Lacul Tarnița, comoara județului Cluj

Vrei să te ascunzi de căldură și de aglomerația orașului? Lacul Tarnița  este o adevărată oază de liniște și pace aflată în apropiere de Cluj-Napoca și este locul perfect în care să evadezi din cotidian și să îți încarci bateriile. 

Cum ajungi acolo? Este foarte simplu. Poți organiza un scurt roadtrip alături de cei dragi, sau poți folosi chiar transportul în comun din Cluj-Napoca, mai ales că există o mulțime de rute de tramvai, autobuz și troleibuz care te vor duce la destinație într-un timp rezonabil. Vei găsi lacul de acumulare la 30 de kilometri de oraș, în apropierea comunelor Râșca, Mărișel și Gilău.

Citește și: Satul Alun, un loc unic în România

Acum că ai ajuns la destinație, poate te întrebi care sunt variantele tale de activități. Ei bine, ele nu sunt puține. Poți admira priveliștea în timp ce te relaxezi la soare sau te poți bucura de plimbări cu barca, hidrobicicleta și caiacul. Lacul are o adâncime de 70 de metri și, deși înotul nu este indicat, ai la dispoziție varianta sporturilor nautice.

Dacă dorești să pornești în drumeție, acest lucru este de asemenea posibil, deoarece ai la dispoziție o mulțime de trasee accesibile ca dificultate. Cel mai popular în rândul turiștilor este traseul de o zi până la Piatra lui Lucaci, o formațiune stâncoasă situată în Munții Gilăului, de unde vei putea avea parte de o vedere superbă asupra lacului. Drumul de 8 kilometri este marcat cu punct roșu, începe de la Barajul Tarnița, continuă cu Piatra lui Lucaci, și se sfârșește cu Barajul Tarnița. Ajuns la destinație, vei vrea cu siguranță să imortalizezi peisajul inedit. Urmând același traseu, poți vizita Piatra lui Dan, o altă destinație iubită de împătimiții de drumeții. Tot în apropiere vei putea vizita cetatea Liteni și Cheile Turzii.

Iar dacă vrei să te retragi pentru câteva zile în zona lacului, vei putea face acest lucru la una dintre cazările din zonă, potrivite preferințelor fiecăruia, perfecte pentru odihnă după zilele de explorare.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro  și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

The post Lacul Tarnița, comoara județului Cluj appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *