4 atracții de neratat în Țara Făgărașului

Ești pregătit pentru următoarea escapadă? Îți propunem o destinație care nu te va lăsa să te plictisești nicio secundă, căci este cunoscută pentru diversitatea și frumusețea ei. Este vorba de ținutul istoric al Țării Făgărașului, care se întinde de-a lungul râului Olt, în sudul Transilvaniei. Ți-am pregătit 5 destinații pe care trebuie să le vizitezi în următoarea ta călătorie. 

Transfăgărășan 

Nu puteam începe această listă altfel, decât cu obiectivul cel mai îndrăgit de către turiștii din țară și de pretutindeni. Celebrul traseu rutier de 92 de kilometri începe din comuna Bascov, județul Argeș și parcurge Munții Făgăraș, până în comuna Cârțișoara, județul Sibiu. Transfăgărășanul poate fi vizitat anul acesta pe tot parcursul său până în 1 noiembrie, iar pe parcursul săudurata sa poți admira lacul și cascada Bâlea, și lacurile Capra și Vidraru. 

Citește și: 5 destinații atipice pe care să le descoperi în august în România 

Cetatea Făgăraș 

În fiecare an îi trec porțile mii de turiști și este considerată una dintre cele mai frumoase cetăți din țară și chiar din lume. În prezent găzduiește muzeul Țării Făgărașului, care are în componența lui aproximativ 20.000 de piese. Cele 60 de camere ale cetății conțin colecții de obiecte de tortură dar și obiecte din colecția Casei Regale, în special ale Reginei Maria. Una dintre cele mai interesante încăperi pe care le poți vizita este sala tronului, decorată cu elemente renascentiste, care a primit de-a lungul timpului o mulțime de persoane de viță nobilă. 

Herghelia de la Sâmbăta de Jos

Iubitorii de animale și de natură vor îndrăgi cu siguranță herghelia cunoscută pentru creșterea rasei cai Lipițan, aflată la o distanță scurtă față de Brașov și Sibiu. Turiștii sunt bine primiți și au la dispoziția opțiunea unor vizite ghidate și de a participa la programe de dresaj cu publicul. Complexul de 2300 de hectare din care face parte herghelia include și Castelul Brukenthal, un monument de patrimoniu deținut în trecut de către împărăteasa austro-ungară Maria Tereza. 

Aventura Parc Drăguș 

Cei cu poftă de adrenalină și distracție nu trebuie să rateze parcul de aventură din comuna Drăguș. Traseele pe care le vei întâlni sunt croite pe diferite grade de dificultate deci pot participa chiar și cei mai puțin experimentați. Doritorii pot face coborâri cu tiroliana, escaladări pe panouri amenajate, tir cu arcul sau airsoft, paintball și mini-golf. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.

The post 4 atracții de neratat în Țara Făgărașului appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *