Catastrofă aviatică în Dobrogea. Două aeronave s-au prăbușit, 7 militari au decedat

O dublă catastrofă aviatică s-a produs în această noapte în Dobrogea. Două aeronave, un MIG 21 LanceR și un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbușit în apropierea Bazei Aeriene de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Dublă catastrofă aviatică în Dobrogea

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar în această seară, la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Aeronava a fost găsită, însă pilotul încă mai este căutat.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Elicopterul a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Cel mai probabil, este pentru prima dată când se produce o dublă catastrofă aviatică în România, în același loc și la o scurtă perioadă de timp.

7 militari au murit după ce elicopterul s-a prăbușit

În elicopterul IAR-330 Puma erau 7 militari, iar în urma căutărilor efectuate de reprezentanții ISU Dobrogea, aceștia au fost găsiți decedați.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Deși aeronava se afla la mică distanță de Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv în zona localității Gura Dobrogei, la 11 km de aerodrom, aceasta nu a reușit să se întoarcă, deoarece s-a prăbușit.

Informațiile legate de această catastrofă aviatică au fost oferite de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.





0Shares

The post Catastrofă aviatică în Dobrogea. Două aeronave s-au prăbușit, 7 militari au decedat appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *