Un nou pol al pietei imobiliare ia nastere in sudul litoralului. Peste 60 milioane de euro investite in zona Neptun-Olimp

S-a vorbit mult despre dezvoltarea zonei Mamaia-Nord, zona care pe mine nu ma atrage in mod special, dar mai putin despre sudul litoralului, o zona in care s-a investit cel mai putin dupa Revolutie, dar cu potential mare, potrivita mai degraba pentru familiile cu copii, cupluri sau oricine cauta mai multa liniste si intimitate pe litoralul romanesc. Ca atare, astazi vreau sa aduc in atentia voastra cateva proiecte de dezvoltare imobiliara din zona Olimp-Neptun, proiecte sub egida Certion Properties, companie care nu doar construieste inca un hotel sau bloc de locuinte, ci a venit cu o noua viziune pentru sudul litoralului si a crescut rapid, pentru ca a gasit un public foarte dornic sa primeasca proiecte de calitate. O companie care are mari planuri de crestere in continuare.

Pe scurt despre Certion Properties 

De-a lungul timpului, am cautat sa fiu cat mai selectiv nu doar in alegerea prietenilor sau angajatilor, ci si a partenerilor de business. Am ales doar proiecte in care am crezut, am promovat doar produse si branduri in care cred, iar pe cele mai multe le si folosisem, am vorbit doar despre business-uri in care si eu investisem sau planuiam sa o fac, ori care cel putin mi-au inspirat incredere ca vor livra ce au promis.

Este si cazul Certion Properties. Fondata in 2015 de catre profesionisti in domeniu si oameni pasionati de piata imobiliara si dezvoltarea acesteia, compania Certion a lansat in spatiul public mai multe proiecte cum ar fi Jakob Sonne – un resort ce urmeaza a fi lansat in Poiana Brasov, plus alte cinci proiecte de reşe­dinte de marca operate în regim hotelier in sudul litoralului, VOGH Olimp, GALILEO Olimp Resort & Residences, PHAROS Olimp, LAGO Neptun si SOLANTIS Neptun.  

.

Peste 60 de milioane de euro investite in zona Neptun – Olimp

O parte dintre proiectele Certion Properties din sudul litoralului sunt deja vandute, in altele inca mai sunt disponibilitati. Tot ei pun la dispozitie si firma de property management, pentru cei care vor sa cumpere locuinta ca investitie, dar nu vor sa isi bata capul cu inchirierea. Practic,  cumperi un apartament, apoi ei il preiau si se ocupa de inchiriere, iar tu primesti banii de inchiriere, dupa ce firma de property management isi opreste un comision. De altfel, o practica des intalnita in strainatate, dar mai putin populara la noi. 

Investitia totala pentru aceste proiecte rezidentiale premium este de peste 60 de milioane de euro, pe o perioada de 4 ani. Si, pe langa proiectele Certion, in zona Neptun – Olimp se preconizeaza investitii de peste 200 de milioane de euro pana in 2025, cu scopul de regenerare a acestor statiuni, pentru a oferi si mai multe facilitati celor care aleg sa isi petreaca vacanta aici.

Ca timeline de finalizare si livrare a proiectelor catre proprietari, trebuie mentionat ca proiectul Vogh Olimp a demarat deja de un an si se contureaza, iar GALILEO Olimp Resort & Residences, urmeaza sa fie finalizat in 2023. La sfarsitul sezonului estival 2022, compania va demara lucrarile si la cel de-al treilea proiect de pe litoral, LAGO Neptun, proiect subscris in proportie de peste 50%.

.

Despre fiecare proiect in parte o sa detaliez in perioada urmatoare, insa ce vreau sa va spun este ca aceste proiecte rezidentiale sunt gandite astfel incat sa ofere confort si facilitati speciale, astfel incat sa simti ca locuiesti intr-un adevarat „resort„ la malul Marii Negre, intr-un aparthotel la standarde de 5 stele. De exemplu, proiectul Vogh Olimp va fi singurul de acest fel din Europa care va dispune de piscina infinity la etajul 11. Luminile ambientale pun in valoare volumul apei, astfel incat, in timpul serii, intregul spatiu devine atractia complexului.

Cladirea are 13 etaje si va include 172 de apartamente proiectate cu terase spatioase, sky bar, zona de lounge si singura cafenea de specialitate din
sudul litoralului românesc.

Iar pentru parinti, este bine de stiut ca Vogh va avea si zona Drop Kids, cu program prelungit, astfel incat, chiar daca lucrati de acasa, sa aveti parte de liniste, iar cei mici sa-si faca prieteni si sa se bucure de cateva ore de distractie, invatat si alte activitati specifice. Ma duce cu gandul la kids club-urile din marile resorturi. Un alt loc special va fi complexul Light Beauty & SPA aflat în aceeasi zona, la parterul imobilului, cu program de servicii non-stop, astfel incat sa puteti avea acces la servicii de relaxare si infrumusetare.

.

De ce sudul litoralului? Care ar fi plusurile statiunilor din zona Neptun-Olimp?

Conform unui studiu derulat de Mia Marketing, cei mai multi dintre turisti apreciaza la zona Neptun-Olimp faptul ca este linistita si mai putin aglomerata comparativ cu nordul litoralului. Alte avantaje in fata zonei de nord ar fi preturile rezonabile, prezenta mai multor spatii verzi, dar si a plajelor mai mari, mai curate si mai frumoase. 

Iar ca o parere personala, sudul litoralului are, dupa parerea mea, un potential enorm de dezvoltare. Pentru cei in cautarea unei locuinte de vacanta pe care sa o inchiriezi usor in perioada in care nu locuiesc in ea, un mix de locuinta business & leisure, zona aceasta Neptun-Olimp mi se pare varianta optima, mai ales daca vrei sa investesti intr-un proiect up-scale, intr-un loc in care dezvoltarea nu se face la modul haotic in care s-a construit in Mamaia Nord, de exemplu, departe de forfota, agitatie, aglomeratie. Despre investitia intr-o locuinta pe litoral am scris aici un material mai amplu. 

De asemenea, cei care au copii stiu cat de importanta este ca o statiune de plaja sa ofere nu doar facilitati parintilor, cat si siguranta pentru cei mici, iar plajele din zona de sud se stie ca au ca specific, printre altele, intrarea lina in apa. 

The post Un nou pol al pietei imobiliare ia nastere in sudul litoralului. Peste 60 milioane de euro investite in zona Neptun-Olimp appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *