Top 5 destinații din România pentru un sejur de ianuarie

Iernile de altădată nu au dispărut complet și, cu gândul la ele, am selectat pentru voi 5 destinații din România pentru un sejur perfect în luna ianuarie. 

România pe timp de iarnă este cu adevărat magică si ne mândrim cu nenumărate locuri superbe unde poți să-ți petreci vacanța sau finalul de săptămână. Pentru evadarea din cotidian, Travelminit îți prezintă unele dintre cele mai frumoase peisaje pe care le poți întâlni în România în această perioadă.

Cavnic, Maramureș

Cunoscută ca „polul zăpezii din Maramureș”, localitatea Cavnic este poarta către distracția specifică acestui sezon. Fie că ești iubitor al sporturilor de iarnă, ori dorești să te bucuri de mult dorita zăpadă care nu și-a făcut încă prezența pe întreg teritoriul țării, Cavnic este una dintre destinațiile perfecte în care te poți relaxa la final de săptămână sau chiar într-un concediu, departe de forfota marilor orașe. 

Dacă ajungi în acest colț al țării, te poți bucura de un număr mai mare de zile de iarnă decât în alte zone ale țării, datorită climei din zonă. Cavnicul oferă condiții optime pentru momente de neuitat pe pârtiile Icoana Cavnic și în parcul recreațional. Domeniul schiabil din Cavnic măsoară 8,5 kilometri lungime şi este format din pârtiile Roata şi Icoana, ambele zone beneficiind de instalații de iluminare nocturnă. Cavnicul oferă 7 pârtii schiabile întreținute, instalații de transport pe cablu și multe alte beneficii.

Accesul se poate face din Baia Mare pe drumul naţional DN18 până în Baia Sprie, apoi pe drumul judeţean ce leagă Baia Sprie de Cavnic, traversând satele Șișești, Dănești și Șurdești.

Descoperă mai multe oferte de cazare în Maramureș.

Rânca, Gorj

Rânca este stațiunea turistică aflată la cea mai mare altitudine din România. Travelminit îți recomandă această destinație dacă îți dorești să scapi de aglomerația orașelor și să te bucuri de cele mai frumoase peisaje de iarnă pe care această zonă a României ți-o poate oferi. Rânca este o alegere inspirată pentru iubitorii de schi și alte sporturi de iarnă.

Stațiunea include 6 pârtii de schi deservite de instalații de teleschi, una dintre acestea dispunând de instalație nocturnă. 

În apropierea stațiunii Rânca puteți vizita și obiective turistice precum Lacul Gâlcescu, Peștera Polovragi, Peștera Muierii, Cheile Olteţului, Cheile și Valea Gilortului, Valea Frumoasei.

Ciocănești, Suceava

În această comună, omul sfințește locul. Este tărâmul în care tradițiile sunt mai vii ca niciodată, iar localnicii păstrează și transmit mai departe valoarea moștenirilor tradiționale. Pe lângă costurile reduse de cazare, Ciocănești își atrage turiștii cu cele 10 stâne tradiționale, dintre care patru sunt și stâne turistice. Dacă ajungeți aici, puteți degusta din produsele care se prepară în zonă.

Ciocănești a devenit cunoscut pentru casele „împodobite” cu motive tradiționale și oferă atracții turistice multiple, precum mânăstiri, muzee sau festivaluri naționale. În apropiere se află și pârtia de schi Cârlibaba. 

Pentru a ajunge în această localitate, mergeţi pe DN 17 Suceava-Ciocăneşti-Cârlibaba.

Valea Zălanului, Covasna

Cunoscut ca fiind și colțul de rai românesc al Prințului Charles, Valea Zălanului este un cătun izolat, cu mai puțin de 150 de locuitori, care are o puternică amprentă tradițională secuiască.

Valea Zălanului este locul în care poți simți complet bucuria de a trăi. Pregătește-te de o pauză de la gadget-uri, pentru că nu vei avea parte de semnal, și oferă-ți șansa de a-ți crea amintiri de poveste. În Valea Zălanului nu vei avea de obiective turistice ca la carte, ci te vei îmbogăți cu experienţe, linişte şi poveştile localnicilor.

Și ca să îți arătăm că nu te vei plictisi, poți participa la ateliere tradiționale de meșteșugărit și gătit, poți vizita muzeul satului, fabrica de sticlă, poți lua lecții de călărie ori te poți relaxa cu o baie la ciubăr în apă termală. 

Stațiunea Mădăraș, Harghita

Un tărâm de poveste cunoscut de prea puține persoane pentru frumusețea oferită de această zonă. Stațiunea te va cuceri încă de pe drum cu peisaje de vis, cu o priveliște spectaculoasă asupra depresiunii Transilvania, muntele Harghita Mădăraș fiind supranumit și „Muntele sfânt al secuilor”

Ajunși acolo, pe lângă cazările care vă pun la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie, vă puteți bucura și de cele 5 pârtii amenajate în zonă, stațiunea având una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de schi din Transilvania. Este ideală și pentru micuții care abia încep să descopere acest sport, fiind amenajată o pârtie separată penu sanie și alte activități.  Pe lângă schi, turiștii se pot bucura de excursii în munții Harghitei sau de vizitarea peșterilor din Cheile Vârghișului.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

Foto: dreamstime.com

The post Top 5 destinații din România pentru un sejur de ianuarie appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *