Asigurarea de sanatate pentru spitalizare si chirurgie de la Groupama Asigurari – Iata ce costuri acopera si ce presupune!

Pentru ca niciodata asigurarile nu vor fi „prea multe”, „in plus” sau „degeaba”, mai ales pentru persoanele precaute, o sa va vorbesc astazi despre un nou produs Groupama Asigurari, unul mai „atipic” fata de cele despre care vorbim in general.

Groupama Asigurari lanseaza Asigurarea de sanatate pentru spitalizare si chirurgie

In functie de aversiunea fiecaruia la risc, starea de sanatate, varsta, buget sau de cat de precauti suntem, multi dintre noi ne facem abonamente medicale private si chiar o asigurare de sanatate. De ce? In principal pentru ca acestea confera un oarecare plus de ‘siguranta’ la nivel psihologic, dar si grade diferite de acoperire, de cele mai multe ori pentru servicii medicale complementare.

Care este diferenta dintre abonamentul medical privat si asigurarea de sanatate?

Abonamentul medical privat este un instrument preventiv, ce ofera acces in clinici pentru consultatii, analize de laborator si investigatii, dar si reduceri pentru serviciile medicale mai complexe, pe care il folosim pentru diagnosticarea si tratarea unor afectiuni minore. Fie ca vorbim de radiografii, de consultatii de rutina, seturi de analize sau alt tip de control, acestea sunt incluse in abonamentul medical privat care, de cele mai multe ori, este pus la dispozitie de catre angajator. Si noi avem la firma un astfel de abonament pentru intreaga echipa de angajati si l-am extins chiar si pentru parinti si bunici, pentru o extra plasa de siguranta. 

Asigurarea de sanatate, in schimb, este un produs ce vine in completarea abonamentului medical si este ideal pentru situatiile medicale care necesita spitalizare sau chirurgie. Astfel, abonamentul medical dezvaluie diagnosticul, iar cu asigurarea de sanatate… il tratezi!

In lipsa ei, daca voi sau cei dragi ati avea nevoie de o interventie chirurgicala in mediul privat, costurile acesteia vor trebui suportate de catre voi si familie. Iar costurile nu-s deloc mici. Anul trecut, cand unul dintre baietii mei si-a rupt mana cazand din leagan, am fost nevoiti sa scoatem din buzunar cateva mii de lei bune. Iar daca, de exemplu, unul dintre noi trebuie sa se opereze de o simpla apendicita, costul operatiei la un spital privat + zilele de spitalizare se apropie de 10.000 lei. Un cost ce poate afecta bugetul celor mai multe dintre familiile din Romania, dar care poate fi acoperit cu ajutorul unei asigurari de sanatate ce costa de zeci de ori mai putin. 

Ce presupune Asigurarea de sanatate pentru spitalizare si chirurgie de la Groupama?

Aceasta noua asigurare pe care Groupama Asigurari o pune la dispozitie acopera cheltuielile medicale (spitalizare si chirurgie) ce pot aparea in urma unui accident sau a unei imbolnaviri, in limita sumei de 20.000 de euro pe an.

Pe langa confortul psihologic si ajutorul financiar pe care ti-l ofera cand ai cea mai mare nevoie, un mare avantaj al acestei asigurari il reprezinta faptul ca Groupama Asigurari nu iti impune un centru medical anume. Esti acoperit indiferent daca alegi servicii medicale intr-un spital de stat sau privat, ori daca apelezi la un furnizor anume, partener Groupama, cum ar fi Regina Maria. 

Difera, insa, sumele acoperite daca alegeti furnizori parteneri, ori alte spitale, astfel:

Sumele maxime asigurate daca alegeti sa va tratati la Regina Maria sunt de 4000 €, 7000 € si 10000 € (per eveniment), iar daca optati pentru orice alt spital, privat sau de stat, sumele din asigurare incep de la 2000 € si ajung pana la 4000 € sau 7000 € (per eveniment), in functie de variantele pentru care optati. 

Beneficiati de 15% reducere pentru fiecare persoana parte din contractul de familie

Similar cu abonamentele de sanatate, si in cadrul aceleiasi asigurari ii puteti inscrie pe cei dragi. Fiecare membru al familiei poate opta pentru nivelul de acoperire si asigurarile suplimentare pe care le doreste, potrivite nevoilor si preferintelor, rezultand astfel un produs diferit de ale celorlalti, daca este cazul. Puteti include chiar si copiii nou-nascuti, imediat dupa nastere, inregistrare si externarea din spital.

Iar daca va ganditi sa va asigurati bunicii sau alte rude mai in varsta, Groupama va garanteaza ca, odata intrat in asigurare, dupa varsta de 65 de ani poti beneficia de asigurare pentru intreaga viata, prin continuarea platii primei de asigurare, fara reevaluarea starii de sanatate si a conditiilor asiguratilor.

Ce include asigurarea?

Daca alegeti sa va tratati in orice spital privat sau de stat, asigurarea include:

1. Decontarea directa a 100% din valoarea facturii ca urmare a spitalizarii si/ sau interventiei chirurgicale in reteaua de spitale Groupama : Regina Maria, Monza, OCH – Ovidius Clinical Hospital,  Muntenia Hospital

2. Rambursarea a 100% din valoarea facturii ca urmare a spitalizarii si/ sau interventiei chirurgicale in alte spitale private

3. Indemnizatie pentru spitalizare si/sau chirurgie in spitale publice: se acorda indemnizatie fixa pe zi de spitalizare (50/75/100 €/zi pentru maxim 30 de zile si dublarea ei pentru spitalizare in regim ATI timp de 7 zile) si procent din suma asigurata intre 10% si 100% in functie de complexitatea interventiei chirurgicale

4. Acoperire internationala prin rambursarea a 80% din valoarea facturii pentru spitalizare si/sau interventie chirurgicala in spitale din afara tarii

Bineinteles, pe langa asigurarea de baza, va sunt puse la dispozitie si asigurari suplimentare specifice, indiferent de pachetul ales, astfel:

Sanatate emotionala – include acces la 4 sesiuni de consiliere cu specialisti licentiati si certificati in psihoterapie si coaching, consiliere virtuala prin asistentul inteligent disponibil 24/7, acces la resurse online de autoeducare si webinarii

Chat medical – se  poate accesa  24 de ore din 24 un medic specialist pentru o evaluare medicala  rapida, suport si sfaturi

Cheltuieli medicale – Investigatii, servicii dentare de urgenta si medicamente de maxim 200 €/an fiecare si rambursarea cheltuielilor dupa achizitia de medicamente prescrise de medic, efectuarea de investigatii sau accesarea serviciilor dentare de urgenta, in limita sumelor asigurate specifice acestor componente, pe baza chitantelor/ facturilor fiscale si a documentelor medicale

Convalescenta – maxim 30 €/zi si indemnizatie zilnica fixa pentru concediu medical/ intrerupere temporara a activitatii dupa spitalizare si/ sau interventie chirurgicala

Microchirurgie – maxim 500 €/eveniment si indemnizatia de asigurare reprezinta un procent intre 50 si 100% din suma asigurata in functie de gravitatea interventiei pentru evenimentele care au loc cu spitalizare de zi

Fracturi – maxim 2000 €/eveniment si indemnizatia de asigurare reprezinta un procent intre 5 si 50% aplicat sumei asigurate in functie de fiecare os sau cartilagiu tare afectat in accident, pana la cumularea a maxim 100% din suma asigurata

Arsuri – maxim 4000 €/eveniment si indemnizatia de asigurare reprezinta un procent intre 8 si 100% din suma asigurata in functie de gravitatea arsurii, gradul si procentul din suprafata corporala afectata

Boli grave – maxim  4000 €/eveniment si indemnizatia consta in suma asigurata ca urmare a diagnosticarii cu una din bolile grave sau a unei interventii chirurgicale vitale, mentionate in Conditiile de asigurare

Nastere (doar pentru contracte de familie) – maxim 1500 €/an si decontarea directa catre spital sau rambursarea costurilor asociate nasterii, în limita sumei asigurate.

Cat costa o astfel de asigurare?

Pretul unei astfel de polite pentru un adult cu varsta cuprinsa intre 20-40 de ani difera in functie de optiunea de accesare, astfel:

  • Pentru varianta de accesare in orice spital public sau privat, prima de baza lunara incepe de la 70 de lei si poate ajunge pana a 150 de lei.
  • Pentru varianta de accesare in spitalele din Reteaua de sanatate Regina Maria, prima de baza incepe de la 73 de lei si poate ajunge pana la 162 de lei.

Personal, aceasta asigurare mi se pare foarte utila pentru cei care vor sa aiba o plasa de siguranta, sa nu fie nevoiti sa apeleze la spitalele de stat (de care ne temem cu totii) strict din considerente financiare. Intr-adevar, produsul acesta nu se adreseaza celor care traiesc din salariul minim, insa daca ai venituri decente, merita sa iti faci o astfel de asigurare, chiar si pe cea de valoare maxima. De multe ori nu ii vedem utilitatea pana cand chiar ti se intampla ceva rau, iar atunci este prea tarziu.

Mai multe detalii gasiti si pe siteul Groupama Asigurari sau in acest pliant, unde sunt cuprinse foarte multe detalii utile ce va pot ajuta sa luati o decizie informata.

The post Asigurarea de sanatate pentru spitalizare si chirurgie de la Groupama Asigurari – Iata ce costuri acopera si ce presupune! appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *