City break in Romania? Recomandari de cazari din Bucuresti, Alba Iulia, Brasov si Cluj Napoca

Pentru ca toamna este vremea potrivita pentru vacantele de tip city break, am ales sa va prezint cateva unitati de cazare din orasele mari ale tarii, care consider ca merita atentia voastra. 

La unele dintre hotelurile si pensiunile prezentate nu am mai fost de ani de zile, insa va voi impartasi impresia mea de atunci si astept de la voi feedback-uri si pareri daca lucrurile s-au schimbat intr-o directie sau alta. Eu sunt sigur ca nu exista „hotelul perfect” si ca nu toata lumea poate fi multumita de aceeasi cazare, aceeasi destinatie ori aceleasi conditii. Important e sa alegeti ce este potrivit pentru voi, atat financiar, cat si din punctul de vedere al conditiilor si sa va bucurati de fiecare loc in care mergeti. Optiuni exista aproape intotdeauna.

Asadar… unde ne cazam daca mergem intr-un city break in Bucuresti, Alba Iulia, Brasov sau Cluj Napoca?

Bucuresti – Hotel Cișmigiu

Cu bune, cu rele, pentru mine Bucuresti este ‘‘acasa’’ si in mod cert aici sunt mai multe zone cu un farmec incontestabil, ce merita vizitate de cat mai multe persoane.  Fie ca veniti din Cluj, din Iasi sau de prin alte parti, sunt aproape sigur ca o sa va faca placere sa fiti turisti in Bucuresti. Mai putin traficul. 

Pentru un sejur autentic, cu insemnatate, am ales un hotel simbol pentru oras, Hotel Cișmigiu. Am fost aici la inaugurarea sa, in 2013, iar de 8 ani incoace Hotel Cișmigiu a devenit gazda a mii de turisti care vin sa descopere Bucurestiul si sa se bucure de frumusetile lui.

Hotelul are 60 de camere cu suprafete intre 38 si 50 de metri, mobilate si aranjate cu bun gust, pe masura investitiei totale de 15 milioane de euro facute de compania spaniola Hercesa. Intreaga cladire Cișmigiu mai include, pe langa hotel, si sediul Institutului Cultural Spaniol Cervantes si libraria Humanitas. Asadar, nu este doar un spatiu dedicat turistilor, ci si bucurestenilor.

Tot in incinta hotelului se afla si Beraria Gambrinus, deschisa prin 2012, dar care este inchisa momentan. Daca se va redeschide curand, puteti merge acolo sa aruncati o privire in interiorul hotelului.

.

Alba Iulia – Hotelul si restaurantul „La Maison de Caroline”

Alba Iulia m-a cucerit datorita cetatii sale impunatoare, un loc de care sunt mandru sa povestesc tuturor prietenilor mei straini, care ma intreaba ce e frumos de vizitat in Romania.

La ultima mea vizita in Alba Iulia m-am oprit sa iau pranzul la un restaurant aflat in apropierea Hotelului Parc. Restaurantul se numeste „La Maison de Caroline” si se afla in cladirea cu hotelul ce poarta acelasi nume (ulterior i-am vazut promovandu-se si la Targul de turism al Romaniei, iar acum am aflat ca este de vanzare cu aproape un milion de euro).

Aflat intr-o cladire de patrimoniu, restaurata de catre un medic renumit din Alba Iulia, restaurantul, desi are doar cateva mese, m-a castigat atunci cand am fost prin atmosfera intima si servirea impecabila. 

Desi nu m-am cazat acolo, atmosfera din restaurant si caldura personalului m-au facut sa pun La Maison de Caroline pe lista mea de cazari pe care as vrea sa le incerc. Nu va pot oferi un feedback 100% complet, insa daca ajungeti in zona si va cazati acolo, chiar sunt curios sa imi povestiti despre experienta voastra. Tot ce va pot spune este ca atunci cand am fost eu mancarea a fost delicioasa, iar personalul foarte amabil.

.

Brașov – Hotel Kronwell

In Brasov exista mai multe optiuni de cazare faine, insa eu m-am oprit intr-una dintre deplasari la Hotelul Kronwell, un hotel business prin ambianta si design, un mediu prielnic pentru un „work from…Brasov” ca la carte. De la sala de conferinte, pana la tablete, internet de mare viteza si alte facilitati, toate va sunt puse la dispozitie daca aveti nevoie. 

Kronwell este o varianta buna si pentru weekend-urile in familie petrecute in zona Brasovului. Cand am fost eu, in interiorul hotelului exista o zona de joaca pentru copii, dotata cu tot felul de jocuri si aparate multimedia. De asemenea, aici se organizeaza workshop-uri creative pentru cei mici, astfel incat, daca aveti nevoie de cateva ore de relaxare, doar pentru voi, aveti o alternativa buna pentru a-i „distrage” pe nazdravani.  

Kronwell Brasov dispune de 81 de camere, clasate pe 4 stiluri de confort si, desi este situat chiar langa gara, camerele sunt foarte bine antifonate, astfel incat nu cred ca veti avea probleme cu zgomotul. Eu n-am avut.

.

Cluj-Napoca – ZEN Apartmente

Fain ii Clujul…acest oras care nu are cum sa te lase indiferent si care te va surprinde la fiecare colt, de la bulevardele „verzi”, la autobuzele eco si la strazile pline de tineret in permanenta.

Cand am fost la Cluj ultima data, la Untold 2019, ne-am cazat la un apartament din lantul ZEN, o alternativa perfecta daca va doriti confort si intimitate, insa preferati ceva mai mult decat o camera de hotel. Cu alte cuvinte, daca vreti sa va simtiti „ca acasa”, apartamentele de acest gen sunt o alegere inspirata, indiferent daca va aflati in calatorie alaturi de cei mici, cu grupul de prieteni sau in cuplu. 

Aflate la 3 kilometri de Palatul Banffy din Cluj Napoca, ZEN Apartamente primesc un scor bun pentru locatie si confortul oferit, plus extra facilitati precum parcare acoperita gratuita, plus bucatarie utilata si terasa sau balcon.

.

Sper sa va placa ce am ales sau sa va inspire pentru urmatoarea vacanta. Din fericire, exista cazari potrivite pentru toate gusturile si buzunarele, iar daca cele de mai sus nu v-au convins, va invit sa explorati platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro, unde gasiti peste 6000 de hoteluri, apartamente, pensiuni sau hoteluri din Romania.

The post City break in Romania? Recomandari de cazari din Bucuresti, Alba Iulia, Brasov si Cluj Napoca appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *