One Night Gallery redeschide Hotel Intim pentru o noapte, cu o expoziție de new media art

Hotel Intim se redeschide doar pentru o noapte. Expoziția de new media art One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad va avea loc sâmbătă, 30 iulie, la Hotel Intim din Constanța. Cu ocazia aceasta, str. Nicolae Titulescu, pe care se afla Hotel Intim, va fi închisă traficului auto, între orele 14:00 și 02:00, pe segmentul dintre strada Dianei și str. Doctor Ioan Cantacuzino.

Expoziție One Night Gallery la Hotel Intim din Constanța

Expoziția, care are loc timp de o singură seară, va începe de la ora 21.00, iar accesul se va face în grupuri de câte 80 de persoane. Vizitatorii vor putea interacționa cu instalațiile expuse, care se desfășoară pe trei etaje, putând să exploreze întreaga clădire timp de 15 minute.

Hotelul se va transforma într-un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă create de artiștii acestei ediții, Les Ateliers Nomad.

Printre acestea se numără:

  • Show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance, care va îmbina dansul contemporan și new media art, prezentate de George.Inovație BCR
  • VR journey, o experiență de realitate virtuală
  • DJ hotspot și Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini
  • Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice
  • Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D.
  • Partener tehnic: Epson România.

Zona de socializare din grădina hotelului, unde sunt prezentate show-ul de video mapping de pe fațada clădirii, DJ hotspot și VR journey, va putea fi accesată independent de intrarea în casă.

One Night Gallery a lansat și un concurs pentru public, în urma căruia participanții pot câștiga să facă parte dintr-un tur ghidat în celebrul hotel constănțean. Ghizii sunt studenți ai Universității Ovidius din Constanța. Mai multe detalii găsiți pe Instagram și Facebook.

Hotelul Intim și poveștile sale

În vara anului 1882, poetul Mihai Eminescu a ajuns la Kiustenge, numele vechi, turcesc al orașului Constanța, pe care poetul îl mai folosea câteodată. El s-a cazat la Hotel D’Angleterre, construit, probabil, în anul 1880, situat pe strada Nicolae Titulescu de astăzi.

hotel-intim-se-redeschide-pentru-o-noapte-expozitie-one-night-gallery-constanta

În anul 1906 acesta a fost demolat, iar pe locul său s-a construit un alt hotel celebru, care a rezistat până în ziua de astăzi, ”Regina” cum s-a numit inițial, iar ulterior a fost denumit ”Intim”, nume pe care monumentul istoric îl poartă și în  prezent.

Hotelul a fost proiectat de marele arhitect Daniel Renard, cel care a realizat și Cazinoul din Constanța. Eminescu a stat la mansarda Hotelului D’Angleterre, care era situată pe două laturi, pentru că, așa cum îi scria iubitei sale Veronica Micle, ”poate vedea marea din două direcții” și că Marea Neagră îi creează senzația unei ”nemărginiri pururea mișcate”.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România, care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, provocându-i pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.

Vă reamintim, anul trecut, expoziția One Night Gallery a fost organizată, în premieră în Constanța, la Vila Sutu din Centrul Vechi al orașului și au participat la eveniment, mii de constănțeni și de turiști.

The post One Night Gallery redeschide Hotel Intim pentru o noapte, cu o expoziție de new media art appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *