Viziunea mea, în legătură cu resetarea sportului românesc

Și mulțumesc pentru sugestii. Atunci când lansezi o idee, trebuie să aduci și o soluție.

Nici o Federație, nici un club sau asociație sportivă, nu poate fi condusă fără specializare în domeniu. Fiecare departament, trebuie să aibă specialiști.
Fie că vorbim despre președinte, manager, manager sportiv, antrenor principal, asistenți, medic, maseuri, toți trebuie la o anumită perioadă de timp, în funcție de funcția pe care o ocupă, să participe la evaluări și la cursuri de specializare, pentru a rămâne conectați cu noutățile meseriei.

Toate federațiile să fie finanțate, în funcție de performanțele sportivilor și a numărului de sportivi activi legitimați.
Finanțarea trebuie atribuită, în funcție de obiective și de un plan de dezvoltare durabil. Dacă la sfârșitul unui ciclu să spunem de 5 Ani, federația respectivă nu se află în obiectiv, finanțarea se taie și se merge pe o reorganizare.
Toate cluburile și asociațiile sportive, care sunt eligibile pentru finanțare, sunt obligate dacă au activitate la seniori, să aibă cel puțin 3 grupe de juniori la 3 categorii de vârstă diferită. Dacă acele entități dezvoltă academii, pot primii cu 50%, mai mulți bani. ATENȚIE! Banii se acordă ca și în cazul federațiilor, în funcție de performanță internă, activitate juvenilă și cel mai important, performanță Europeană.

Dacă cluburile își desfășoară activitatea doar în sectorul juvenil, ele pot obține finanțare pe mai multe criterii.
Obiectivul de performanță a fiecărei categorii de vârstă.
Câți jucători au făcut pasul la seniori și la ce nivel.
Câte terenuri de antrenament sunt ( cel puțin 2).
Obligatoriu trebuie să aibă cel puțin 2 antrenori pentru fiecare categorie de vârstă. Medic, maseur, psiholog sau mental coach.

Nu se pot transfera jucători străini, peste o anumită vârstă( excepție, jucătorii de valoare excepțională). Cei transferați, trebuie să fi jucat în naționalele de juniori și să poată fi naturalizat după 5 Ani.

Înființată o comisie de antrenori emeriți și foști sportivi de mare valoare, care constant să susțină conferințe și să participe la dezvoltarea legilor sporturilor și de a reprezenta România, ca ambasadori la competițiile internaționale.

Înființată o comisie, care să urmărească cheltuirea banului public, formată din avocați, procurori și finanțiști.

Înființarea unei comisii, care să consilieze foștii sportivi sau pe cei interesați, să înființeze cluburi sau asociații sportive.

Acestea sunt o parte din ideile mele, de a revigora sportul românesc.

​ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *