O mină marină din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Marea Neagră

O mină marină din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită astăzi și distrusă ulterior, de scafandrii Forțelor Navale Române. Mina a fost găsită la o distanță de aproximativ 8 mile marine de țărm, într-un raion maritim din zona Tuzla, în timpul activităților de scufundare planificate în cadrul Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22” (EP MCM Dive).

Mina marină din Al Doilea Război Mondiala a fost descoperită în cadrul Exercițiului EP MCM Dive

Exercițiul EP MCM Dive este condus de Centrul 39 Scafandri și se desfășoară, în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră. La acesta participă 240 de militari români și aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Statele Unite ale Americii și Turcia.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial , Marina Militară a amplasat zeci de mile marine

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine, într-un raion din apropierea țărmului românesc cuprins între Tuzla și Midia, pentru apărarea orașului Constanța de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare românești și au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării și au fost cartografiate, fiind denumite de marinari „minele din barajul istoric”.

mina-marina-din-al-doilea-razboi-mondial-descoperita-in-marea-neagra-de-scafandrii-fortelor-navale-romane

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate și distruse, prin explozii controlate de la distanță, în timpul exercițiilor și antrenamentelor, de către scafandrii de mare adâncime și scafandrii de luptă EOD (specializați în lucrul cu dispozitive explozive). Activitățile de instruire, desfășurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații reale, conform devizei „Instruiește-te așa cum vei lupta!”.

The post O mină marină din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Marea Neagră appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *