Lacul Bolboci: de ce merită cel puțin o vizită vara aceasta

Lacul Bolboci este una dintre comorile ascunse ale Munților Bucegi, un lac vast, creat prin blocarea răului Ialomița, cu un baraj, în anul 1988. Totodată, numit și Marea din Bucegi, Lacul Bolboci se numără printre atracțiile naturale cele mai spectaculoase din masivul Bucegi.

Această întindere de apă, înconjurată de peisaje pitorești dominate de munți bine împăduriți, este formată în spatele unui baraj situat la cea mai mare altitudine din țară, 1438 de metri.

Lacul Bolboci este situat în apropiere de centrul geografic al Parcului Natural Bucegi, la numai 8 km de Sinaia și la aproximativ 10 km de la Peștera Ialomiței.

Pe malul lacului veți găși Cabana Bolboci, care are aproximativ 60 de paturi, un restaurant și o terasă. Cabana a fost construită în 1928, înainte de a apărea lacul si până în 1971 putea fi folosită numai în timpul verii.

Lacul Bolboci reprezintă un nod turistic important, din care turiștii pot face drumeții sau ciclism montan pe trasee marcate, ori pot vizită principalele atracții din Bucegi, printre care: Lacul Scropoasa, Platoul Peștera Padinei, unde puteți vizită, de asemenea, Peștera Ialomicioara, Cabană Babele sau Cheile Zănoagei.

Lacul Bolboci își așteaptă prietenii pe tot parcursul anului și nu cere nici o taxă la schimb. Este situat chiar în inima Bucegilor, între Cheile Tătarului și Cheile Zărnoagei și este supranumit „Marea din Bucegi” întrucât acaparează tot orizontul.

La o distanță foarte scurtă de lac, veți trece prin drumul Babelor cunoscut sub numele de Transbucegi, asfaltat recent.

Obiective turistice în apropiere de Lacul Bolboci

Cheile Tătarului

Cheile Tătarului alcătuiesc o arie protejată de interes național. Aria naturală cu o suprafață de 144,30 hectare se află în extremitatea nord-estică a județului Dâmbovița în Munții Bucegi, între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m.

Cheile Zănoagei

Cheile Zănoagei aparțin Rezervației Naturale Zănoaga și au o lungime de 2 km, porțiune cu peisaje încântătoare, unde natura este pur și simplu spectaculoasă.

Descoperă și 4 destinații ascunse pentru iubitorii de natură

Cascada 7

Izvoare Așa cum îi spune și numele, cascada adună 7 izvoare care irzvorăsc din munte. Se spune că apa aproape miraculoasă, cea mai pură apă din România, poate chiar și din Europa. Cascada are un debit de 400 de litri pe secundă și localnicii spun că este atât de pură pentru că trece printr-un zăcământ de argint.

Alte obiective turistice în apropiere de Lacul Bolboci:

·       Peștera Mică

·       Cheile Orzei

·       Padina

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

The post Lacul Bolboci: de ce merită cel puțin o vizită vara aceasta appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *