De la reguli la rigolă: cum alegeți cabina de duș potrivită

Pentru a ști cum să alegeți cabina de duș potrivită, trebuie mai întâi să vă cunoașteți baia, aspectul acesteia și eventualele constrângeri. Dacă doriți să profitați la maximum de cabina de duș, va trebui să vă asigurați că aveți suficient spațiu pentru a o găzdui. Fie că sunteți în căutarea unei cabine de duș simple, dar practice, sau a uneia luxoase și de design, există o serie de criterii de care trebuie să țineți cont. Hai să vedem care sunt!

Cabină duș: ce trebuie să știți?

În timp ce ritualul zilnic al dușului este un gest de igienă, acesta este, de asemenea, un moment plăcut și privilegiat. Indiferent de timpul pe care îl petreceți sub duș, o cabină duș trebuie să fie funcțională, confortabilă și robustă. Depinde de voi să determinați nivelul de confort, estetică și funcționalitate pe care le căutați, astfel încât să alegeți modelul ideal.

Veți opta pentru un kit sau pentru un duș pe măsură? O instalație minimalistă și funcțională sau un model cu caracteristici high-tech? Ce formă de cabină duș se potrivește cel mai bine spațiului interior? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să răspundeți.

În primul rând, va trebui să alegeți componentele potrivite pentru noua cabină duș. Acestea vor trebui să fie selectate cu grijă dacă decideți să optați pentru un model pe măsură, mai degrabă decât pentru un kit gata asamblat. De la selectarea materialului până la rigola duș sau baterie duș, bugetul dumneavoastră va fi inevitabil afectat de aceste alegeri!

O cabină duș este, în general, ușor de instalat. Ea oferă o modalitate sigură și rapidă de a obține un spațiu funcțional la un cost mai mic. Acesta este motivul pentru care există atât de multe modele diferite pe piață. Fie că sunt pătrate, dreptunghiulare sau sfert de cerc, puteți alege dintr-o gamă largă de amenajări.

Cum vă configurați cabina duș?

Găsirea cabinei de duș ideale este primul pas. Tot ce rămâne de făcut este să selectați cu atenție fiecare dintre componentele sale. În timp ce aveți libertatea de a alege robinetele, restul va depinde în mare măsură de configurația spațiului dumneavoastră.

O gamă largă de cabine este disponibilă pentru a se potrivi oricărei situații: pivotante, glisante sau pliabile. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, așa că depinde de fiecare să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre.

•          Ușile pivotante oferă acces și curățare ușoară. Potrivite pentru persoanele cu mobilitate redusă, acestea necesită totuși un spațiu liber mare.

•          Ușile glisante au avantajul de a nu necesita spațiu suplimentar pentru a se deschide. Cu toate acestea, funcționarea lor le face incompatibile cu cele mai mici dimensiuni ale cabinei.

•          Ușile pliabile economisesc spațiu și deschid dușul complet. Potrivite pentru cabine de toate dimensiunile, acestea necesită o întreținere atentă a sistemului de șine.

În orice caz, optați întotdeauna pentru ușile din sticlă securizată anticalcar, care sunt mai rezistente și mai ușor de întreținut decât celelalte.

Când vine vorba de alegerea formei cabinei de duș, există multe posibilități. Pătrată, dreptunghiulară, sfert de cerc – depinde de voi să alegeți forma care se potrivește cel mai bine spațiului interior. Formele pătrate și sfert de cerc sunt potrivite pentru băi de toate dimensiunile. Dacă aveți o baie mare, orientați-vă spre cabine dreptunghiulare pentru un confort mai mare.

Va trebui apoi să alegeți cu atenție rigola duș, care va sta la baza întregii instalații. O rigolă duș este un dispozitiv instalat în podeaua dușului pentru a colecta și a direcționa apa spre sistemul de canalizare. Spre deosebire de scurgerea tradițională, rigola de duș are o formă alungită, ceea ce îi permite să capteze apa de pe o suprafață mai mare și să o evacueze eficient. Ce tipuri de rigolă duș există?

Rigolă duș lineară. Este cea mai comună și constă într-un canal lung și îngust acoperit de un grătar sau capac. Este ideală pentru dușurile cu podea plată sau cu pante ușoare.

Rigolă duș cu capac personalizabil. Unele rigole permit inserarea de plăci ceramice sau alte materiale în capacul lor, făcându-le aproape invizibile și integrându-se perfect în designul podelei.

Rigolă duș cu grătar. Vine cu un grătar decorativ în diverse modele și finisaje, oferind atât funcționalitate, cât și un element decorativ suplimentar.

În final, veți mai avea o decizie de luat. Ce baterie duș vă trebuie?

O baterie duș cu o singură manetă este cel mai des vândut model pentru bucătării și băi. Pentru a regla debitul, trageți comanda în sus și în jos. Dacă îl rotiți de la stânga la dreapta, puteți controla temperatura. Principalul avantaj al acestei baterii de dus este că este mai ieftin decât o baterie duș termostatică.

Dar pentru un duș sau o baie la temperatura potrivită, nimic nu se compară cu o baterie duș termostatică. Aceasta menține temperatura exactă a apei și evită variațiile de alimentare. Un alt avantaj este faptul că amestecul de apă se adaptează instantaneu la orice variație de debit sau de temperatură, pentru a preveni arsurile. Nu în ultimul rând, instalarea acestui tip de baterie duș termostatică vă va permite să economisiți bani la factura de apă. Nu trebuie să lăsați apa să curgă la nesfârșit pentru a găsi temperatura potrivită și nu trebuie să pierdeți niciodată timp pentru a o regla din nou.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *