Pe 10 Mai, de Ziua Monarhiei, Trenul Regal a efectuat o calatorie simbolica de la Bucuresti la Galati

In amalgamul de stiri despre investitii, razboi, pandemie, scumpiri etc., vreau sa dam atentie si stirilor mai „mici”, dar cu insemnatate, stirilor pozitive si evenimentelor culturale din tara noastra.

De aceea, vreau sa vorbim despre ce s-a intamplat saptamana trecuta in Romania. Cu ocazia Zilei Monarhiei, sarbatorita pe 10 Mai, Familia Regala a fost intampinata de peste 2000 de persoane la Galati.

.

Gara din Galati, punctul terminus al calatoriei simbolice efectuata de Trenul Regal pe 10 Mai

Casa Regala a fost reprezentanta de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Alteta Sa Regala Principele Radu si Alteta Sa Regala Principesa Sofia. Odata ajunsi la Galati, membrii Casei Regale au fost intampinati de primarul Ionut Pucheanu, iar apoi au vizitat impreuna Primaria Municipiului si au semnat in Cartea de Onoare. Mesajul a fost unul sincer, de apreciere si multumire pentru generozitatea si ospitalitatea de care s-au bucurat.

Pe 11 mai, Familia Regala a fost insotita de primar la sediul organizatiei locale Crucea Rosie, apoi la Combinatul Siderurgic Liberty Galati, iar ultima oprire a fost la Centrul de Zi pentru copii „Sfantul Spiridon”.

Calatoria la Galati a fost un gest simbolic, de recunoastere si apreciere a eforturilor facute de comunitatile locale in ultimii ani, atat pe durata perioadei pandemice, cat si in contextul conflictului din Ucraina, atat de aproape de granitele Romaniei.

10 Mai, o zi importanta in cultura Romaniei

Ziua de 10 Mai este Ziua Regalitatii si este zi de sarbatoare nationala. Aceasta zi marcheaza trei momente extrem de importante din istoria tarii noastre, astfel ca: pe 10 Mai 1866 Carol a fost proclamat domnitor al Romaniei, pe 10 Mai 1877 a avut loc Proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, iar pe 10 Mai 1881, a avut loc Incoronarea primului Rege al Romaniei, Carol I.

In plus, este important de amintit ca 10 Mai a fost considerata Ziua Nationala a Romaniei, din 1866 pana in 1947, moment in care regimul comunist s-a instalat in Romania. 

Iata mai jos cateva imagini de la momentul sosirii Trenului Regal la Galati, precum si de la celelalte momente ale vizitei in acest oras. Toti cei prezenti au spus ca au fost clipe intense, incarcate de emotie, familia regala fiind intampinata cu toata caldura de romani in toate cele patru orase de pe traseu, Ploiesti, Buzau, Braila si Galati.

.

The post Pe 10 Mai, de Ziua Monarhiei, Trenul Regal a efectuat o calatorie simbolica de la Bucuresti la Galati appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *