Expoziția de fotografie ”Descoperă Dobrogea”, la Hotel Aurora din Mamaia

Expoziția de fotografie ”Descoperă Dobrogea” îi ajută pe turiștii care ajung în stațiunea Mamaia să afle mai multe lucruri despre atracțiile din Dobrogea, minunata regiune situată între Dunăre și Marea Neagră. 20 de tablouri cu importante zone turistice din Dobrogea sunt expuse, în cadrul unei expoziții permanente, în lobby-ul Hotelului Aurora din Mamaia. Inițiativa îi aparține proprietarului unității de cazare, Meryem Mambet, care iubește Dobrogea și dorește să le-o prezinte și turiștilor care vin la mare.

Expoziția de fotografie ”Descoperă Dobrogea” promovează atracțiile turistice din regiune

Expoziția de fotografie ”Descoperă Dobrogea” prezintă și promovează atracțiile turistice din județele Constanța și Tulcea și reprezintă o premieră pe litoralul românesc, deoarece, Hotel Aurora este primul care și-a propus să fie promotorul acestei zone fabuloase.

expozitia-de-fotogrfafie-descopera-dobrogea-la-hotel-aurora-din-mamaia

”Am hotărât să punem în holul Hotelului Aurora, mai multe fotografii din colecția Discover Dobrogea, care prezintă obiective din județul Constanța și din toată Dobrogea. Sunt atracții semnificative, care trebuie să facă parte din cultura generală a fiecărui român, dar și a turiștilor din alte țări. Obiectivele turistice au o bogată încărcătură istorică și sunt atracții frumoase și deosebite.

expozitia-de-fotografie-descopera-dobrogea-la-hotel-aurora-din-mamaia

Avem fotografii din Delta Dunării, de la Cetatea Enisala, cu Lacul Techirghiol și de pe câmpurile bogate ale Dobrogei. Bineînțeles, nu lipsește o fotografie cu simbolul orașului Constanța, Cazinoul, care așteptăm cu nerăbdare să fie restaurat, dar sunt și tablouri din multe alte zone superbe din Dobrogea.

expozitia-de-fotogtafie-descopera-dobrogea-hotel-aurora-mamaia

Turiștii noștri sunt familiarizați cu atracțiile turistice și cu monumentele istorice din Dobrogea, prin intermediul acestei expoziții de fotografie. Pe lângă faptul că oaspeții se bucură de soare și de mare, în stațiunea Mamaia, ei sunt încurajați să participe și la excursiile de o zi care sunt organizate de pe litoral, atât la Cetatea Enisala, în Delta Dunării, cât și la Balcic, în orașul de pe malul mării, care a aparținut Regatului României în perioada 1913-1940, împreună cu restul Dobrogei. Astfel, ei pleacă din vacanța la mare, cu un bagaj bogat de cunoștințe despre istoria Dobrogei.

expozitia-de-fotografie-descopera-dobrogea-initiator-meryem-mambet-proprietarul-hotelului-aurora-din-statiunea-mamaia

În 1940, Cadrilaterul, din care făcea parte și Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria, însă, astăzi, este vizitat de foarte mulți români. La Balcic se află și Castelul Reginei Maria, reședința de vară preferată a reginei, înconjurată de o celebră grădină botanică”, a declarat pentru Discover Dobrogea, proprietarul Hotelului Aurora, Meryem Mambet, inițiatoarea expoziției care promovează, pe litoralul românesc, atracțiile din Dobrogea.

Turiștii sunt încurajați să cunoască mai bine Dobrogea și să o viziteze

Prin expoziția organizată în lobby-ul Hotelului Aurora, proprietarul Meryem Mambet, care vizitează foarte des atracțiile din Dobrogea, a dorit să îi ajute pe turiști să cunoască și alte obiective din regiune și să se bucure de bogăția istoriei și a culturii dobrogene, dar și de peisajele unice spectaculoase.

expozitia-de-fotografie-descopera-dobrogea

”Cele 20 de fotografii pe care le avem expuse la Hotel Aurora sunt realizate de Auris Luca, administratorul platformei on-line ”Discover Dobrogea”, care promovează cu succes, de aproape 4 ani, atracțiile turistice din Constanța și Tulcea.

Îmi plac teribil de mult fotografiile realizate de Auris și i-am propus să facem această expoziție, pentru ca, turiștii care ajung în hotel, să afle cât de frumoasă este regiunea în care au venit și să fie tentați să o descopere.

expozitia-de-fotografie-descopera-dobrogea

Din câte știu, este prima expoziție despre Dobrogea, organizată în lobby-ul unui hotel de pe litoral și mi-ar plăcea ca și alte unități de cazare să preia această idee, pentru ca turiștii să fie informați cu privire la patrimoniul cultural din zonă.

Dobrogea este o zonă specială, care nu oferă doar litoralul și Delta Dunării, ci și obiective turistice cu o importantă încărcătură istorică.

expozitia-de-fotografie-descopera-dobrogea-la-hotel-aurora-din-mamaia-meryem-mambet

Pentru turiștii care văd tablourile din holul Hotelului Aurora este o premieră și mulți dintre ei se bucură și se mândresc cu faptul că avem atracții atât de frumoase în România. Din păcate, Dobrogea nu este o zonă prea familiară locuitorilor din restul țării, tocmai de aceea dorim să o promovăm prin orice mijloace”, a precizat Meryem Mambet, proprietarul Hotelului Aurora din stațiunea Mamaia.

The post Expoziția de fotografie ”Descoperă Dobrogea”, la Hotel Aurora din Mamaia appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *