Ministrul Turismului nu a venit de 10 ani în Mamaia. Hotelierii i-au prezentat problemele din stațiune

Ministrul Turismului, Constantin-Daniel Cadariu s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru, pe litoralul românesc. Demnitarul a afirmat că nu a mai fost de 10 ani pe plajele din stațiunea Mamaia.

Ministrul Turismului a aflat de la Organizația Patronală Mamaia-Constanța ce probleme sunt în stațiunea Mamaia

În cadrul ședinței pe care ministrul Turismului a avut-o cu autoritățile locale și cu operatorii economici din turism, care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia, președintele Organizației Patronale Mamaia-Constanța i-a prezentat demnitarului, câteva dintre problemele grave cu care se confruntă turismul pe litoral. Între altele, este vorba despre lipsa forței de muncă, situația plajelor și evoluția construcțiilor în stațiuni.

opmcta-vizita-ministrul-turismului-in-statiunea-mamaia

”În calitate de  prim-vicepreședinte FPTR și de președinte OPMCTA, am solicitat MAE urgentarea acordării vizelor pentru personalul din țările asiatice. Nu s-a rezolvat aproape nimic, dar autoritățile s-au concentrat pentru deschiderea mai multor puncte de frontieră spre Grecia, astfel că au facilitat intrarea mai rapidă a celor 1,5 milioane de turiști care vor vizita Grecia.

I-am adus în atenție ministrului Turismului, Constantin-Daniel Cadariu și situația plajelor. Anul acesta se încheie majoritatea contractelor de închiriere a plajelor. L-am rugat să aibă în vedere, ca, la caietul de sarcini să participe și mediul privat de pe litoral. Cerem prioritate pentru hotelierii care vor include în pachetul turistic și sectorul de plaje, fără costuri din partea turiștilor.

Înființarea urgentă a Organizației de Management al Destinației cu pondere mai mare în decizii din partea mediului privat, a fost o altă solicitare din partea OPMCTA, în cadrul discuțiilor de astăzi cu ministrul Turismului, care au avut loc la Hotel Iaki din Mamaia.

Totodată, Organizația Patronală Mamaia-Constanța a propus și oprirea definitivă a construcțiilor în stațiuni și dezvoltarea infrastructurii și a spațiilor verzi, a promenadei și a agrementului.

În ansamblu, starea stațiunii Mamaia este destul de bună, iar în sezonul estival, numărul turiștilor ar putea să se apropie de cel înregistrat în 2019, înainte de pandemie”, a declarat prim-vicepreședintele FPTR și președintele OPMCTA, Nicolae Bucovală.

vizita-ministrului-turismului-in-statiunea-mamaia-opmcta

Ședința de lucru cu autoritățile locale și cu operatorii economici din turism a fost urmată de o conferință de presă și de o vizită pe plajele extinse din stațiunea Mamaia și la Palatul Reginei Maria. Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a afirmat că, pentru Palatul Reginei Maria din Mamaia trebuie stabilit regimul juridic al terenului și ulterior va fi predat Ministrului Culturii, care se va ocupa de restaurarea monumentului de patrimoniu.

vizita-ministrului-turismului-in-statiunea-mamaia-opmcta

La ședința de lucru susținută de ministrul Turismului, cu scopul de a promova și susține activitățile turistice de pe litoralul românesc desfășurate în noul sezon estival au mai participat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, deputatul Bogdan Huțucă, senatorul Septiumiu Bourceanu, deputatul Marian Crușoveanu și directorul general al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral, Hristu Uzun, precum și directorul executiv al OMPCTA, Anca Nedea-Pavel.

directorul-executiv-opmcta-anca-nedea-pavel

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a declarat că, prin prezența sa pe litoral, a încercat să marcheze, la nivel simbolic, debutul sezonului estival 2022. El a declarat că de 10 ani nu a mai fost în stațiunea Mamaia și o percepe ca fiind schimbată în bine, iar pe de altă parte se bucură că poate avea un dialog cu autoritățile și cu investitorii în turism.

vizita-ministrului-turismului-in-statiunea-mamaia-opmcta

”Principala problemă în afară de dezvoltarea stațiunii este promovarea. Cred că, în momentul de față lipsește promovarea unitară a destinației turistice. Aceasta va fi menirea principală a OMD-ului național, a acelor organizații de management la destinației, pentru că suntem în faza finală pentru adoptarea legii privind înființarea OMD-urilor, care stă în așteptare de 10 ani, din varii motive. Sper ca în maximum două săptămâni, Ordonanța de Urgență să fie adoptată în Guvern. Promovarea va fi unul dintre atributele principale ale acestor OMD-uri, iar pentru România va fi sarcina principală a OMD-ului național. Sper ca în cursul acestei luni să primim primele propuneri de acțiuni de maketing și promovare din bugetul Ministerului, la nivel intern și extern. În acest cadru general, probabil, va avea un loc aparte și litoralul”, a afirmat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.

Demnitarul s-a deplasat astăzi și la Mangalia, unde a avut o ședință de lucru cu autoritățile locale și cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în sudul litoralului românesc.

The post Ministrul Turismului nu a venit de 10 ani în Mamaia. Hotelierii i-au prezentat problemele din stațiune appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *