Circuit in Islanda – Haideti si voi! Plecarea: 17 iulie 2022

Printre revelatiile din ultima perioada in materie de calatorii se afla Islanda, o tara insulara destul de izolata, cu peisaje superbe. O tara impecabila, scumpa, dar care isi merita toti banii, cu oameni faini, locuri absolut impresionante si natura care iti taie rasuflarea, plus mancare delicioasa. O destinatie spectacol, unde natura a fost foarte generoasa. Islanda este, de altfel, si prima destinatie spre care m-am indreptat alaturi de un grup de turisti dupa perioada de lockdown din 2020. Am fost aici in august 2020, iar apoi am revenit si in vara lui 2021 cu mai multe grupuri. 

Ne-a placut tare mult tuturor, feedback-ul a fost la superlativ, astfel ca, impreuna cu partenerii de la Eturia, am decis sa repetam experienta si in vara acestui an, in iulie 2022. Toate locurile pentru grupul cu mine s-au ocupat, asa ca am decis sa lansam un alt circuit identic cu cel in care voi fi eu insotitor, insa alaturi de alt reprezentant Eturia. Un singur circuit pe vara, deci mai sunt putine locuri disponibile.  

Asadar, am lansat noul grup spre una dintre cele mai spectaculoase destinatii, un circuit complex prin intreaga tara, aproape 2000 de km de jur imprejurul insulei. Veti vizita cascade, piscine naturale, gheizere, plaje vulcanice, parcuri nationale patrimoniu UNESCO, lacuri, fiorduri, ghetari, canioane sau sate pitoresti de pescari. Nu ratati nici capitala Reykjavik, cea mai nordica din lume. Veti face un tur complet al insulei, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos.

Ce sunt “Vacantele Recomandate de Razvan Pascu”? 

Exista unele destinatii in care am calatorit cu grupuri de turisti in anii trecuti si unde cererea este mai mare decat oferta, adica mai mult decat ce pot eu sa fac, cum este si cazul Islandei. Am muncit atat de mult la ele si le-am perfectionat de la un an la altul, am modificat in permanenta programul tinand cont de feedback-urile turistilor din anii trecuti, incat aproape pot sa garantez ca turistii se vor simti bine. Insa nu vreau sa fac rabat la calitate si nu pot sa iau grupuri mai mult decat ma simt confortabil. 

Dar pentru ca timpul meu nu imi permite sa calatoresc atat de mult precum este cererea, Eturia a lansat acest tip de vacante “Recomandate de Razvan Pascu”. Pentru acestea m-au rugat sa ma implic in conceperea programului si a traseului, dar nu merg ca insotitor de grup. 

Sunt trasee unice ca si structura de nopti cazare / optimizare / hoteluri / program inclus, pe care Eturia le face doar cu mine. In toate acele locuri eu am calatorit deja, in toate acele hoteluri eu m-am cazat deja si tot ce include programul eu deja am facut. In plus, sunt in permanenta legatura cu insotitorul de grup de pe aceste grupuri Recomandate. 

Am povestit despre aceasta calatorie si in cadrul emisiunii „La Maruta” de la PRO TV. Gasiti mai jos inregistrarea, iar aici am scris primele impresii despre destinatie. 

.

Care va fi programul pe zile? 

Ziua 1 – 17.07.2022 

Veti pleca din Bucuresti la 18:35 cu un zbor Lufthansa, catre Reykjavik, un oras vibrant si atipic. Escala este in Germania si ajungeti in Islanda la ora 23:30, ora locala. Dupa sosirea pe aeroportul Keflavik, veti fi transferati in capitala islandeza si in aproximativ o ora veti ajunge la hotel. 

Odata ajunsi la hotel, va veti reincarca bateriile si va pregatiti pentru prima zi de periplu prin intreaga tara.

Ziua 2 – 18.07.2022 

A doua zi veti fi transferati catre Vik si veti vizita Muzeul Skogar, ce adaposteste o importanta colectie de patrimoniu cultural de peste 18.000 de exponate. Vizita acestui muzeu va va dezvalui lucruri interesante despre traditiile si istoria Islandei, despre pescuit, agricultura, mestesuguri locale, dar si istorie naturala. Aici veti putea fotografia si celebrele casute cu acoperisuri pline de vegetatie verde.

Veti admira apoi cascadele Skogafoss, a caror cadere de apa masoara 60 metri inaltime, si Seljalandsfoss. Aceasta din urma este mai deosebita, intrucat permite accesul pe o poteca pana in spatele perdelei de apa.

Veti face apoi o plimbare pe plajele cu nisip negru de origine vulcanica din apropiere de Vik si veti admira coloanele bazaltice Reynisdrangar, ce rasar parca din apa oceanului, si promontoriul Dyrhólaey, cu arcada sa spectaculoasa.

Seara va veti caza in Vik.

.

Ziua 3 – 19.07.2022

In a 3-a zi a calatoriei veti pleca spre Hofn, iar pe traseu veti explora Parcul National Vatnajökull.

Veti admira peisajele superbe din Parcul National Vatnajökull dominate de ghetarul cu acelasi nume, cel mai mare din Europa. Zona Skaftafell este una dintre cele mai pitoresti din Islanda. Veti ajunge pe malurile lagunei glaciare Jökulsárlón, una dintre minunile naturale islandeze, pe care plutesc blocuri de gheata desprinse din ghetar, apoi veti vizita Diamond Beach, punctata de bucati de gheata ce stralucesc in lumina soarelui. In Skaftafell vei vedea coloane de bazalt, rauri glaciare si o vegetatie specifica. La final veti putea fotografia spactaculosul Canion Fjaðrárgljúfur. Va fi o zi fantastic de frumoasa.  Va las mai jos un video filmat aici pentru Alex si Vladut, copiii mei.

.

Optional: Tur cu barca Laguna Glaciara Jökulsárlón. Veti putea face un tur cu barca amfibie printre blocurile de gheata la Laguna Jökulsárlón.

.

Ziua 4 – 20.07.2022

In drum spre Egilsstadir, veti putea admira pitorescul satelor de pescari risipite printre fiordurile estice ale Islandei.

Veti poposi la Stodvarfjordur pentru a vizita una dintre cele mai populare atractii din zona: muzeul deschis de Ljósbjörg Petra María Sveinsdóttir in 1974. Pasionata de pietre, roci, scoici si cochilii, Petra a adunat de-a lungul vietii un numar impresionant de piese, dintre cele mai variate, pe care le-a expus in propria gradina. 

Astazi va cazati la Egilsstadir. 

.

Ziua 5 – 21.07.2022 

Dupa micul dejun, plecati spre zona lacului Myvatn, nu inainte de a vizita impresionantul Parc National Jökulsárgljúfur si Cascada Dettifoss. 

Veti parcurge Canionul Jökulsárgljúfur, cel mai spectaculos de pe insula, avand o lungime de 24 km. Tot aici se afla si Canionul Ásbyrgi, in forma de potcoava, un loc des evocat de legendele islandeze. Rezultat al eroziunii apei si ghetii, canionul fascineaza anual turisti din toata lumea, atat prin peisajele spectaculoase, cat si prin diversitatea florei si faunei, devenind un punct de referinta pentru amatorii de fotografii.

Ajungeti si la cea mai puternica cascada din Europa, Dettifoss, ce are un debit de 193 m²/secunda. In zona veti descoperi impreuna si peisajul selenar de la Námaskarð, precum si zona Lacului Myvatn. Va veti indrepta apoi catre caldera vulcanului activ Krafla, cu un diametru de circa 10 km. Aceasta regiune geotermala este presarata cu numeroase izvoare sulfuroase fierbinti si vulcani noroiosi. La mine pe Facebook puteti gasi mai multe fotografii de anul trecut, toata zona de aici este fascinanta si foarte diversa.

.

Ziua 6 – 22.07.2022 

Astazi veti explora Peninsula Trolilor – Tröllaskagi – cu fiordurile, stancile si dealurile sale si cu satele pitoresti de pescari, apoi vei continua pana la Akureyri. Va veti opri la Siglufjörður, odinioara cel mai important centru de pescuit hering din Islanda.

Optional: Tur de observare a balenelor – Husavik

Din portul de coasta Husavik, va veti imbarca pentru o scurta croaziera de observare a balenelor. Husavik este de fapt cel mai apreciat punct de plecare pentru observarea balenelor din Europa.

Veti vizita apoi Cascada Godafoss, sau „cascada zeilor”, inalta de 12 metri. Cascada curge in semicerc, fiind formata pe cursul Raului Skjálfandafljót.

Veti vizita Muzeul Herring Era, singurul din Islanda premiat la nivel european. Pescuitul de hering a jucat de-a lungul timpului un rol deosebit de important in economia tarii. In 1969 productia a scazut brusc, ducand la falimentul intregii zone. In cadrul vizitei veti putea degusta si cateva specialitati locale.

.

Ziua 7 – 23.07.2022 

Vei pleca astazi spre Reykjavik, capitala islandeza. Traseul parcurge zona vestica a insulei si veti poposi la Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa, cu un debit de 180 litri/secunda, apa avand 100 grade Celsius. In apropiere se afla si craterul vulcanic Grábrók, a carui silueta o veti putea admira pe traseu.

Veti admira cascadele Barnafoss si Hraunfossar, ce izvorasc din campuri de lava si ale caror perdele de apa se intind pe o latime considerabila.

.

Ziua 8 – 24.07.2022 

Astazi veti face un tur pietonal al orasului Reykjavik si veti admira principalele atractii ale capitalei: statuia Sun Voyager (Sólfar), cladirea Parlamentului, catedrala, portul, Harpa Concert Hall si tipicele case colorate din zona centrala. Reykjavik este cel mai mare dintre centrele urbane islandeze si totodata cea mai nordica capitala a lumii, avand o populatie de circa 130000 locuitori. Atmosfera este animata; cladirile vopsite in culori vii, creativitatea islandezilor manifestata in cele mai neasteptate forme, numeroasele restaurante si cafenele dau un farmec aparte orasului. 

Veti vizita si Hallgrímskirkja, cea mai mare biserica de pe teritoriul islandez, ce apartine cultului luteran. Aceasta impresioneaza prin designul unic, expresionist. Constructia a durat 41 de ani, fiind finalizata in 1986. 

.

Ajungeti si la ferma locala Friðheimar, unde se afla si o herghelie de cai islandezi. Veti urmari un show cu cai si veti servi un pranz frugal din ingrediente locale.

.

Incursiunea in Islanda nu putea fi completa fara o vizita pe cel mai popular traseu turistic de pe continent – Golden Circle, unde veti descoperi unele dintre cele mai renumite atractii naturale ale tarii, printre care Cascada Gullfoss, numita si cascada aurie, celebrul Geysir, gheizerul care a dat numele tuturor izvoarelor de acest fel din lume si Strokkur, un alt gheizer ce erupe la fiecare 5-10 minute si Parcul National Thingvellir, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un loc pitoresc reprezentativ pentru istoria Islandei. Thingvellir marcheaza locul de intalnire a doua placi tectonice: cea nord-americana si cea eur-asiatica. In acest amfiteatru natural aveau loc intalnirile celui mai vechi parlament din lume – Althingi – fiind considerat locul de inceput al democratiei islandeze.

Veti fi apoi transferati la aeroport pentru zborul spre casa. 

.

Ziua 9 – 25.07.2022  

Va veti imbarca spre zborul spre Frankfurt la 00:25 si ajungeti in Germania la ora locala 05:55. Plecati din Frankfurt la 09:50 si ajungeti la Bucuresti la 13:10. 

Iata si un video filmat de catre cei de la Expedia, care ne poarta prin aceleasi locuri pe care le veti vizita si voi pe parcursul acestui circuit, care este practic un tur complet al tarii.

.

PRET – 3290 euro/persoana

Calatoria cu toate cele de mai sus costa 3290 euro/persoana 

Sunt incluse biletele de avion pentru zborurile internationale Bucuresti – Reykjavik – Bucuresti cu bagaje de cala, toate cazarile si mesele din program (mic-dejun), toate transferurile mentionate, toate tururile, intrarile si vizitele mentionate in program, taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate, ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor de grup roman din partea agentiei, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno pe intreaga suma achitata (care includ si clauza COVID), toate taxele de aeroport, taxele locale, toate bacsisurile pentru ghizii si soferii locali, etc.

Pretul afisat este pentru loc in camera dubla, insa daca doriti neaparat sa stati singuri in camera, trebuie platit un supliment. Mai multe detalii veti primi de la agentia Eturia.

Aici gasiti excursia pe site-ul Eturia.

Unde va veti caza?

LOCATIE CAZARE – CONFORT – Tip camera
Reykjavik Grandi by Center Hotels (sau similar) – Standard Room cu mic dejun
Vik Dyrholaey Hotel (sau similar) – Standard Room cu mic dejun
Hofn Hotel Hofn 3* (sau similar) – Standard Room cu mic dejun
Akureyri KEA Hotel Akureyri (sau similar) – Standard Room cu mic dejun
Egilsstadir Icelandair Hotel Herad 3* (sau similar) – Standard Room cu mic dejun
Lacul Myvatn Sel Hotel Myvatn (sau similar) – Standard Room cu mic dejun

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat de 3290 euro este pentru un loc in camera dubla, deci daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single, fie ca sunteti interesati sa gasim partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single.

Noi vom face tot posibilul sa gasim o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. 

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism, ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au gasit partenerii locali, ei au tinut legatura cu hotelurile de acolo, ei s-au ocupat de contractele cu compania aeriana, ei au platit avansurile si ei sunt cei care au realizat programul. 

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email cristina.moisei@eturia.ro (0755103090), Ilinca.brihailescu@eturia.ro (0755074913),alina.costici@eturia.ro (0752280382), office@eturia.ro.

Alte excursii de grup in care mai avem locuri disponibile mai gasiti aici.

Iata si alte imagini cu ceea ce vom vedea in Islanda!

.

Sursa foto: Shutterstock, Dreamstime & Arhiva personala

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required

The post Circuit in Islanda – Haideti si voi! Plecarea: 17 iulie 2022 appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *