Cum să îmbunătățești semnalul la internet ca să ajungă până în grădină

Unsplash

Persoanele care au acces la o curte mare sau chiar la o grădină din spatele casei se confruntă deseori cu o problemă modernă. Desigur, este vorba despre semnalul foarte slab la internet. În ciuda dezvoltărilor tehnologice recente, semnalul produs de un router sau un modem încă poate fi o problemă majoră pentru unele persoane.

În unele situații, semnalul la internet poate fi atât de slab încât să nu poată fi transmis la nivel de locuință, între mai multe camere. Din fericire, există câteva soluții la care utilizatorii pot apela. Totuși, aceștia nu ar trebui să se aștepte la semnal bun chiar și în capătul grădinii, după cum s-ar spune.

De ce este nevoie de un semnal bun de internet?

Semnalul este totul în lumea internetului wireless. Pasionații nu pot juca ruleta online sau orice alt joc video dacă nu au un semnal bun. De ce? Pentru că aceste jocuri necesită o conexiune permanentă și calitativă la server. Semnalul de slabă calitate și întreruperile pot duce chiar la întreruperea jocului în sine.

Este evident de ce semnalul bun la internet trebuie să fie garantat!

Modem vs. router

În ziua de astăzi, cei mai mulți furnizori de internet oferă clienților și un terminal tip router pentru transmiterea semnalului la internet. Totuși, în anumite situații, utilizatorii sunt cei care trebuie să-și cumpere router-ul. În schimb, furnizorul de internet le pune la dispoziție un modem. Acesta este calea de ieșire, după cum s-ar spune, a internetului din rețea în locuința utilizatorului.

Partea mai puțin bună este faptul că routerul nu excelează la transmiterea semnalului. Acesta primește o conexiune directă, de regulă printr-un cablu de fibra optică. Rolul său este de a fi conectat mai apoi la un router, care este un dispozitiv mai puternic când vine vorba de semnal wireless. Conexiunea dintre un modem și un router se face printr-un cablu obișnuit de internet.

Vestea bună pentru utilizatori este că prezența unui modem oferă posibilitatea de a conecta mai multe routere la acesta. Astfel, utilizatorul poate instala un router mai aproape de sau chiar în grădină sau pe o terasă.

Setările de internet

Aici lucrurile devin puțin complicate. Din fericire, oricine poate apela la furnizorul său de internet pentru puțin ajutor. În esență, ideea este că setările de bază ale unui router sau modem pot să nu fie cele optime pentru semnal bun de internet.

O problemă comună este frecvența canalului. Aceasta este măsurată în Mhz și determină viteza internetului – dar nu numai.

Rețeaua 2.4 Ghz are disponibile frecvențe de 20 Mhz sau 40 Mhz. Rețeaua 5 Ghz, în schimb, are disponibile și frecvențe de 80 Mhz.

Frecvențele mai mari înseamnă viteze potențiale mai mari.

Totuși, operarea pe o frecvență mai mare înseamnă și instabilitate din partea routerului sau modemului.

De exemplu, o frecvență de 80 Mhz pe o rețea 5 Ghz implica viteze potențiale de până la 1300 Mbs pe secundă. Nu este necesară o asemenea viteză pentru a menține o conexiune stabilă la un server, de exemplu.

Frecvențele ridicate sunt bune doar pentru descărcări de mare viteză. Totuși, trebuie reținut faptul că acestea scad puterea semnalului.

Prin urmare, scăderea frecvenței rețelei la 40 sau 20 Mhz scade viteza de descărcare, dar îmbunătățește stabilitatea generală a semnalului.

Chiar și frecvențe de 20 Mhz garantează viteze de descărcare de până la 288 Mbps. Pentru sarcini ușoare, precum email, rețele sociale și altele, această viteză este suficientă. Desigur, partea pozitivă este că semnalul are potențialul de a ajunge chiar și în grădină.

Unsplash

În general, semnalul este influențat de două aspecte – echipamentele utilizate și setările la internet. Furnizorul poate oferi ajutor utilizatorilor în ambele situații. Desigur, aceștia trebuie să știe din timp dacă doresc semnal în toată grădina sau curtea.

În cazul unei locuințe mari, va fi dificil să existe semnal peste tot. Poate fi nevoie de mai multe dispozitive sau de dispozitive care extind semnalul la internet.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *