Marinarii militari participă de Bobotează la slujba de sfințire a apelor

Marinarii militari participă joi, 6 ianuarie, la activitățile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului, organizate la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța și în Portul Tomis.

Garda de Onoare va însoți procesiunea religioasă de Bobotează, în Constanța

Procesiunea religioasă va avea loc pe 6 ianuarie, de la ora 11:25, având ca punct de plecare Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu deplasare pe bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, strada Marinei, Portul Tomis, unde va fi săvârșită Slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

Garda de Onoare constituită din militari ai Forțelor Navale și Muzica Militară a Forțelor Navale vor însoți tradiționala procesiune religioasă, de la catedrală până în portul Tomis, unde un sobor de preoți va oficia slujba de sfințire a apei, iar scafandrii militari vor asigura buna desfășurare a activității cu două ambarcațiuni tip „Bombard”.

Restricții în traficul constănțean de Bobotează

Pentru siguranța participanților la acțiunile cu caracter religios, traficul rutier este restricționat.

Este interzisă circulația, oprirea/staționarea și parcarea autovehiculelor până pe 6 ianuarie la ora 14.00, pe strada Arhiepiscopiei, între strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta, iar traficul este redirecționat pe strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino – strada Revoluției din 22 Decembrie 1989.

Și pe bulevardul Regina Elisabeta, pe strada Remus Oprean și pe tronsonul delimitat de strada Marinei și strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, strada Marinei și Portul Tomis se interzice oprirea/staționarea și parcarea autovehiculelor până pe 6 ianuarie la ora 14.00.

Tot în ziua de Bobotează, în intervalul orar 11:00-14:00, traficul rutier va fi restricționat pe strada Marinei, dinspre strada Remus Opreanu spre Portul Tomis, pentru deplasarea în condiții de siguranță a participanților la procesiunea religioasă.

Accesul în zona perimetrului special amenajat pentru participanții la eveniment se va face cu respectarea prevederilor legale privind măsurile de combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Fotografia este preluată de pe Documentaria.ro

21Shares

The post Marinarii militari participă de Bobotează la slujba de sfințire a apelor appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *