Circuit colonial in Mexic, la Dia de Los Muertos, plus plaja Caraibe in Noiembrie. Haideti si voi!

Mexic este genul acela de destinatie care, odata descoperita, o sa vrei sa revii cat mai des. Sa vizitezi tot mai multe, ori sa revezi locuri care te-au cucerit de la prima vedere. In ultimii ani am ajuns aici de multe ori, cu sute de turisti, in diferite perioade ale anului. Toti s-au declarat incantati de aceasta tara uriasa, colorata, vesela, contrastanta, atat de ofertanta din punct de vedere turistic.

Pentru ca si anul acesta cererea a fost una foarte mare, mai ales dupa ce calatoria de anul trecut in perioada Dia de los Muertos a fost un real succes, si pentru ca toate locurile din circuitul cu mine au fost rezervate, impreuna cu partenerii de la Eturia am lansat inca o calatorie de grup, similara celei pe care o voi insoti si eu, in aproape aceeasi perioada. Este practic aceeasi excursie, dar insotita de altcineva, noi urmand sa ne intalnim in orasul San Miguel, dar si pe Riviera Maya, la resort. 

Ce sunt “Vacantele Recomandate de Razvan Pascu”? 

Exista unele destinatii in care am calatorit cu grupuri de turisti in anii trecuti si unde cererea este mai mare decat oferta, adica mai mult decat ce pot eu sa fac, cum este si cazul Mexic. Am muncit atat de mult la ele si le-am perfectionat de la un an la altul, am modificat in permanenta programul tinand cont de feedback-urile turistilor din anii trecuti, incat aproape pot sa garantez ca turistii se vor simti bine. Insa nu vreau sa fac rabat la calitate si nu pot sa iau grupuri mai mult decat ma simt confortabil. 

Dar pentru ca timpul meu fizic nu imi permite sa calatoresc atat de mult precum este cererea, Eturia a lansat acest tip de vacante “Recomandate de Razvan Pascu”. Pentru acestea m-au rugat sa ma implic in conceperea programului si a traseului, dar nu merg ca insotitor de grup. 

Sunt trasee unice ca si structura de nopti cazare / optimizare / hoteluri / program inclus, pe care Eturia le face doar cu mine. In toate acele locuri eu am calatorit deja, in toate acele hoteluri eu m-am cazat deja si tot ce include programul eu deja am facut.

Prin urmare, sunt genul de excursii in care veti merge la sigur.

De asemenea, ma implic in training-ul insotitorului de grup si le voi oferi turistilor inainte de plecare sfaturi despre calatorie si impresiile mele sau ponturi despre cum sa economiseasca bani si ce merita / ce nu merita sa faca. In plus, in acest caz special, chiar ne vom intalni intr-unul dintre orase si vom face turul impreuna. De asemenea, vom fi impreuna toate zilele de plaja de la Marea Caraibilor. 

In aceasta perioada, eu ma voi afla deja in Mexic cu alt grup de turisti, si ne vom intalni cu totii in dupa amiaza din San Miguel de Allende, cand se vor desfasura si festivitati cu prilejul sarbatorii Dia de Los Muertos. De asemenea, vom fi impreuna inclusiv in zilele de plaja si in excursia la piramida Chichen Itza, una dintre cele 7 minuni ale lumii. In rest, pe parcursul circuitului veti fi insotiti de un alt insotitor de grup Eturia cu experienta.

Veti calatori in perioada Dia de Los Muertos

Despre Dia de Los Muertos se spune ca ar fi „Halloween-ul” mexican, insa sarbatoarea din Mexic are cu totul o alta conotatie. Dia de Los Muertos se concentreaza pe celebrarea relatiilor familiale, pe respectul, pretuirea si iubirea pentru cei care au decedat. Totul prin muzica, râsete si veselie. Este o sarbatoare care pe mine m-a fascinat, atat prin culoare, cat si prin ceea ce simbolizeaza. Sa fii in Mexic de Dia de los Muertos este o experienta unica, de trait macar o data in viata. Popularitatea, frumusetea si incarcatura acestei sarbatori i-a adus recunoastere in toata lumea. Din 2008 Dia de los Muertos este in patrimoniul UNESCO. Mai multe despre experienta calatoriei din 2021 in Mexic din aceasta perioada am scris aici.

Care va fi programul pe zile? Ce vom face in aceasta excursie?

Ziua 1, 31.10.2022: Bucuresti – Frankfurt – Ciudad de Mexico

Plecarea din Bucuresti va fi dis-de-dimineata, la ora 06:15, cu un zbor Lufthansa catre Mexico City, via Frankfurt, impreuna cu insotitorul de grup. Porniti din Frankfurt la ora 13:35 si ajungeti in capitala mexicana la ora locala 19:00. Acolo va asteapta ghidul local, apoi va veti indrepta spre hotelul unde veti fi cazati in urmatoarele 2 nopti. 

Ziua 2, 01.11.2022: Ciudad de Mexico

Astazi aveti un tur privat de grup in Ciudad de Mexico. Veti incepe turul panoramic al orasului Ciudad de Mexico in piata principala, Zocalo. Aici se afla si Palatul National, iar o alta atractie turistica importanta este Catedrala Metropolitana, prima catedrala din Noua Spanie. Continuati apoi turul cu autocarul pe la cele mai importante obiective turistice din Mexico City. Veti face o plimbare pe bulevardul Paseo de la Reforma, construit in scurta domnie a Imparatului Maximilian, cu scopul de a lega piata principala de castelul sau din Chapultepec, iar apoi veti vizita Basilica de Guadalupe, parte din Patrimoniul UNESCO, un cunoscut loc de pelerinaj, vizitat anual de milioane de credinciosi. Astazi este una dintre zilele in care va veti putea bucura de multa culoare, pentru ca prin Mexico City vor fi evenimente cu ocazia Dia de Los Muertos – Ziua Mortilor. 

Seara va intoarceti la acelasi hotel din Ciudad de Mexico. 

.

Ziua 3, 02.11.2022: Ciudad de Mexico – Teotihuacan – San Miguel de Allende. 

Plecati astazi din Ciudad de Mexico catre San Miguel de Allende. San Miguel este un orasel desemnat monument national, datorita stilului sau arhitectural colonial si unul dintre preferatele mele. Pe traseu veti vizita situl arheologic Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii stravechi.

Fondat inainte de aparitia crestinismului, situl arheologic Teotihuacan a gazduit candva pana la 125.000 de oameni. Cel mai remarcabil monument din cadrul complexului, imensa Piramida a Soarelui, are in mijloc o grota in forma de trifoi ce reprezinta centrul sacru din Teotihuacan. 

.

Ajungeti in San Miguel de Allende dupa amiaza si veti avea timp liber la dispozitie, pentru o plimbare in acest superb orasel boem, viu, un mix reusit de vechi si nou, ce etaleaza fatade colorate de cladiri coloniale impecabil restaurate, ca in cele mai frumoase reviste de design. Un oras superb pe care il eu vizitez cu acelasi entuziasm de fiecare data.

In aceasta seara se vor desfasura pe strazi in San Miguel evenimente cu ocazia Dia de Los Muertos. Este ceva incredibil de colorat si de frumos, o sa va placa!. Ne vom intalni in aceasta dupa amiaza pentru prima data si vom vizita impreuna orasul.  

.

Acest eveniment este major pentru cultura Mexicana, cu o vechime de peste 3000 de ani, devenit parte din patrimoniul UNESCO in 2008. In zilele aferente acestei ,fiesta’, familiile se aduna si ii pomenesc pe cei disparuti dintre ei, ca sa ii ajute in “calatoria” lor spirituala. O sarbatoare plina de culoare, istorie, o reprezentare elocventa a stilului de viata Mexican, un fel de Halloween mexican. Anul trecut a fost spectaculos, atat mie, cat si turistilor, ne-a placut extrem de mult aceasta sarbatoare. 

.

Ziua 4, 03.11.2022: San Miguel de Allende

Dupa micul dejun, veti face un tur al orasului San Miguel de Allende, explorand stradutele pietruite, marginite de edificii opulente si biserici impunatoare. San Miguel de Allende este un orasel incantator, tineresc si plin de viata, fiind ales de multi studenti care vin aici sa studieze arta, fotografia sau limba spaniola. Cladirile coloniale restaurate, magazinele micute si restaurantele cochete incanta privirile oricarui calator. 

.

Daca vreti sa va faceti deja o idee despre San Miguel de Allende, puteti urmari si documentarul “Lost and Found in Mexico”, care a fost filmat aici, precum si video-urile de mai jos.

.

.

Ziua 5, 04.11.2022: San Miguel de Allende – Guadalajara

Astazi veti pleca spre Guadalajara, capitala statului mexican Jalisco si unul dintre cele mai mari orase din Mexic. Traseul dureaza circa 5 ore, iar odata ajunsi la destinatie, veti face un tur panoramic de oras. Guadalajara este considerat orasul parcurilor si al fantanilor, al bulevardelor largi, pline de flori multicolore, dar si al unui bogat patrimoniu colonial datand din secolul XVI.

In aceasta seara va veti caza in Guadalajara. 

.

Ziua 6, 05.11.2022: Guadalajara – Tequila – Tlaquepaque – Guadalajara

Astazi veti avea parte, din nou, de  o zi superba. Programul de astazi implica o vizita la o distilerie traditionala din orasul Tequila si tur pietonal in orasul Tlaquepaque. 

Situat la 50 km nord-vest de Guadalajara, Tequila este, inca din secolul al XVII-lea, orasul natal al celebrei licori nationale mexicane. Centrul urban este inconjurat de plantatii de agave, din care se obtine tequila. Orasul Tequila ramane cel mai mare producator si exportator, furnizand bauturile in peste 100 tari. Veti vizita o distilerie moderna, unde veti observa procesul de productie si veti putea degusta diverse tipuri de tequila. Mai tarziu, veti poposi in Tlaquepaque, orasel aflat in apropiere de Guadalajara. In vremurile coloniale, acest mic sat a atras oamenii in varsta din Guadalajara, care si-au construit aici vile frumoase, ce au devenit ulterior galerii de arta cu o selectie impresionanta de produse locale: ceramica, sticla suflata, textile, metal, lemn si papier mache. Tlaquepaque este astazi un orasel incantator, cu o atmosfera aparte.

Seara va intoarceti la hotelul din Guadalajara.

.

Ziua 7, 06.11.2022: Guadalajara – Cancun – Riviera Maya

Dupa micul dejun, plecati spre aeroportul din Guadalajara, de unde veti decola spre Cancun la ora 15:48. Ajungeti in Cancun la 19:31 si va veti indrepta spre hotelul la care veti fi cazati pana la finalul calatoriei: Bahia Principe Grand Tulum 5*, in regim all-inclusive, aproape de zona Playa del Carmen la Marea Caraibilor. Acolo voi fi cazat si eu alaturi de celalalt grup de turisti. 

.

Complexul Bahia Principe Grand Tulum este inconjurat de natura, peisajele din cadrul resortului fiind dintre cele mai deosebite. Bucataria mexicana este parte integranta a culturii acestei tari, iar resortul ofera servicii all inclusive. Ne vom putea bucura de preparate delicioase de inspiratie mayasa, dar si din bucataria internationala in restaurantele din cadrul complexului. In resort exista si 3 piscine, plus multe baruri, dintre care o parte cu program non-stop. Resortul ofera si programe de divertisment pentru adulti si copii, centru de sporturi nautice, club pentru copii, seri tematice, show-uri de gatit, sala de fitness, centru spa, teren de tenis, teren de golf. 

Incepand de astazi, veti intra pe sistemul all-inclusive. Cu alte cuvinte, toate mesele si bauturile sunt incluse.   

.

Ziua 8, 07.11.2022: Riviera Maya – Chichen Itza – Ik Kil – Riviera Maya

Astazi vom vizita impreuna situl arheologic de la Chichen Itza si una dintre cele mai fotografiate cenote din Mexic, Ik Kil. 

Situl arheologic Chichen Itza, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, este cel mai mare dintre orasele in ruina din peninsula mexicana Yucatan. Fondat in secolul al V-lea, orasul a fost cucerit in jurul anului 850 de catre tolteci sau, conform unor experti, de catre populatia itza, inrudita cu toltecii. Ceea ce este exceptional la Chichen Itza este fuziunea sa perfecta intre culturile maya si tolteca, ce se observa in arhitectura, sculptura si pictura. Acest amestec a supravietuit pana in 1400, cand orasul a fost abandonat in mod misterios. Aici vei putea admira celebra piramida construita acum peste 1500 de ani, cunoscuta sub numele de El Castillo.

.

Vom servi pranzul la un restaurant local, iar apoi vom fi transferati in zona faimoaselor cenote, unde vom vizita Cenota Ik Kil. Acestea sunt bazine naturale formate prin erodarea calcarelor. Mayasii le foloseau in ritualurile de sacrificare aduse zeilor. Cenota Ik Kil se afla la 26 m sub nivelul solului, are un diametru de 60 m si o adancime de 40 m. Exista si o scara sculptata ce duce catre o platforma de inot.

.

Zilele 9 – 10, 08-09.11.2022: zile libere Riviera Maya

Programul este liber si va veti putea relaxa pe deplin pe plaja insorita a resortului ori puteti alege una dintre multiplele excursii optionale pe care le puteti face in zona. Puteti face o vizita in orasul Cancun sau in Tulum, puteti merge la situl arheologic de la Coba, la pesterile mayase de la Aktun Chen, ori in oraselul Playa del Carmen. Puteti vizita si tinutul testoaselor din Akumal sau acvariul natural de la Xel Ha, ori puteti face diverse sporturi nautice. Cel mai probabil o zi o vom petrece impreuna la parcul Xcaret, este fabulos. Am scris aici un articol detaliat despre ce poti face pe Riviera Maya, poate va inspira. 

Eu voi fi oricum acolo cu voi si o sa va ajut in luarea celei mai bune decizii in ceea ce priveste petrecerea timpului liber. 

Dintre toate, v-as sugera parcul Xel Ha, Tulum si parcul Xcaret. 

Xel Ha este genul acela de loc in care este aproape imposibil sa te plictisesti. Mai ales daca va plac sporturile de apa, precum snorkeling, ori scufundari, daca vrei sa inotati cu delfini, pisici de mare, foci, sa va dati cu tiroliana pe deasupra apei, sa explorati jungla, sa sariti de pe stanci, sa coborati in cenote utilizand doar o franghie, sa va plimbati printre mangrove si sa inotati in lagune, ori sa incercati sa traversati un pod plutitor. Aici este locul potrivit.

.

Turistii care au fost in anii trecuti in Mexic cu mine s-au aratat foarte incantati si de Tulum, unde puteti vizita ruinele piramidelor din Tulum, situat chiar pe tarm, celebra plaja Paraiso si una dintre cenotele din regiune, eventual chiar Casa Tortuga, unde sunt 4 cenote, atat acoperite (cobori ca intr-un fel de pestera), cat si descoperite. 

.

Pe de alta parte, parcul tematic Xcaret este un veritabil „must see” in Riviera Maya si unul dintre cele mai populare obiective. Acesta include peste 50 de atractii, intre care acvariul cu recif coraligen, ruine mayase, pavilionul fluturilor, expozitia de pasari tropicale si multe altele. Este fabulos, un parc cum nu ati mai vazut nicaieri in lume, care are inclusiv un spectacol grandios seara. 

.

Zilele 11-12, 10-11.11.2022: Riviera Maya – Cancun – Viena – Bucuresti

In aceasta seara, dupa inca o jumatate de zi petrecuta pe plajele mexicane, veti fi transferati spre Cancun, de unde veti pleca spre casa, la 19:05. Ajungeti a doua zi dimineata in Viena, la ora 11:30. Porniti spre Bucuresti la 15:50 si ajungeti la ora locala 18:25.  

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia.

Despre calatoria in Mexic in emisiunea „La Măruță” de pe PRO TV

.

.

Pret: 3790 euro/adult si 3190 euro/copil sub 12 ani

Ce include pretul de 3790 euro?

Calatoria cu toate cele de mai sus costa 3790 de euro/adult si 3190 euro/copil sub 12 ani. Sunt incluse biletele de avion intercontinentale si avionul local cu toate taxele, toate cazarile din program, toate transferurile cu autocarul, toate tururile, intrarile si vizitele mentionate in program, ghid local vorbitor de limba engleza care ne va insoti in permanenta, regimul all-inclusive la hotelul de pe Riviera Maya, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno (inclusiv cu clauza Covid), toate taxele locale etc. 

Unde va cazati?

Ciudad de Mexico – Hotel Casa Blanca

San Miguel de Allende – Hotel Real de Minas

Guadalajara  – DoubleTree by Hilton Guadalajara

Riviera Maya – Bahia Principe Grand Tulum all-inclusive

Viza

Romanii NU au nevoie de vize pentru Mexic. Va trebuie pasaport valabil minim 6 luni de zile de la momentul intoarcerii in tara. Nu se accepta pasaport temporar.

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat de 3790 euro/adult este pentru un loc in camera dubla. Asadar, daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single de 690 euro, fie ca sunteti interesati sa gasiti un partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Agentia va face tot posibilul sa gaseasca o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. 

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia.

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism. Ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au facut contractele cu companiile aeriene, partenerul local din Mexic si hotelurile. 

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: liliana.nistor@eturia.ro (+40740071887), octavian.buzdugan@eturia.ro (+40742180152), alina.costici@eturia.ro (+40752280382) sau office@eturia.ro.

Iata si alte imagini cu ceea ce veti vedea in Mexic

.

The post Circuit colonial in Mexic, la Dia de Los Muertos, plus plaja Caraibe in Noiembrie. Haideti si voi! appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *