Haideti cu mine in Australia si Noua Zeelanda in Februarie 2023 – iata detalii!

Am calatorit in ultimii ani cu peste 4500 de turisti romani in mai toate colturile lumii. Mai mult de 60% dintre acestia sunt acum turisti recurenti, care imi cer de fiecare data cand ne reintalnim sa fac si destinatii noi. Ca atare, pentru 2023 pregatesc mai multe ‘surprize’, iar despre prima dintre ele va voi vorbi chiar in cele ce urmeaza.  

Este un circuit complex, o excursie mai lunga, dar extraordinar de frumoasa, doua tari incredibile, care mereu starnesc dorinte/vise celor care nu le-au vizitat sau pasiuni pentru cei care le-au vizitat (cum este si cazul meu si al celor care au mai calatorit aici cu mine in 2017). Este vorba de Australia si Noua Zeelenda. 

Pentru a oferi cat mai multor persoane ocazia de a se bucura de o vacanta in aceste locuri, vom avea 2 grupuri, cu plecare la o zi distanta. Primul grup va fi insotit de mine, al doilea de catre un alt reprezentant Eturia, cu experienta pe aceste destinatii (romanca, care chiar locuieste in Australia), iar unele activitati le vom face impreuna, chiar si daca ati ales grupul 2. Cel de-al doilea grup va avea si 2 zile in plus in Sydney, in rest traseul este la fel ca la primul grup. Pentru mai multe detalii, puteti cere ambele oferte de la agentie. Eu voi detalia mai jos programul grupului insotit de mine. 

– Grup 1: 10.02.2023 – 25.02.2023, 14 nopti la destinatie

Grup 2: 11.02.2023 – 28.02.2023, 15 nopti la destinatie

Ce vom vizita in aceasta excursie in Australia si Noua Zeelanda?

Vom descoperi cosmopolitele orase australiene Sydney, Melbourne si Cairns, vom putea explora peisajele salbatice ale Muntilor Blue si ale regiunii Kuranda, ne vom relaxa in cochetele orasele neo zeelandeze Queenstown si Auckland si vom admira, bineinteles, si unele dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant: fiordurile de la Milford Sound sau Marea Bariera de Corali.

Care va fi programul pe zile?

Zilele 1-2, 10.02.2023 – 11.02.2023: Bucuresti – Doha – Melbourne

Plecam din Bucuresti spre Melbourne via Doha, cu un zbor Qatar Airways la ora 11:50. Ajungem in capitala Australiei a doua zi la ora locala 18:20 si vom fi transferati la hotelul la care vom petrece urmatoarele 3 nopti. 

Ziua 3, 12.02.2023: Melbourne

Astazi vom face un tur de o jumatate de zi in Melbourne, un oras fermecator, ce incanta prin numeroasele sale gradini, restaurante si terase elegante, cluburi, galerii de arta si atmosfera cosmopolita. Este orasul meu preferat din Australia. Printre cele mai importante atractii se numara Piata Regina Victoria, Gradinile Fitzroy si Toorak Village, Victoria Arts Center, Gradinile Regale Britanice, Catedrala Sfantul Paul si centrul financiar, cu arhitectura sa eclectica.

Dupa-amiaza va fi libera, astfel ca veti putea explora in continuare Melbourne pe cont propriu sau sa va rasfatati la o sesiune de cumparaturi in numeroasele centre comerciale din oras.

.

Ziua 4, 13.02.2023: Great Ocean Road

Astazi avem o excursie de o zi pe traseul cunoscut sub numele de Great Ocean Road, ce are cele mai spectaculoase si diverse peisaje de coasta pe care Australia le ofera. Va fi o zi superba, in natura, cu multe opriri pentru a admira oceanul si formatiunile muntoase, iar pranzul este inclus. 

Vom trece prin Torquay – capitala surfingului, prin Lorne si vom ajunge la Apollo Bay. Vom fotografia apoi Cei 12 Apostoli, Defileul Loch Ard si London Bridge. Plecand din Port Campbell, ne vom intoarce la Melbourne prin orasele Colac si Winchelsea. 

Cazarea este tot in Melbourne, la acelasi hotel de 4 stele ca si in serile anterioare. 

.

Ziua 5, 14.02.2023: Melbourne – Cairns

Astazi plecam din Melbourne spre Cairns. Zborul nostru este la 09:50 si ajungem in Cairns la 12:15. De la aeroport vom fi transferati la hotelul unde vom petrece urmatoarele 3 nopti, iar dupa-amiaza este libera. Puteti explora pe cont propriu orasul, ori va puteti odihni; urmeaza o zi incredibila. Eu voi fi alaturi de voi pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari, astfel incat sa va petreceti cat mai frumos timpul liber.

Ziua 6, 15.02.2023: Marea Bariera de Corali

Ziua de astazi va fi probabil una dintre cele mai asteptate dintre cele din aceasta excursie. Vom merge sa vedem Marea Bariera de Corali. 

Vom fi preluati de la hotel si ne vom imbarca la bordul unui catamaran pentru a descoperi unul dintre cele mai spectaculoase si bine conservate ecosisteme marine coraligene din lume. Vizibilitatea crescuta a apei permite observarea speciilor de corali si animale marine de pe platforma World Marine, indiferent de vreme. Vom putea face snorkeling, inota, observa superbul peisaj al adancurilor la bordul unui semi-submersibil sau al unei barci cu carena de sticla. Optional, puteti incerca chiar si o sesiune de diving. 

Masa de pranz si echipamentul de snorkeling sunt incluse. Astazi va fi si ziua mea de nastere, ma bucur ca o vom petrece impreuna. 

.

Ziua 7, 16.02.2023: Cairns – Kuranda – Cairns

Astazi veti merge impreuna cu Denisa Kelly, reprezentant Eturia, intr-o excursie de o zi in Kuranda. Denisa este insotitorul grupului 2 in Australia si Noua Zeelanda si, de ceva ani, ea locuieste in Australia. 

Situata la nord de Cairns, Kuranda este o regiune de un pitoresc inedit. Odata ajunsi la Freshwater, veti urca la bordul Kuranda Scenic Railway – trenul turistic care va va dezvalui frumusetea padurii tropicale. Un ghid naturalist va va indica specii endemice de plante si animale ale acestui ecosistem complex. Veti face o oprire pentru a servi masa de pranz, apoi veti cobori cu telecabina Skyrail Rainforest (singura telecabina din lume ce traverseaza o padure tropicala). De asemenea, veti asista si la un show traditional al dansatorilor Pamagirri – o incursiune in cultura indigena australiana autentica. La finalul turului veti fi din nou transferati in Cairns.

.

Ziua 8, 17.02.2023: Cairns – Sydney

Dupa micul-dejun vom fi transferati la aeroport pentru a ne imbarca spre Sydney. Zborul nostru decoleaza la 11:30 si ajungem in Sydney la 15:30. Dupa ce ne cazam la hotelul la care vom petrece urmatoarele 3 nopti, avem seara libera pentru a explora pe cont propriu imprejurimile, a incerca diverse restaurante etc. Eu voi fi alaturi de voi pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari, astfel incat sa va petreceti cat mai frumos timpul liber. Incercam si sa facem rezervari in avans la cele mai bune restaurante de pe traseu. 

Ziua 9, 18.02.2023: Sydney

Astazi vom avea din nou o zi plina, dar frumoasa, de data aceasta in Sydney. 

In prima parte a zilei avem un tur de oras de circa 4 ore, care porneste in Rocks Area, inima orasului si, de altfel, locul de unde a inceput dezvoltarea acestuia. Continuam cu Macquarie Street, Gradina Botanica, Conservatorul. De la Mrs. Maquarie’s Chair se dezvaluie o priveliste superba asupra golfului si a orasului, cu impunatoarea si celebra cladire a Operei. Vom vizita apoi zona Darling Harbour si Chinatown, dar si celebra plaja Bondi Beach la Circular Quai, una dintre cele mai cunoscute plaje din lume.

Nu ratam nici edificiul-simbol Opera din Sydney, una dintre cele mai mari institutii de arta interpretativa din lume. Cladirea Operei gazduieste Sydney Symphony Orchestra, Opera Australiana, Baletul Australian, Compania Teatrala din Sydney, Compania de Dans din Sydney, Musica Viva si Orchestra de Camera Australiana. Inedita cladire a fost proiectata in anii ’60 de arhitectul Jorn Utzon si a ramas de atunci un simbol al orasului si al Australiei in general, si cea mai noua cladire listata in patrimoniul universal.

Seara vom merge cu totii (ambele grupuri) intr-o croaziera la apus in Sydney. O sa va placa! Vasul de croaziera va pleca din celebrul port Darling Harbour, iar pe parcursul celor 3 ore petrecute la apusul soarelui, vom putea admira dintr-o alta perspectiva Opera House, Harbour Bridge si Sydney CBD. Peisajele completate de meniul de degustare pentru cina, plus muzica live de pe vas vor face din aceasta seara una de neuitat.

.

Ziua 10, 19.02.2023: Sydney – Blue Mountains – Sydney

Astazi vom calatori din nou cu totii, ambele grupuri, spre o noua locatie spectaculoasa. Mergem spre zona denumita ‘’Blue Mountains’’, unde ne vom bucura de experiente inedite. 

Pe traseu spre Blue Mountains vom face o oprire la Calmsley Hill, o ferma unde vom putea vedea koala, canguri, emu, wombat si alte animale endemice. Vom face o plimbare cu celebra telecabina Scenic Skyway si ne vom bucura de panorama spectaculoasa a Vaii Jamison, apoi vom putea fotografia inedita formatiune Three Sisters (Trei Surori) din punctul de belvedere Eaglehawk Lookout. O alta zi superba in natura, unde veti vedea si cele mai frumoase case din Australia. 

Masa de pranz este inclusa si o vom servi la un restaurant local. Dupa amiaza vom poposi la Gradina Botanica Mt Tomah, de unde vom admira si panorama asupra metropolei Sydney.

.

Ziua 11, 20.02.2023: Sydney, Australia – Queenstown, Noua Zeelanda

Astazi plecam din Australia spre Noua Zeelanda. Zborul nostru este la 09:50 si ajungem in Queenstown, Noua Zeelanda,la ora locala 14:50. Restul zilei este liber. Va puteti odihni sau puteti explora pe cont propriu orasul Queenstown, situat pe malul Lacului Wakatipu. Incercam sa facem rezervari in avans la cele mai bune restaurante din oras. 

Ziua 12, 21.02.2023: Queenstown – Milford Sound – Queenstown

Astazi avem o noua zi plina, dar care sunt aproape sigur ca o sa va placa. Vom merge de-a lungul malurilor Lacului Wakatipu, trecand prin micile si cochetele orase Kingston, Mossburn si Te Anau, poarta de intrare catre Parcul National Fiordland. Vom continua prin Valea Eglinton, pana la Cleddau Canyon. Inainte de a ajunge in Milford Sound, vom traversa valea Hollyford si Tunelul lui Homer, taiat in roca dura a muntilor. 

La Milford Sound vom face o croaziera unica prin fiordurile neo-zeelandeze, in peisajul incredibil al cascadelor vijelioase, al padurii tropicale, pe langa peretii netezi ai stancilor, admirand in acelasi timp minunatele vietuitoare marine in habitatul lor natural. Milford Sound este in sine o experienta inedita, unul dintre cele mai apreciate trasee de croaziera din lume. Vom servi un pranz frugal la bord, iar dupa amiaza ne vom intoarce pe acelasi traseu in Queenstown.

.

Ziua 13, 22.02.2023: Queenstown – Auckland

Astazi avem inclus un tur al “capitalei neo-zeelandeze a aventurii”, care va incepe la Kawarau Bridge Bungy, locul in care au fost fondate sariturile de bungee jumping, apoi va continua cu Arrowtown, un oras minier pitoresc „nascut din aur” care si-a pastrat farmecul din trecut. Vom vizita si Muzeul Lakes District, infintat in 1948. Muzeul gazduieste o galerie de arta, o librarie si un centru de cercetare, precum si diferite expozitii care ilustreaza o imagine autentica a vietii timpurii maori si a perioadei dure de pionierat a colonistilor europeni si a minerilor de aur. 

Pe la pranz mergem si la o degustare de vinuri Gibbston Valley in frumoasa regiune Central Otago. 

La ora 17:00 avem zbor spre Auckland, unde ajungem la 18:45. 

.

Ziua 14, 23.02.2023: Auckland – Waitomo – Hobbiton – Auckland

Ajungem astazi si la Pesterile Waitomo, o atractie inedita in Noua Zeelanda, fiind luminate de Arachnocampa luminosa, viermi fluorescenti (glow-worms) ce iradiaza luminite albastre pe fundalul intunecat al pesterilor. Vechimea grotelor este estimata la peste 2 milioane de ani. Candelabre spectaculoase de stalactite atarna din tavanul galeriilor, lumanari de stalagmite apar la fiecare pas, iar in spatele draperiilor de calcit se deschid incaperi impresionante precum cea numita Catedrala.

Pe traseu vom face o oprire la platourile de filmare ale peliculei Hobbit-ul si Lord of the Rings, situate in apropierea localitatii Matamata. Aici vom vedea faimoasele locuinte din „Pamantul de Mijloc”, replica hanului Dragonul Verde din cele doua trilogii si podurile arcuite. Toate acestea creeaza o lume de poveste in cele mai mici detalii. O sa va placa! Dupa amiaza ne intoarcem in Auckland si avem zi libera pentru shopping sau explorat orasul.

.

Ziua 15, 24.02.2023: Auckland

Astazi exploram impreuna Auckland, cel mai mare oras din Noua Zeelanda. Vom parcurge faimoasa strada Queen si vom descoperi satul cultural Ponsonby, apoi vei admira privelistea de pe Auckland Harbour Bridge. Vom trece prin pitorescul sat Parnell, o zona comerciala animata,  urmat de Tamaki Drive pana la Michael Joseph Savage Memorial Park, in Mission Bay. Michael Savage a fost cel mai apreciat si popular prim ministru din istoria tarii, fiind desemnat in 1999 „personalitatea neo-zeelandeza a secolului”.

Vizitam si Muzeul Auckland. 

Situat intr-una dintre cele mai remarcabile cladiri istorice din Noua Zeelanda, muzeul gazduieste o gradina in centrul orasului si numeroase expozitii ce prezinta mostenirea artistica si diferitele culturi locale. Turul muzeului se face in compania ghizilor locali care ne  vor povesti despre cultura Aotearoa, despre flora, fauna si formele unice ale insulelor, despre specii indigene, dar si despre diversitatea culturala si despre conflictele care au modelat Noua Zeelanda moderna.

Acum 5 ani, cand am fost in Auckland, am mers si la un restaurant rotitor cu panorama 360 de grade. Acum fiind ultima seara, vom incerca sa rezervam si sa mergem impreuna aici. 

Ziua 16, 25.02.2023: Auckland – Doha

La 18:25 avem zbor spre casa cu Qatar Airways via Doha (valabil doar pentru grupul 1), iar pana atunci programul este liber astazi. Ziua de astazi este practic destinata relaxarii si odihnei, ori vizitei orasului si imprejurimilor, pentru cei care isi doresc sa continue explorarea acestei destinatii minunate. Eu voi fi alaturi de voi pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari, astfel incat sa va petreceti cat mai frumos timpul liber.

Grupul 2 are astazi turul orasului Auckland. Voi merge eu si cu grupul 2 in turul de oras si apoi vom pleca spre aeroport.

Cei care aleg grupul 2 vor zbura astazi spre Sydney, unde vor mai avea 2 nopti la dispozitie. Noi vom tine in permanenta legatura pe WhatsApp. In plus, alaturi de voi va fi oricum Denisa, pentru a va ajuta cu sfaturi si recomandari de petrecere a timpului liber, conform cu ceea ce va doriti sa faceti. 

Ziua 17, 26.02.2023: Doha – Bucuresti

Ajungem la Doha spre dimineata, la 04:30 si avem zborul spre Bucuresti la 08:40. Aterizam la Bucuresti la 12:50. 

Grupul 2 pleaca din Sydney pe 27.02 la ora 22:00 si va ajunge in Bucuresti pe 28.02.2023 la ora 12:50, dupa o escala la Doha. 

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare insotite de mine, in care mai sunt locuri disponibile.

Pret: 7990 euro/adult (Grupul 1) sau 8350 euro/adult (Grupul 2)

Aceasta este o excursie lunga intr-o destinatie deloc ieftina, dar care, din punctul meu de vedere, merita fiecare cent. Este genul de excursie de facut o data in viata. 

In acest tarif sunt incluse biletele de avion intercontinentale cu toate taxele, toate biletele de avion interne in Australia si in Noua Zeelanda, plus biletele de avion dintre cele 2 tari, cazarea cu mic dejun in cele peste 2 saptamani la hoteluri de 4 si 5 stele, toate transferurile de la si spre aeroport, bacsisurile oferite ghizilor si soferilor, asigurare medicala de calatorie si asigurare storno, toate taxele locale, toate activitatile prezentate mai sus si intrarile la toate obiectivele din program, toate tururile prezentate mai sus si in oferta Eturia, plus ghizi locali din partea agentiilor partenere, cinele si pranzurile specificate, etc. La acest tarif se pot aplica reduceri de Early Booking, in functie de perioada de inscriere, precum si discount-urile si beneficiile aferente clientilor fideli Eturia prin programul Eturia Traveler (Silver – 2%, Gold – 3% sau Platinum – 4%). 

Mai multe detalii despre aceasta calatorie aflati aici – grupul 1

Mai multe detalii despre calatoria de 18 zile, insotita de Denisa Kelly aflati aici – grupul 2

Unde ne cazam?

Melbourne Pan Pacific Melbourne 4* Superior
 Cairns  Pacific Hotel Cairns 4*
Sydney  Radisson Blu Plaza Hotel Sydney 4* Superior
 Queenstown  Crowne Plaza Queenstown 4*
 Auckland  Hilton Auckland 5*

Viza

Pentru Noua Zeelanda nu este nevoie de viza, se poate calatori doar in baza unui certificat electronic de calatorie (NZeTA), insa pentru Australia este nevoie de viza. Un reprezentant Eturia va poate ajuta cu formalitatile de rigoare, intrucat viza de Australia presupune uneori o multime de documente de trimis, mai ales daca esti mai tanar.

Cupluri, grupuri sau single?

Evident daca sunteti cuplu sau un grup mai mare nu e nicio problema sa va inscrieti. Nu este nicio problema nici daca sunteti single, insa pretul afisat de 7990 euro/persoana pentru grupul 1, respectiv 8350 euro/persoana pentru Grupul 2, este pentru un loc in camera dubla. Asadar, daca sunteti single va puteti inscrie si precizati la inscriere fie ca doriti sa achitati suplimentul de single de 1850 euro (Grup 1) sau 1890 euro (Grup 2), fie ca sunteti interesati sa gasiti un partener de camera, ca sa evitati plata suplimentului pentru single. Agentia va face tot posibilul sa gaseasca o persoana de acelasi sex cu care sa stati in camera in cazul in care va inscrieti single, astfel incat sa nu mai platiti suplimentul daca nu va doriti asta. 

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia – Grup 1, 10.02.2023 – 26.02.2023.

Mai multe detalii despre aceasta excursie gasiti pe site-ul Eturia – Grup 2, 11.02.2023 – 28.02.2023.

Se poate achita in rate?

Da, se poate plati in mai multe rate, iar pentru a va rezerva locul trebuie sa achitati un avans. Mai multe detalii veti afla fie din informatiile de mai jos, fie contactand pe email agentia Eturia (detalii mai jos). 

Cum va inscrieti?

Ca sa respectam legea, totul trebuie sa treaca printr-o agentie de turism. Ei trebuie sa se ocupe de facturi, de contractele cu turistii si de partea logistica. Cei de la Eturia si-au dorit sa facem aceste programe impreuna. Ei sunt cei care au facut contractele cu companiile aeriene, partenerii local din cele doua tari, hotelurile etc. 

Pentru inscrieri si orice alte detalii despre aceasta calatorie, va rugam sa folositi adresele de email: alina.costici@eturia.ro, Cristina.moisei@eturia.ro si Liliana.nistor@eturia.ro.

Aici gasiti toate excursiile din perioada urmatoare insotite de mine, in care mai sunt locuri disponibile.

.

Nu poti merge in aceasta excursie? Lasa-ti adresa de email aici pentru a afla din timp despre urmatoarele Calatorii de Grup!

* indicates required

The post Haideti cu mine in Australia si Noua Zeelanda in Februarie 2023 – iata detalii! appeared first on Razvan Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *