Parcul Național Cozia 

Sursă foto: by Lucian BOLCA//shutterstock.com

Mănăstirea Stânișoara este situată la poalele masivului Cozia, pe versantul său sudic, în cadrul localității Călimănești, în județul Vâlcea. 

Este o mănăstire de călugări și are hramul „Sfântul Gheorghe”. Un lucru interesant despre această mănăstire este faptul că până în secolul XVIII, , lăcașul s-a numit „Nucet”, iar apoi s-a schimbat în „Stânișoara”, nume ce provine de la stânele de oi din această zonă montană.

Pentru a ajunge la mănăstire, poți porni și din Căciulata, traversând Păușa și un drum forestier. Totodată, în funcție de punctul tău de pornire, poți face traseul pe jos sau cu mașina. 

Muzeul Astra, Sibiu

Sursă foto: by  Balate Dorin//shutterstock.com

Situat în centrul României, la Sibiu, Complexul Naţional Muzeal ASTRA este cea mai importantă instituţie etnomuzeală din România.

Conform site-ului oficial al muzeului, Muzeul Astra s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei.

Odată ajuns la Sibiu, poți ajunge la muzeu ori cu mașina personală, ori folosind mijloacele de transport în comun, ori pe jos, în funcție de preferințele tale. 

Indiferent de locurile pe care le alegi pentru explorare toamna aceasta, nu uita să te protejezi, să respecți măsurile recomandate și, bineînțeles, nu uita aparatul de fotografiat, pentru „poze fără filtru”. 

Ți-am făcut poftă de vacanță?

The post Top 10 peisaje de toamnă surprinse în România appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *