Powered by Sodexo: Colectie de pensiuni si hoteluri pe care sa le incerci in Bucovina si Moldova.

Dintre toate cele 9 regiuni istorice ale Romaniei, preferata mea ramane Transilvania. Asta nu inseamna, insa, ca nu calatoresc ori de cate ori timpul mi-o permite si se iveste ocazia spre alte zone. Fiecare are atractii unice si farmecul propriu, in functie de momentul in care o vizitezi, traseul ales, scopul sejurului etc.

Am ales sa nu mai fac topuri „definitive”, ci sa ofer sanse egale fiecarui nou loc vizitat. Desi este clar ca unele destinatii au un loc special in sufletul meu si vor fi greu „de invins” in lista preferatelor, atunci cand merg intr-o noua destinatie cu inima deschisa, fara asteptari, ci doar cu o curiozitate imensa si pofta de explorare, aflu mult mai multe lucruri, descopar oameni si culturi noi si raman cu amintiri faine. Astfel ca, atunci cand am ajuns pentru prima oara in Moldova si Bucovina, acum foarte multi ani, am ramas placut surprins de cat de multe traditii si obiceiuri se pastreaza in zona, de oamenii si povestile locului si, bineinteles, de bucataria moldoveneasca.

Ce pot sa va spun este ca ambele regiuni ofera experiente aparte, de la peisajele spectaculoase din Vatra Dornei si pana la explorarea Iasului, un oras ce pare ca a renascut in ultima perioada, de la atelierele de mestesugarit pentru copii si pana la picnicuri cu „poale-n brau”, aceste locuri chiar merita pe indelete descoperite de catre toti cei care vor sa afle mai multe despre Romania. 

In Bucovina, de exemplu, se afla si cateva dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara, cum ar fi Manastirea Voronet, supranumita si „Capela Sixtina a Estului”, Satul Ciocanesti, cunoscut pentru peisajele sale pitoresti, Centrul de Ceramica de la Marginea sau celebra Mocanita Hutulca. Tot pentru iubitorii de manastiri si lacase de cult, puteti include in traseul vostru si Manastirile Putna, Sucevita sau Dragomirna.

Tocmai pentru ca aceste regiuni au multe locuri frumoase ce merita luate in calcul cand planuiti o vacanta in tara, impreuna cu Sodexo Romania ne-am gandit sa va usuram munca atunci cand vine vorba de planificarea sejurului, si am ales pentru voi 6 cazari de pe traseu. Eu nu am testat aceste locatii, insa le-am pus pe lista pentru viitoarele mele excursii acolo, pentru a va putea oferi un feedback onest si real, la recomandarea specialistilor Sodexo. 

Ce este Sodexo Turist Pass?

Cardul Turist Pass este practic un card de vacanta ce poate fi oferit de angajatori ca beneficiu extra-salarial (deductibil fiscal) si folosit de catre angajati pentru a descoperi locatii din toata Romania. In total, exista peste 18.000 de locatii partenere in toata tara, locatii in care se poate plati cu acest card (care functioneaza exact ca un card bancar pre-incarcat cu bani). Va puteti achita atat cazarea, cat si mesele, transportul, tratamentele sau serviciile de agrement, cata vreme acestea sunt incluse in pachetul turistic, astfel ca puteti folosi cardul nu doar direct in unitatile de cazare, ci si direct in agentiile de turism afiliate Sodexo. 

Totodata, cardurile Sodexo ofera flexibilitate in rezervari pentru ca il poti folosi atunci cand doresti si fix pe ce suma doresti, nu ti se impune niciun minim per rezervare, e ca un card normal cu bani pe el, cu ajutorul caruia poti achita in orice locatie partenera Sodexo.

Asadar… ce cazari recomanda specialistii Sodexo in Bucovina si Moldova?
Iasi

1. Grand Hotel Traian

Poate cel mai interesant fapt despre acest hotel este ca a fost construit in 1882, dupa proiectele lui Gustave Eiffel, inginerul caruia celebru turn din Paris ii poarta numele.

Hotelul este situat in Piata Unirii din Iasi, astfel ca daca porniti intr-o plimbare scurta, ajungeti in maxim 10 minute la Mitropolie si in alte puncte de atractie ale orasului. Pe langa cladirea istorica si impunatoare ce atrage atentia chiar si din poze, Grand Hotel Traian imbina armonios ,,anticul” cu modernul chiar si in designul camerelor, toate fiind decorate in nuante luminoase de auriu si albastru, cu mobilier clasic.  

.

2. Pleiada Boutique Hotel & Spa

Tot in Iasi, acest oras-perla al Moldovei, care mie imi place mult, se afla si Pleiada Boutique Hotel&SPA, un hotel de 5 stele, printre cele mai apreciate din regiune, situat ceva mai indepartat de forfota orasului, la aproximativ 5 kilometri de centru.

Odata cazat aici, accesul la centrul Spa este garantant, printre facilitatile acestuia numarandu-se si o piscina interioara, sauna, hidromasaj si alte facilitati de wellness. 

Pe langa intrarea gratuita la Centrul Spa, ce mi s-a mai parut un avantaj fata de alte proprietati este ca turistii care se cazeaza la Pleiada Boutique Hotel&Spa beneficiaza si de serviciu gratuit de transfer de la si spre aeroport, la cerere, iar parcarea este gratuita.

In functie de perioada anului in care ajungeti aici, puteti opta pentru servirea micului dejun sau a cinei pe terasa hotelului, unde privelistea face diferenta. Camerele par mari si spatioase si sunt decorate cu gust si „culoare”. 

.

Suceava

Plecam din frumosul Iasi si mergem spre Suceava. Iata ce cazari recomanda cei de la Sodexo in orasul candva numit o Austrie in miniatura, data fiind diversitatea etnica si religioasa din perioada interbelica.   

3. Hotel Sonnenhof 

Ce mi-a atras atentia de prima data cand am vazut fotografii de la acest hotel a fost chiar curtea exterioara, unde se poate lua masa, in aer liber, inconjurati de natura si foarte mult verde.

Decorul camerelor este si el in nuante de verde, cu motive florale, conferind un aer relaxant, de vacanta. 

La circa 1 km de Hotel Sonnenhof se afla Manastirea Hagigadar, iar centrul orasului la aproximativ 3 km. Daca vreti sa optati pentru o excursie de jumatate de zi in afara Sucevei, mergeti la lacul Dragomirna. Orice iesire in natura este un prilej bun pentru relaxare si ‘reincarcarea bateriilor’. 

.

4. Mandachi Hotel & SPA

Pe acelasi bulevard ca hotelul de mai sus, Mandachi Hotel & Spa pare optiunea potrivita pentru persoanele care vor sa se relaxeze nu doar explorand zona, ci si in cadrul unui centru SPA. Hotelul dispune de piscina, sauna, centru de fitness si servicii de wellness (masaj concentrat pe diferite zone ale corpului, jacuzzi, baie turceasca etc.).

Pe langa facilitatile clasice si dimensiunile generoase, camerele au si cate un birou de unde sa poti lucra confortabil, daca este cazul. 

.

Gura Humorului

De la Suceava ajungem in Gura Humorului, zona in care specialistii Sodexo au ales doua pensiuni inconjurate de natura.

5. Pensiunea Casa Humor

Pensiunea Casa Humor se afla la doar 3 kilometri de Manastirea Voronet despre care va spuneam la inceputul articolului, fiind o optiune buna pentru cei care vor sa exploreze toata zona aceasta, a „Bisericilor pictate din Nordul Moldovei”, adica mai multe manastiri si biserici care fac parte din Patrimoniul Mondial Unesco.

Aici mi-au atras atentia curtea mare si verde, inconjurata de si mai multa natura, in contrast cu facilitatile moderne pe care proprietatea le pune la dispozitie.

In incinta pensiunii se afla un restaurant al carui meniu include atat preparate culinare din bucataria traditionala locala, cat si preparate internationale, ce se pot servi pe terasa ori in interior. Mai exista si un bar, o sala de conferinte si un centru spa, cu jacuzzi, piscina interioara si servicii de wellness.

.

6. Pensiunea La Roata 

Conform specialistilor Sodexo, pensiunea La Roata este o afacere de familie, situata pe Dealul Toaca, la marginea orasului, inconjurata de verdeata.

Pensiunea reprezinta de fapt un complex de mai multe casute, o parte decorate in stil traditional, rustic, altele ceva mai moderne. Livada si gradina par a fi punctele cheie ale acestui loc, transformand pensiunea intr-o oaza de liniste si relaxare. Fiecare dintre casutele rustice au aproximativ 100 de ani, poarta un nume ‘din popor’, cum ar fi Vasile sau Dumitru si sunt stramutate din alte locuri, precum Manastirea Humorului sau comuna Izvoarele Sucevei.

La doar un kilometru se afla si Parcul de Aventura Escalada, un loc potrivit pentru cateva ore de distractie in familie. 

.

— 

Asa cum mentionam la inceputul articolului, in portofoliul Sodexo exista peste 18.000 de locatii partenere unde se poate plati cu Cardul de vacanta Turist Pass, deci in mod cert mai sunt si altele demne de luat in seama. 

The post Powered by Sodexo: Colectie de pensiuni si hoteluri pe care sa le incerci in Bucovina si Moldova. appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *