”Simboluri de Ziua Constanței”, un eveniment organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu

Asociația Dobrogea de Patrimoniu organizează sâmbătă, 21 mai, la ora 11.00, evenimentul ”Simboluri de Ziua Constanței”. Manifestarea va avea loc în Piața Ovidiu și este derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și cu Organizația Patronală Mamaia-Constanța Evenimentul pune accent pe monumentele de patrimoniu, dar și pe multiculturalitatea din oraș.

La evenimentul ”Simboluri de Ziua Constanței” publicul va putea vedea două plăci noi gravate în granit

Cu această ocazie, vă anunțăm că Asociația Dobrogea de Patrimoniu continuă proiectul pe care l-a început în luna noiembrie 2021, când a montat 3 plăci din granit în Piața Ovidiu. Cu ajutorul sponsorilor litoralulromanesc.ro și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța au fost realizate alte două plăci din granit, pe care sunt gravate monumentele istorice Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Gara Maritimă, alături de poveștile lor.

Primăria Municipiului Constanța ne-a oferit sprijinul pentru ca plăcile pe care Mesta Marmură și Travertin S.A. a gravat cele două clădiri de patrimoniu să poată fi montate în Piața Ovidiu.

”Simboluri de Ziua Constanței”, o manifestare de la care nu vor lipsi ansamblurile minorităților

În cadrul evenimentului ”Simboluri de Ziua Constanței”, ansambluri românești și ale minorităților vor susține un spectacol prezentat de artistul Ionuț Dulgheriu. Prin această manifestare dorim să promovăm patrimoniul cultural din Constanța, cu dansurile, cântecele și portul tradițional al mai multor etnii.

Vor urca pe scenă: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Ansamblul de dansuri al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România filiala Topraisar – ”Can Renkler”, Ansamblul ”IHOLU” al Comunității Aromâne, Ansamblul ”FIDANLAR” al Uniunii Turce din România filiala Constanța, Ansamblul ELPIS al Comunității Elene din Constanța împreună cu Florian Jurcă, solistul care va interpreta melodii în limba greacă și Ansamblul AUDEO din Cernavodă al Partidei Romilor Constanța.

Voluntarii Asociației de reconstituiri istorice ”Historia Renascita” filiala Constanța vor prezenta publicului costumele dacilor și romanilor, dar și echipamentul militar, în cadrul unor lecții de istorie vie.

La eveniment sunt așteptați toți localnicii care doresc să sărbătorească Ziua Constanței. Membrii Organizației Patronale Mamaia-Constanța vor oferi premii pentru participanții la manifestare, care vor fi acordate în cadrul unei tombole.

Anul acesta, Asociația Dobrogea de Patrimoniu și-a propus să organizeze mai multe evenimente pentru promovarea patrimoniului cultural, material și imaterial. Chiar și pentru copii vom avea un proiect foarte frumos, deoarece apreciem că este important ca cei mici să afle cât mai multe informații despre monumentele istorice, moștenirea pe care ei trebuie să o cunoască, să o respecte și, când vor crește, să o conserve și să o ducă mai departe, poate mai bine decât noi.

La mulți ani, Constanța! La mulți ani, constănțeni!

The post ”Simboluri de Ziua Constanței”, un eveniment organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *