Powered by Sodexo: 6 pensiuni si hoteluri din Oltenia si Maramures pe care sa le incerci

Daca in materialul anterior, realizat impreuna cu specialistii Sodexo, acestia va povesteau despre atractii turistice si cazari din Bucovina si Moldova, astazi continuam cu alte doua regiuni din Romania, mai exact Oltenia si Maramures.

Desi mai degraba distincte, atat Oltenia, cat si Maramures sunt zone cu potential turistic, unde, cu un traseu bine pus la punct si pofta de explorare nu va veti plictisi. Important este sa plecati la drum cu asteptarile corecte si dorinta de a intelege mai bine locurile prin care umblati, oamenii pe care ii intalniti si obiceiurile lor. 

Astazi, deci, vreau sa va invit sa explorati Oltenia si Maramures, iar pentru a va face planificarea si mai usoara, echipa Sodexo a intocmit pentru voi o lista cu cateva sugestii de cazare pe care merita sa le luati in calcul si unde puteti plati, bineinteles, cu ajutorul cardului Sodexo Turist Pass primit de la angajatori. 

Ce cazari ne recomanda specialistii Sodexo pentru cele doua regiuni? Iata lista mai jos.

Maramures
Hotel Nord

O prima sugestie pentru zona Maramuresului este Hotel Nord, situat la doar 7 kilometri de centrul orasului Borsa. 

Hotelul dispune contracost si de centru SPA dotat cu piscina interioara incalzita, salina, sauna uscata, astfel ca va puteti relaxa in Maramu’, iar daca vreti sa va mentineti obiceiurile sanatoase, la Hotel Nord exista si sala de fitness.

Restaurantul este tip a-la-carte, iar in cadrul hotelului exista si o gradina cu terasa pentru diminetile in care doriti sa va beti cafeaua in aer liber, ori pentru serile cu vreme blanda si cer instelat, ori luna plina. Pentru ca se apropie sezonul rece, e bine de stiut ca acest hotel are si spatiu de depozitare pentru echipamentele de schi, in cazul in care va bate gandul sa faceti un astfel de sejur in zona iarna aceasta. 

.

Pastravaria Alex

Pastravaria Alex este situata la 38 de kilometri de Baia Mare si la 28 de km de Sighetu Marmatiei, practic in inima Maramuresului, intr-o zona propice pentru a afla mai multe despre obiceiurile bine pastrate si traditiile specifice regiunii.

Proprietatea dispune de un restaurant propriu cu specialitati din peste, iar cel mai mare atu cred ca este chiar pozitionarea in mijlocul naturii, oferind prilej de relaxare si deconectare tuturor turistilor care trec pragul pensiunii.

.

Mirage Resort & Spa

Devenita tot mai cunoscuta si cautata in ultimii 20 de ani gratie Mocanitei, localitatea Viseul de Sus gazduieste si Mirage Resort&SPA, un complex hotelier amplasat la doar 2,5 km de Muzeul Nobilimii Maramuresene.

Hotelul pare a avea un ambient modern, imbinat cu mici accente traditionale, iar camerele cu balcon au privelisti frumoase spre natura ce inconjoara proprietatea.

Daca va intrebati ce activitati puteti desfasura in zona, sa stiti ca puteti pleca in drumetii,  puteti face ciclism sau pescuit, iar atractia principala este, bineinteles, plimbarea cu Mocanita.

Daca sunteti interesati de excursii ceva mai lungi, de o zi intreaga, Cascada Cailor se afla la 34 de kilometri, Manastirea Barsana este la aproximativ 42 de km, iar Cimitirul Vesel este putin mai departe, la aproximativ 80 de kilometri.

.

Oltenia
Hotel Splendid 1900

Plecam din zona Maramures spre Oltenia si ne oprim la Hotel Splendid 1900, aflat intr-o cladire istorica restaurata din centrul Craiovei. Datand din 1900, cladirea in care se afla hotelul are decor eclectic cu influente Art Deco, pe alocuri usor incarcat, iar cele 24 de camere sunt ‘imbracate’ predominant in alb, cu accente de culoare si picturi murale. Candelabrele sofisticate completeaza armonios designul elegant. 

Aici a existat un bufet denumit “Splendid”, pana in anul 1990, cand a inceput un proces de consolidare, restaurare si decorare, atent executat, astfel incat sa se continue traditia si patina timpului, pastrandu-se, totodata, si numele.

Oaspetii au acces gratuit la sauna, iar Universitatea din Craiova si Primaria se afla la doar 2-3 minute de mers pe jos de hotel.

.

Hotel Palace Baile Govora

Pastrand tonul cladirilor istorice de la inceput de secol XX, ajungem in Baile Govora la Hotel Palace, o locatie de cazare care nu iti poate ramane indiferenta datorita cladirii in care este gazduita. Este un hotel de 4 stele, cu centru spa si de tratament, precum si un restaurant elegant si mancare buna, plus camere spatioase, dar usor demodat decorate. 

.

Grand Hotel Sofianu Ramnicu Valcea

De adaugat pe lista voastra si Grand Hotel Sofianu, situat la doar cateva sute de metri de centrul orasului Ramnicu Valcea, inconjurat de Parcul Zavoi, unde se afla atat piste de alergat, cat si doua zone de fitness in aer liber, sase locuri de joaca pentru copii si un parc de skating, plus teren de fotbal si terenuri de tenis in imediata apropiere. 

Pentru pasionatii de arta, e bine de stiut ca Grand Hotel Sofianu gazduieste un muzeu cu lucrari realizate de 500 de artisti plastici romani reprezentativi. La parterul hotelului se afla barul Art si restaurantul Four Seasons. 

Camerele sunt decorate si mobilate in stil clasic, iar hotelul dispune si de sauna, piscina si SPA, dar la cost suplimentar, precum si un centru de conferinte si evenimente cu 5 sali. In sala de bal Art Gallery, de exemplu, se pot organiza evenimente cu pana la 800 de persoane.

.

In portofoliul Sodexo sunt peste 18.000 de locatii partenere in care puteti plati cu ajutorul Cardului de vacanta Turist Pass. Pe o treime dintre ele le gasiti si pe Booking. Mai multe detalii gasiti aici. 

Sejururi placute si in siguranta!

The post Powered by Sodexo: 6 pensiuni si hoteluri din Oltenia si Maramures pe care sa le incerci appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *