Ce poți mânca într-o zi toridă de vară?

 Poză de Photomix Company pe Pexels

Alimentația are un rol deosebit de important indiferent de sezon, cu atât mai mult vara, când gradele încep să crească în termometre. De asemenea, și hidratarea este esențială în funcționarea optimă a organismului. Multe persoane chiar au luat în considerare schimbarea dietei obișnuite în zilele de vară pentru a reuși să facă față căldurii. Este absolut normal să simți nevoia de a reduce consumul caloric obișnuit, însă o dietă echilibrată trebuie menținută pe tot parcursul anului.

Pentru a-ți ajuta corpul să tolereze mai bine căldura, iată ce alimente ar fi indicat să consumi!

·         Supe/Ciorbe

Cu siguranță te gândești că acest preparat este pentru zilele geroase de iarnă, când ajungi acasă înfrigurat și de abia aștepți să îți încălzești un bol de supă. Însă, trebuie să știi faptul că o ciorbă poate fi ideală și pentru zilele caniculare dacă alegi să o consumi rece sau foarte puțin încălzită. Poți opta pentru o supă cremă sau o ciorbă de legume și aproape instant te vei simți revigorat. Încearcă să eviți supele cu carne sau cu grăsime întrucât senzația de preaplin pe care o vei avea după masă nu va fi deloc plăcută.

·         Proteine

Atunci când vine vorba de carne, specialiștii în nutriție recomandă evitarea acesteia pe perioada verii, întrucât procesul de digestie poate ridica temperatura corpului. Aportul de proteine este, însă, esențial indiferent de sezon și poți opta pentru prepararea ei pe un grătar pe gaz, pe care îl poți depozita chiar pe blatul din bucătărie. Dacă ai curte și vrei să îți amenajezi o zonă de grătar, pe yalco.ro găsești și variante pentru exterior.

·         Legume

Aportul de vitamine este un alt element principal care contribuie la funcționarea optimă a organismului pe perioada verii. Salatele, fie că sunt de fructe sau fie că sunt de legume, reprezintă o idee nemaipomenită pentru o masa sau pentru o gustare. Roșiile sunt cunoscute drept un antioxidant, iar alături de castraveți, care au 95% apă, te pot ajuta să depășești perioadele caniculare. De asemenea, dacă vrei să eviți cartofii, trebuie să știi faptul că broccoli este un carbohidrat care are un rol esențial în digestie.

·         Fructele

Deși reprezintă doar o gustare pentru tine, fructele au și un rol important în hidratarea organismului. Pepenele galben poate fi prietenul tău cel mai bun pe perioada verii întrucât este cunoscut faptul că acesta potolește cea mai aprigă sete. Și mai mult decât atât este recomandat și în diete datorită conținutului său redus de calorii. Dacă preferi pepenele roșu, să știi că acesta este și o excelentă sursă de vitamina C care este un puternic adjuvant al sistemului imunitar. Pentru un conținut de fibre, poți opta pentru consumul fructelor de pădure care sunt și bogate în antioxidanți naturali. În plus, dacă vrei să îți prepari o limonadă răcoritoare, lămâile și gheața sunt aliații tăi. De asemenea, poți adăuga câteva frunze de mentă pentru un puternic efect de prospețime.

Pentru a trece cu bine de zilele de caniculă și pentru a da randament, ține cont de sfaturile alimentare de mai sus!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *