ECO-VLOG pentru Constanța, concurs pentru tinerii care au soluții la probleme de mediu

Există numeroase probleme de mediu în Constanța, tocmai de aceea, proiectul Eco-Vlog pentru Constanța îi încurajează pe tineri să ia atitudine, să aibă simț civic și să vină cu soluții. Tot ce trebuie să faci este să realizezi un scurt material video, în care să filmezi într-un mod original o amenințare pentru mediul înconjurător pe care ai sesizat-o în orașul de la malul mării și apoi să prezinți ideea ta pentru rezolvarea problemei. Filmează, montează, încarcă pe YouTube și trimite link-ul la adresa specificată în acest material, iar Oceanic Club și OMV Petrom te premiază.

Eco-Vlog pentru Constanța – tematici pentru concurs

Arată că-ți pasă de orașul Constanța și filmează un material conceput de tine, care să aibă 2-10 minute. Subiectul vlog-ului trebuie să se încadreze într-una din cele 4 tematici principale:

”Eco-urbanism”

Ai observat sau simțit vreodată poluarea aerului din orașul Constanța? Aceasta este doar una dintre cele 4 tematici din cadrul proiectului Eco-Vlog pentru Constanța, care te poate inspira pentru realizarea unui material video.

eco-vlog-pentru-constanta-tema-eco-urbanim-poluare-in-constantaPoluarea afectează calitatea vieții locuitorilor, dar și ecosisteme aflate la zeci de kilometri distanță.

eco-vlog-pentru-constantaSubstanțe toxice precum metale grele, nitrați și plastic ajung, inevitabil, în pământ și în ape. Poluarea ne afectează atât sănătatea, cât și bugetele.

”Deșeuri municipale”

Aproximativ 10% din totalul deşeurilor generate reprezintă „deşeuri municipale”, care sunt generate, în principal, de gospodării. Cantităţile de deşeuri sunt foarte mari, iar gestionarea lor are un rol cheie.

eco-vlog-pentru-constanta-deseuri-municipaleÎn UE, în general, se reciclează o cantitate mai mare de deşeuri şi se transportă la depozitele de deşeuri o cantitate mai mică.

deseuri-municipale-eco-vlog-pentru-constanta”Deșeuri municipale” este a doua tematică din cadrul proiectului Eco-Vlog. Povestește-ne soluția ta pentru problema deșeurilor și noi te putem premia!

”Biodiversitatea în oraș și la țărmul mării”

Potrivit statisticilor realizate de Agenția Europeană de Mediu, biodiversitatea este în declin. Peste 50% dintre speciile și habitatele evaluate au înregistrat o stare de conservare nefavorabilă.  Extrem de afectate de schimbările climatice sunt habitatele marine.

biodiversitatea-in-oras-seopmm-oceanic-clubRitmul în care pierdem specii i-a determinat pe cercetători să considere că ne aflăm la a șasea mare extincție a viețuitoarelor Pământului.

biodiversitatea-in-oras-seopmm-oceanic-clubBiodiversitatea e o preocupare pentru Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club și este cea de-a treia tematică a concursului. Spune într-un video de 2-10 minute soluția ta!

”Apa în Constanța”

Îmbunătățirea calității apei este un obiectiv discutat de mulți ani în Constanța. De-a lungul anilor, lacurile din oraș, dar și apele Mării Negre au fost atinse de poluare, iar ecosistemele acvatice au fost afectate.

poluarea-apelorȘi oamenii sunt o sursă directă de poluare. De multe ori, ei aruncă diferite produse în mod necorespunzător, astfel că acestea pot ajunge în sol, în lacuri și în mare, iar consecințele sunt dăunătoare pentru plante și animale.

eco-vlog-pentru-constanta-concursCare este soluția ta pentru problema poluării apelor?

Știm că pe Facebook și Instagram ești expert în Story-uri și foarte creativ, așa că poți face o filmare și despre problema pe care ai identificat-o Constanța, fără să uiți să ne prezinți și soluția ta, iar Oceanic Club și OMV Petrom te pot premia pentru inițiativă. Îți poți invita și prietenii în competiție, iar distracția va fi mai mare.

Înscrie-te în competiția Eco-Vlog pentru Constanța, până pe 15 septembrie

Încarcă materialul video creat pe contul personal de YouTube și menționează în descriere: ”Concursul ECO VLOG pentru Constanța, organizat de SEOPMM Oceanic – Club și co-finanțat de OMV Petrom”, împreună cu #EcoVlogConstanta #OceanicClub #OMVPetrom.

După ce ai încărcat materialul pe YouTube completează până pe data de 15 septembrie 2021 formularul de înscriere, pe care îl găsești AICI

Ce premii poți câștiga

Deoarece te-ai înscris la un concurs, inițiativa ta poate fi răsplătită cu unul dintre premiile acordate de SEOPMM Oceanic-Club și OMV Petrom.

eco-vlog-pentru-constanta

Premiul cel mare – Dronă DJI Mini 2

Premiul pentru cea mai ingenioasă soluție – cameră de acțiune GoPro Hero 8

Premiul pentru montaj – un stabilizator DJI Osmo Mobile 3

Premiul pentru cel mai bun sunet – Kit de Vlogging (suport telefon, ring light, microfon)

Premiul pentru imagine – Hard disk extern 4TB

Premiul special de popularitate (cele mai multe vizualizări ale materialului video încărcat pe YouTube) – Hard disk extern 1.5TB

Cum afli dacă ai câștigat concursul Eco-Vlog pentru Constanța

Câștigătorii vor fi anunțați până pe data de 15.10.2021, pe pagina oficială de Facebook a concursului, pe pagina de Facebook a S.E.O.P.M.M Oceanic-Club la secțiunea Instastory și vor fi contactați pe e-mail sau la numărul de telefon indicat în formularul de participare.

Eco-Vlog pentru ConstanțaDin juriu vor fac parte: Adrian Bâlbă – managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Auris Luca – managerul platformei online Discover Dobrogea, Cristian Dascălu – vlogger, blogger, influencer, un reprezentant Oceanic Club și un reprezentant OMV Petrom.

Toate premiile își așteaptă câștigătorii, așa că sperăm să aveți inspirație în realizarea videoclipurilor!

The post ECO-VLOG pentru Constanța, concurs pentru tinerii care au soluții la probleme de mediu appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *