De la luna de miere, la vacantele cu copii. Cat de ofertant este Seychelles pentru cei mici?

Sunt locuri in care iti doresti sa ajungi o viata intreaga si unde parca nu ai mai reveni dupa ce le vezi. Si sunt locuri in care ajungi o data in viata si iti doresti sa revii in fiecare an. 

Seychelles este pentru noi genul de destinatie in care ne-am intoarce in fiecare an, fara sa ne plictisim. Am ajuns pentru prima data in Seychelles acum peste 7 ani, pentru a sarbatori luna noastra de miere. Am revenit 5 ani mai tarziu, fix inainte de izbucnirea pandemiei, si am avut una dintre cele mai frumoase, premium/luxury si memorabile vacante din istoricul nostru de familie calatoare. Am fost numai noi 4, fara alti turisti, si ne-am cazat in unele dintre cele mai frumoase hoteluri din lume. O combinatie perfecta intre natura, oameni faini, aventuri, lucruri interesante pentru copii si pentru adulti, cele doua saptamani petrecute atunci in Seychelles ne-au convins sa revenim mai des in acest colt de lume.

.

Tot atunci, mi-a venit ideea de a organiza sejururi pentru turistii mei, iar dupa ceva luni bune de munca si planificare, am reusit in luna Mai 2021 sa duc nu unul, ci doua avioane charter pline de turisti romani in aceste locuri superbe.

Acum, mai mult ca niciodata, Seychelles a devenit pentru mine una dintre destinatiile „complete„ de plaja, care ofera activitati si posibilitati atat cuplurilor, cat si familiilor cu copii. Ai mei si-au facut o super gasca de prieteni si s-au distrat de minune in Seychelles, iar toate familiile care au venit alaturi de noi mi-au confirmat ca este una dintre destinatiile top pentru astfel de sejururi.

Iata cateva motive pentru care Seychelles este o destinatie perfecta pentru copii de toate varstele:
1. Natura bogata si multitudinea de plaje spectaculoase

Seychelles nu este o destinatie de plaja tipica. Am tot repetat lucrul acesta pentru a seta asteptarile corect. Sunt turisti care ajung in Seychelles cautand Maldive, asa cum sunt si turisti care ajung in Bali cautand o plaja perfecta. Iar acestia vor fi dezamagiti. Plajele din Seychelles sunt publice (exista foarte putine plaje private), au vegetatie bogata, uneori au si alge, in special in zilele cu furtuna sau vant, insa iti dau o senzatie de libertate pe care foarte multe alte destinatii nu o au. Majoritatea resorturilor lasa o perdea de vegetatie intre zona de cazare a resortului si plaja, tocmai pentru a nu afecta fauna marina. Grija fata de natura in Seychelles este aproape dusa spre extrem. Aici gasesti sumedenie de crabi de toate dimensiunile, valuri numai bune pentru distractie si pietre/stanci mari de granit pentru catarat.

Fiecare plaja este diferita, unele au vegetatie mai multa, altele pietre de granit mai spectaculoase, frecvent ni s-a intamplat sa gasim si localnici care pregatesc pe plaja platouri cu fructe servite pe frunze de banana sau chiar gratar de peste, totul foarte natural si fara stres de fine dining. 

In Seychelles copiii nostri au invatat despre mangrove, copacii care au radacini deasupra solului (formate suprateran, pe tulpini sau ramuri) si care apar in zonele in care nivelul marii oscileaza din cauza mareei, au retinut lucruri despre Coco de Mer, nuca de cocos cu o forma haioasa care se gaseste doar in acest colt de lume, au vazut copacul de scortisoara, mango si multe alte plante interesante.

.

2. Seychelles este unul din putinele locuri din lume in care te poti intalni cu testoasele Aldabra

Pentru copiii nostri, intalnirea cu testoasele uriase a fost clar una dintre cele mai frumoase experiente din Seychelles. La inceput au fost uimiti sa vada cat sunt de mari, apoi au prins curaj si au inceput sa le urmareasca, sa le dea merele pe care le aveam la noi ca gustari si sa vorbeasca cu ele. Alex ii transmitea mai departe lui Vladut ce ii explicasem eu despre testoase si era foarte protector cu fratele lui, care era mai micut la vremea respectiva.

Acelasi entuziasm l-am intalnit 1 an mai tarziu si la ceilalti copii din grupurile cu care am calatorit in Seychelles de Paste 2021. La resortul unde am fost cazati era o familie maricica de testoase, iar copiii mergeau in fiecare zi la ora 15:00 sa le hraneasca si sa interactioneze cu ei. La fel s-a intamplat si in februarie 2022, cand am revenit din nou, dar de data asta nu cu charter, ci cu Qatar Airways, cum facem aproape mereu cand zburam spre partea aceasta de lume, mai ales alaturi de copii, intrucat au conexiuni foarte ok si plus de asta, imparti practic drumul in 2 zboruri aproape egale ca durata.

Care sunt cele mai interesante lucruri pe care le-am aflat despre testoasele Aldabra?

– Beau apa cu nasul;

– Pot trai pana la 150 de ani, pot cantari pana la 200 de kilograme, iar lungimea carapacei poate ajunge la 150 de cm;

– Femelele depun pana la 25 de oua in acelasi timp, iar puii ies dupa aproximativ 3-5 luni;

– Sunt inofensive daca stai in spatele lor, pentru ca nu te pot vedea;

– Sunt testoase de uscat, nu stiu sa inoate.

.

3. Iti ofera experienta calatoriei pe mai multe insule

Daca vrei sa experimentezi destinatia in toata complexitatea ei, va recomand sa nu va limitati la insula principala, Mahe, ci sa incercati si alte insule, macar Praslin si La Digue, doua insule mai mici, dar la fel de interesante. Puteti ajunge pe Praslin fie un ferry boat, fie cu un zbor intern de doar 20 de minute.  

Am mai spus-o si o sa mai repet aceasta informatie: Seychelles nu este o destinatie precum Maldive, cu insule de doar cateva sute de metri, ci insulele principale sunt mari, au orase mici, sate, pot fi parcurse cu masina in 1-2 ore, au vegetatie bogata, plaje fantastice si multe lucruri de facut.

Poate ca multi se intreaba cu ce sunt diferite plajele din Seychelles fata de plajele din Maldive, Caraibe, Mauritius sau Zanzibar, de ce Seychelles e considerata cea mai exclusivista destinatie dintre cele enumerate si de ce toata lumea e fascinata de acest Arhipelag din Oceanul Indian.

.

Este o destinatie altfel. Mult mai verde, zeci de nuante de verde, un loc in care e imposibil sa te plictisesti, pentru ca ai multe activitati de facut si locuri de vazut daca esti pus pe explorat, iar plajele chiar foarte diferite. De fapt, pana si de la o plaja la alta, de exemplu, daca facem comparatie intre insulele Praslin, Mahe sau La Digue, peisajul se schimba destul de mult. In plus, plajele de aici sunt inconjurate de foarte multa vegetatie si sunt pozitionate astfel incat sa profiti din plin de combinatia extrem de reusita intre munte si mare.

.

La ce sa fiti atenti daca ajungeti cu cei mici in Seychelles?

La raul de miscare. Daca aveti copii cu rau de miscare, puneti in bagajul de mana si pastile, acadele sau ce stiti voi ca functioneaza la copiii vostri. Drumurile sunt inguste, cu serpentine, suisuri si coborasuri si trebuie sa va incurajati copiii sa caute maimute prin copaci, sa caute masini colorate, orice in afara de carticele si telefoane / tablete, pentru ca se vor uita in jos si li se va accentua senzatia de rau de miscare. Daca alegeti varianta cu transfer intre insule cu feribotul, aveti grija sa le dati pastila de rau de miscare cu o ora inainte de plecare si sa ii incurajati sa doarma de feribot. Uneori valurile sunt mari si puteti avea o experienta neplacuta cu ferryboat-ul, asa ca puteti incerca un zbor intern. 

.

Toate fotografiile sunt din arhiva personala si au fost realizate cu telefoane Samsung (S20+ si, respectiv, S21+).

The post De la luna de miere, la vacantele cu copii. Cat de ofertant este Seychelles pentru cei mici? appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *