Auditul tehnic SEO: Informații pe care doar o agenție cu experiență le interpretează corect

Sursa foto: www.doctor-seo.ro

Pandemia a fost perioada care ne-a învățat cel mai bine cât de important este să ai un site și, evident, vizibilitate online. În 2024, micile afaceri sau multinaționalele mizează pe procesul de optimizare SEO (completat de Google și Facebook Ads) pentru a fi găsite cu ușurință în motoarele de căutare.

În ceea ce privește SEO, procesul este influențat definitoriu de algoritmi, trenduri și comportamentele utilizatorilor. Acestea fiind spuse, succesul unei strategii se bazează pe un audi tehnic SEO cuprinzător, care nu include doar ajustările tehnice, ci și o analiză completă a conținutului și a strategiei de cuvinte cheie și evaluarea profilului de link-uri care indică spre site. Dată fiind complexitatea este o procedură detaliată care, gestionată corect de o agenție cu experiență, transformă complet imaginea online a companiei.

Ce include auditul tehnic SEO?

Acest proces investighează elementele tehnice ale site-ului web care influențează performanța acestuia în motoarele de căutare și are în vedere:

Identificarea problemelor tehnice

Unul dintre cele mai importante obiective ale auditului este identificarea oricăror probleme tehnice care ar putea să afecteze performanța SEO: broken links, erori de redirecționare, duplicare a conținutului sau probleme legate de fișierele robots.txt și sitemap.xml. Deși par minore, nerezolvarea acestora poate avea un impact major asupra modului în care un site este perceput și clasificat de motoarele de căutare.

Evaluarea structurii site-ului

Structura unui site web este vitală pentru SEO. O structură organizată ajută motoarele de căutare să ”înțeleagă” și să indexeze eficient paginile site-ului. Auditul va evalua dacă structura site-ului este logică, dacă ierarhia de pagini este intuitivă și dacă navigarea este user-friendly.

Verificarea conformității cu practicile actuale SEO

Conformitatea în SEO implică adaptarea și ajustarea constantă a strategiei de optimizare a site-ului pentru a respecta liniile directoare stabilite de motoarele de căutare. Aceasta include utilizarea practicilor de „white hat SEO” (tehnicile aprobate care se concentrează pe o optimizare etică și durabilă).

Întâlnite sunt și practicile „black hat SEO„, cu referire la keyword stuffing sau utilizarea link-urilor ascunse, care sunt strict interzise și conduc la penalizări severe, inclusiv la scăderea vizibilității în rezultatele de căutare.

De exemplu, în ultimii ani, Google a introdus actualizări ale algoritmului care pun un accent mai mare pe conținutul de calitate, experiența mobilă și viteza site-ului. Auditul tehnic SEO trebuie să verifice dacă site-ul este optimizat pentru aceste aspecte.

Pe măsură ce comportamentul online al consumatorilor evoluează, și criteriile SEO trebuie să se adapteze. Un audit tehnic SEO complet va analiza nu doar structura tehnică a site-ului, ci și modul în care conținutul răspunde la intențiile utilizatorilor.

Cum interpretează o agenție SEO cu experiență datele din auditul tehnic?

Interpretarea corectă a datelor obținute într-un audit tehnic SEO necesită o înțelegere profundă a nuanțelor SEO. O agenție cu experiență va ști cum să interpreteze datele într-un mod care să beneficieze afacerea clientului.

Unul dintre principalele avantaje ale colaborării cu o agenția de servicii SEO de la Doctor SEO este capacitatea de a folosi instrumente avansate și analize detaliate pentru a detecta rapid problemele – o combinație de software automatizat și inspecție manuală pentru a asigura că nicio problemă nu rămâne nedetectată.

După detectarea problemelor, pasul următor este diagnosticarea precisă a cauzelor. Acest lucru îi permite agenției să recomande soluții care rezolvă problema imediată, dar le previn și pe cele viitoare.

Soluționarea problemelor identificate este aria unde expertiza agenției devine inestimabilă. Experții SEO nu doar că implementează corecții, dar fac acest lucru într-un mod care se aliniază cu obiectivele pe termen lung ale afacerii clientului.

Totodată, o agenție cu experiență în SEO va implementa sisteme de monitorizare care urmăresc constant performanța site-ului în funcție de parametri SEO specifici, cum ar fi clasamentul cuvintelor cheie, traficul organic, ratele de clic (CTR) și alți metrici relevanți.

Datele colectate prin monitorizare sunt utilizate pentru a ghida optimizările continue, precum ajustarea cuvintelor cheie, îmbunătățirea meta descrierilor pentru a crește CTR, optimizarea imaginilor și videoclipurilor pentru a îmbunătăți viteza de încărcare și accesibilitatea, și multe altele.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *