Cum te protejezi de insolație în sezonul cald? Top 3 reguli de urmat

Poză de Nitin Dhumal pe Pexels.com

Sezonul cald poate însemna pentru mulți un prilej de distracție, mers la mare sau la piscină, însă toate aceste activități vin și cu un set nou de responsabilități. Razele soarelui sunt mult mai puternice în sezonul cald, așa că este nevoie să faci tot posibilul pentru a te proteja de acestea și a nu face insolație. În rândurile de mai jos o să-ți prezentăm care sunt cele trei reguli de aur pentru a fi în siguranță atunci când ieși afară vara.

Iată 3 reguli de aur pentru a te proteja împotriva soarelui:

1.  Hidratează-te corespunzător

Hidratarea adecvată este crucială pentru a ajuta corpul să își mențină temperatura optimă și pentru a preveni insolația. În zilele călduroase, pierzi mai multe lichide prin transpirație, așa că este important să bei apă regulat, chiar dacă nu simți neapărat sete.

Alege apa plată de la auchan.ro și poart-o cu tine oriunde mergi. Evită, pe cât posibil, băuturile alcoolice și pe cele cu cofeină, deoarece acestea pot contribui la deshidratare.

Mai mult decât atât, pentru a te hidrata este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în apă cum ar fi castraveții, pepenele roșu sau căpșunile. Astfel îți vei asigura și necesarul de vitamine, pe lângă hidratarea corespunzătoare și te vei simți plin de energie.

2.  Evită să stai în lumina directă a soarelui

Cea mai simplă și eficientă metodă de a preveni insolația este să eviți expunerea directă la soare, mai ales în orele de vârf ale zilei, între 12:00 și 16:00, când radiațiile UV sunt la cele mai înalte cote. Dacă ești la plajă sau trebuie să te afli în aer liber în acest interval, caută umbra ori de câte ori este posibil.

Umbrelele de plajă, terasele acoperite și corturile sunt modalități excelente de a te bucura de vară, fără a resimți efectele negative ale razelor de soare. Poartă pălării cu boruri largi, ochelari de soare cu protecție UV și haine lejere, dar răcoroase, de culoare deschisă, care să acopere cât mai mult din piele. Astfel, reduci semnificativ cantitatea de radiații solare care ajung la pielea ta.

3.  Folosește creme cu factor de protecție

Aplicarea corectă a unei creme cu factor de protecție solară (SPF) este esențială pentru a preveni arsurile solare și insolația.

De fiecare dată când ieși din casă aplică o cantitate suficientă de loțiune și asigură-te că o reaplici la două ore sau după ce ai transpirat. De asemenea, reaplic-o imediat cum ai ieșit din apă pentru a-ți asigura protecție maximă.

Alege o cremă cu un SPF de cel puțin 30, dar fii atent ca aceasta să ofere protecție împotriva atât a razelor UVA, cât și a razelor UVB. Nu uita să o aplici și în zonele mai sensibile sau mai greu accesibile, cum ar fi urechile, ceafa și spatele picioarelor.

Toate acestea fiind spuse, bucură-te de vară într-un mod responsabil! Asigură-ți protecția ta și a celor din jur prin respectarea regulilor de mai sus și distrează-te la munte sau la mare fără frica unei insolații.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *