Haideti cu mine in Mauritius la inceput de Ianuarie 2022. Grupuri de 7 si 9 nopti la Marriott Resort. Iata detalii!

Pentru ca Revelionul de anul acesta va fi, asa cum v-am obisnuit si in ultimii ani, despre plaja, soare, palmieri si multa relaxare, intr-un loc absolut superb, am decis sa extindem calatoria si in luna ianuarie, pentru ca nu stiu daca e adevarat sau nu ce se spune, anume ca asa cum iti incepi luna ianuarie, asa va fi tot anul. Ca atare, va invit cu mine in Mauritius, o excursie premium, intr-un paradis din Oceanul Indian, care cu siguranta o sa va placa. 

De Revelion vom avea un zbor charter spre Mauritius (cu plecare pe 28 Decembrie) – detalii aici.

Mauritius este o insula mare, cu peste 1 milion de locuitori, foarte verde, cu multe atractii si activitati pentru toate varstele, cu peisaje paradisiace, plaje extinse, cu nisip alb si fin, completate perfect de apele in nuante superbe de albastru ale Oceanului. Este un loc unic in lume, in care traiesc in armonie diverse etnii si religii, un mix pe care il veti vedea in toate aspectele insulei, de la mancare si pana la cultura, muzica, limba ori arhitectura.

De ce am ales Mauritius pentru Ianuarie 2022?

Inconjurata de apele turcoaz ale Oceanului Indian, Mauritius nu este doar o insula obisnuita, caci lagunele superbe cu ape linistite si valuri line care alinta tarmurile, barierele de corali, plajele generoase acoperite cu nisip perlat, strajuite de cocotieri si muntii cu vegetatie tropicala, o transforma intr-un taram cu adevarat exotic. Exista chiar si un celebru citat din Mark Twain care spune ca „mai intai a fost facut Mauritius si apoi raiul”.

In opinia mea, Mauritius este o combinatie reusita de Bali cu insula Mahe din Seychelles, o destinatie in care vei regasi si multe elemente ce iti amintesc de Europa, dat fiind ca pe aici au trecut, de-a lungul vremii, multe dintre marile popoare, incepand cu portughezii in 1507 si continuand cu olandezii, francezii sau britanicii. Abia in 1968 Mauritius si-a castigat independenta, astfel ca urmasii celor ce au trecut pe aici vreme de atatea secole, mai considera si astazi Mauritius “acasa”: indieni, europeni, chinezi si, bineinteles, creoli, un mix intre africani si europeni. 

In plus, pe fondul pandemiei, Mauritius a fost complet inchis mai bine de un an si s-a redeschis pentru turism abia pe 1 Octombrie. In Mauritius vor putea intra doar turistii vaccinati (adulti) daca prezinta si un test negativ la imbarcare, iar minorii sunt acceptati doar cu test PCR negativ (fara vaccin) daca parintii lor sunt vaccinati. 

Drept urmare, o consider o destinatie sigura din toate punctele de vedere (conditii de intrare mai restrictive, fara aglomeratie, plaje intinse, hotel de foarte buna calitate, toti turistii din avion testati, etc).

.

Este Mauritius o destinatie potrivita si pentru copii? 

Este o excursie pe care o recomand cu toata sinceritatea tuturor, inclusiv celor care calatoresc alaturi de cei mici. Noi am fost in Mauritius in urma cu 5 ani, cand baietelul cel mare avea doar 11 luni, iar anul acesta ii vom lua pe ambii copii (4 si 6 ani) cu noi. Vom pleca cu ei pe 28 Decembrie, cu zborul charter de Revelion, si vom ramane in Mauritius inclusiv pentru aceste grupuri de turisti care vor sosi la inceput de ianuarie. Deja si-au facut zeci de prieteni de varsta lor din toata tara prin grupurile cu care am mers pana acum, asa ca va fi un moment bun sa ii reintalneasca.

Stim cu totii, cei care avem copii, ca sa alegi o destinatie de vacanta pentru familia ta este uneori destul de complicat. Trebuie sa tii cont de preferintele fiecaruia, de conexiuni ale zborurilor, durata lor, durata escalelor, de bagaje, de perioada, de locatie, de mancarea de la destinatie si multe, multe altele. Pana acum, insa, cele mai reusite vacante de familie pentru noi au fost in destinatii intercontinentale de plaja, unde exista si posibilitatea de a explora insula, astfel ca, in opinia mea, Mauritius este o destinatie perfecta atat pentru cupluri, cat si pentru familii, o locatie de exceptie in care sa va petreceti cel putin o saptamana la inceput de an.  

Unde ne cazam in Mauritius?

Resortul ales pentru aceste excursii din Ianuarie 2022 este unul dintre cele mai ofertante si totodata exclusiviste de pe insula. Situat de-a lungul unei plaje idilice cu nisip alb din peninsula Le Morne, hotelul JW Marriott Mauritius Resort se remarca prin frumusetea privelistei asupra lagunei si prin peisajul spectaculos oferit de Muntele Brabantt Le Morne, un sit Mondial UNESCO. 

.

Aici va puteti rasfata prin experiente culinare rafinate in cele 5 restaurante ale hotelului (indian, japonez, frantuzesc – mauritian, asiatic, plus un bar unde se servesc preponderent carnuri si fructe de mare), servicii de relaxare in luxosul Spa by JW, activitati de recreere pe plaja, dar si prin diverse optiuni de vizitare a insulei. 

.

Context COVID-19

Pentru siguranta noastra, a tuturor, in functie de evolutia pandemiei, exista probabilitatea sa avem cu totii obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) negativ pentru infectia cu COVID-19. Ce stim in acest moment este ca toti turistii care intra in Mauritius incepand cu 1 octombrie trebuie sa prezinte un test PCR negativ, iar daca ramane asa pana atunci veti fi anuntati de agentia de turism. Deocamdata Mauritius accepta fara carantina DOAR TURISTII VACCINATI (pentru minori nu este necesar sa fie vaccinati).

Eturia are si un parteneriat cu o clinica la care puteti efectua testul inainte de plecare. Ei va pot ajuta cu programarea la data si ora care va convin cel mai bine in functie de programul fiecaruia.

De asemenea, in cazul putin probabil in care rezultatul testului efectuat de turist inainte de plecarea in calatorie este pozitiv, acesta nu va mai putea calatori, insa costul calatoriei va fi rambursat integral, 100%, de catre compania de asigurari, pe baza asigurarii storno incluse deja in pachetul turistic, care include si clauza Covid.

Care va fi programul pe zile?

Pentru aceasta calatorie, exista 2 tipuri de sejururi, de 12 si respectiv 10 zile, cu mai multe variante de plecare, astfel: 

10 zile / 7 nopti la destinatie: 

– 04.01.2022 -> 12.01.2022 (Austrian Airlines)

– 05.01.2022 -> 14.01.2022 (Air France)

– 06.01.2022 -> 15.01.2022 (Air France)

– 08.01.2022 -> 17.01.2022 (Air France)

12 zile / 9 nopti la destinatie:

– 04.01.2022 -> 14.01.2022 (Austrian Airlines)

– 04.01.2022 -> 15.01.2022 (Air France)

– 06.01.2022 -> 17.01.2022 (Air France)

In continuare, voi prezenta programul pentru pachetul de 12 zile, pentru ca are si o excursie in plus fata de cel de 10 zile. Ne vom caza, insa, cu totii in acelasi resort, voi participa si eu la toate activitatile de grup, voi fi acolo tot timpul pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari de petrecere a timpului liber, iar daca va doriti asta, ne vom putea petrece mare parte din zi impreuna. Bineinteles, cei care isi doresc mai multa intimitate, vor putea avea parte de asta, hotelul fiind amenajat de asa natura incat sa permita acest lucru turistilor care au venit sa petreaca vacanta in cuplu, familie sau orice alta formula mai restransa. 

Ziua 1: Plecare Bucuresti 

In functie de compania de zbor aleasa, Austrian Airlines sau Air France, si de perioada de calatorie, se va pleca din Bucuresti fie in jurul pranzului, pe 4 ianuarie, la 13:30 (Austrian Airlines) sau 14:35 (Air France), ori la 18:40 (Air France) pentru cei ce opteaza sa calatoreasca in perioada 06.01-17.01.2022.

Ziua 2: Mauritius

Dupa sosirea pe aeroportul din Mauritius, ni se va face transferul catre hotel. Asa cum mentionam si mai sus, am ales hotelul JW Marriott de 5 stele, la care vom avea regim de demipensiune, ce include mic dejun si cina. 

Cazare Mauritius JW Marriott 

Amplasat intr-un golf protejat de pe coasta estica a insulei, ferit de vânturile prezente adesea în partea aceasta a Oceanului Indian, de-a lungul uneia dintre cele mai frumoase plaje din zona, de 800 metri, in mijlocul vegetatiei luxuriante specifice zonei, JW Marriott este alegerea ideala pentru un sejur luxury de neuitat.

.

Zilele 3-8: Constance Belle Mare Plage

Zile libere Mauritius 

Vom petrece zile relaxante pe insoritele plaje din Mauritius, bucurandu-ne de atmosfera exotica si de o larga paleta de activitati: pot fi facute tururi pe insula, sporturi acvatice, croaziere pe mare, shopping, distractie in localurile de pe plaja etc.

Eu vor fi alaturi de voi in fiecare zi pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari cu privire la petrecerea timpului liber, astfel incat sa aveti parte de una dintre cele mai frumoase vacante si sa alegeti exact ce vi se potriveste din multitudinea de excursii optionale si alte activitati pe care le poti face in acest loc paradisiac. 

.

Ziua 9: Chamarel

Astazi vom merge intr-un tur privat in Curepipe, al doilea oras ca importanta al insulei. Printre atractiile zonei se afla si Trou aux Cerfs, un crater latent situat la 650 de metri deasupra nivelul marii, de unde privelistea este uimitoare. Vom opri si in Grand Bassin (Ganga Talao), un lacas sacru de cult pentru comunitatea hindusa, pentru ca ulterior sa mergem spre Chamarel, de-a lungul Cheilor Raului Negru, unde se afla diverse puncte panoramice spectaculoase. Pranzul de la Le Chamarel va fi urmat si o degustare de rom la Rhumerie, iar pe drumul de intoarcere vom opri la cascadele Chamarel si la 7Th Couloured Earth. Va fi o zi plina si foarte frumoasa.

Pentru a nu se forma aglomeratie, este posibil sa decidem impartirea grupului mare in mai multe grupuri mai mici, astfel ca exista varianta sa desfasuram aceasta excursie si in alte zile libere.  

**Excursia aceasta este inclusa doar in pachetul de 12 zile. 

.

Ziua 10: Tur de insula

In acest tur de o zi vom avea sansa de a explora Port Louis, capitala insulei Mauritius cu centrul sau colorat, piata locala aglomerata si plina de savoare locala, monumentele sale si diferite lacasuri de cult. Ne vom plimba de-a lungul “Le Caudan” si vom opri in L’Aventure du Sucre unde vom servi masa de pranz.

Dupa pranz, vom merge la Jean Alain, un cultivator de trestie cu traditie, unde vom pregati un desert cu reteta secreta impreuna cu bucatarul si echipa sa de ucenici, pentru ca in cele din urma sa ne relaxam savurand un cocktail cu rom, ce va completa perfect experienta.

Acest tur este inclus pentru ambele variante de excursie, atat in sejurul de 10 zile, cat si in cel mai lung, de 12 zile. 

.

Ziua 11-12: intoarcere in Romania 

In cea de-a 11-a zi are loc intoarcerea spre casa, iar in functie de compania aeriana aleasa, Austrian Airlines sau Air France, veti pleca fie la 11:20, fie la 21:10 (Air France). Se ajunge la Bucuresti a doua zi, dupa o escala la Viena, respectiv Paris. 

PRET – de la 3990 EURO pachetul de 12 zile si 3390 pachetul de 10 zile. Ce include pretul vacantei?  

Pretul pentru aceasta excursie porneste de la 3.990 €/adult si 1.750 €/copil (2-12 ani), respectiv 3390 euro / adult si 1690 euro/copil (2-12 ani). Sunt disponibile mai multe tipuri de camere, de diferite dimensiuni, amplasate in diferite zone ale resortului si care pot gazdui pana la 3 adulti si 2 copii, in functie de optiunea aleasa.

Mai multe detalii despre grupurile de 12 zile aici.

Mai multe detalii despre grupurile de 10 zile aici

In pretul vacantei sunt incluse biletele de avion cu toate taxele, cazarea la Constance Belle Mare Plage cu demipensiune (mic dejun si cina), transferurile de la si spre aeroport, tururile precizate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghizi locali pentru ziua cu activitati, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno (inclusiv cu clauza Covid), toate taxele locale, cina de Revelion, toate mesele precizate in program.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Viza

Romanii nu au nevoie de viza pentru a calatori in Mauritius pentru perioade mai scurte de 90 de zile. 

Care este rolul meu?

NU sunt ghid de turism, ci sunt insotitor de grup. Totusi, cunosc bine destinatia si stiu ponturi pentru fiecare loc in care vom merge. Vom avea ghizi locali in fiecare destinatie pe care o vom vizita. Rolul meu este sa promovez calatoriile cu agentia Eturia, destinatia Mauritius si aceasta oportunitate de calatorie, dar si sa insotesc grupurile.

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa tariful afisat este pentru un loc in camera dubla. Asadar, daca sunteti single, va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul, daca nu va doriti asta. De regula, se rezolva destul de repede asta. La fel de rapid se si ocupa locurile in aceasta excursie.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare, in care mai sunt locuri disponibile.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem acest program impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii in Mauritius, ei au tinut legatura cu hotelul de acolo, ei s-au ocupat de contractul cu companiile aeriene, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul.

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: liliana.nistor@eturia.ro (+40740071887), cristina.moisei@eturia.ro (+40755103090) si alina.costici@eturia.ro (+40745526756). De asemenea, puteti adauga si adresa office@eturia.ro.

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required

The post Haideti cu mine in Mauritius la inceput de Ianuarie 2022. Grupuri de 7 si 9 nopti la Marriott Resort. Iata detalii! appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *