3 destinații montane de explorat toamna aceasta

Noiembrie este momentul perfect în care să fugi într-un weekend la munte cu prietenii și să te bucuri de temperaturile încă plăcute, de aerul puternic și oxigenat și de priveliștea perfectă pentru cele mai faine fotografii. Fie că ești un iubitor al traseelor montane sau pur și simplu vrei să savurezi o ciocolată caldă în curtea pensiunii în care stai, Travelminit ți-a pregătit o selecție de stațiuni montane pe care nu ar trebui să le ratezi toamna aceasta.

Arieșeni (Munții Apuseni, Alba)

Situată la limita dintre Alba și Bihor, stațiunea Arieșeni este o destinație extrem de ofertantă din punct de vedere turistic. Aici vei găsi atât elemente naturale deosebite, precum Groapa Ruginoasa, Peștera Urșilor sau Ghețarul Vârtop, cât și obiective turistice construite de om, precum Biserica de lemn sau pârtia de schi Arieșeni – Vârtop. Această stațiune este locul ideal de pornire și către diverse trasee montane, unul din cele mai cunoscute fiind spre Peștera Scărișoara. Tot aici poți descoperi și Peștera Ghețarul Vârtop, în care cea mai importantă este sala blocului de gheață. Din Arieșeni pornești și către ”Marele Canion al României”, Groapa Ruginoasa fiind în continuă extindere prin eroziunea rocilor roșii-violacee.

Păltiniș (Munții Cindrel, Sibiu)

Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din țară, fiind fondată încă din anul 1894. Situat în județul Sibiu, pe culmile Masivului Cindrel, Păltinișul este un loc recunoscut pentru practicarea sporturilor de iarnă, însă toamna devine foarte ofertant din punctul de vedere al traseelor turistice care traversează pădurile de conifere colorate și oxigenate. Dacă ești un iubitor de sport, poți descoperi aceste trasee chiar de pe bicicletă. Printre cele mai cunoscute obiective se numără Schitul Păltiniș, lăcaș de cult din lemn unde poți admira o icoană veche de peste 100 de ani. Tot aici se află și mormântul filozofului Constantin Noica. Munții Cindrel oferă peisaje deosebite, care formează o rezervație naturală cu pășuni și păduri ce urcă până la 1800 de metri altitudine.

Straja (Munții Vâlcan, Hunedoara)

Deși este cunoscută în primul rând datorită pârtiilor de schi, stațiunea Straja este un loc minunat de vizitat pe tot parcursul anului. Toamna poți să admiri peisaje deosebite, să faci trasee montane și să vizitezi câteva obiective istorice. Dacă ai puțin noroc, la final de noiembrie sunt șanse să te joci și cu câțiva fulgi de zăpadă. Deoarece este situată la peste 1400 de metri altitudine, în județul Hunedoara, la Straja poți ajunge cu mașina sau cu telescaunul luat de la ieșirea din orașul Lupeni. Odată ajuns aici, poți vizita Crucea de Metal, un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial. Un alt obiectiv turistic deosebit este Schitul Straja, un lăcaș de cult la care se ajunge printr-un tunel decorat cu scene biblice. 

Ia-ți câteva zile libere și descoperă cele mai frumoase stațiuni montane din țară, deoarece Travelminit.ro pregătește pentru toamna aceasta super oferte de Black Friday, cu reduceri de până la 50% la cazări din toată România. Campania debutează oficial pe 12 noiembrie, însă cei care se abonează de-acum sau care sunt deja abonați la newsletter-ul Travelminit vor putea avea acces la promoțiile avantajoase cu o zi înainte, pe 11 noiembrie. 

Vestea cea mai bună însă este că pachetele disponibile în cadrul campaniei Black Friday vor fi valabile chiar și în 2022, astfel că îți poți achiziționa deja cea mai tare ofertă pentru vara viitoare. 

Intră pe www.travelmint.ro și alege-ți destinațiile de vacanță visate, la super prețuri.

The post 3 destinații montane de explorat toamna aceasta appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *