Ziua Unirii Principatelor este sărbătorită în Dobrogea de marinarii militari

Ziua Unirii Principatelor va fi sărbătorită și în Dobrogea, de marinarii militari. Unirea Principatelor Române a fost înfăptuită la data de 24 ianuarie 1859, prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza în calitate de domnitor în Moldova și în Țara Românească și a reprezentat piatra de temelie a creării statului național unitar român.

Ziua Unirii Principatelor sărbătorită în Dobrogea

Una dintre schimbările majore, produse în noua organizare statală ca urmare a evenimentului din luna ianuarie 1859, a fost unificarea flotilelor celor două principate române, la data de 22 octombrie 1860, sub semnătura Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, act care stă la baza constituirii Marinei Militare Române moderne.

ziua-unirii-principatelor-ceremonii-dobrogea-alexandru-ioan-cuzaMilitarii din Forțele Navale Române participă la ceremoniile organizate luni, 24 ianuarie, cu prilejul sărbătoririi a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag.

Ceremonii la Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila, de Ziua Unirii Principatelor

La Constanța, ceremonia va avea loc în Piața Ovidiu, la ora 12.00, iar Muzeul Național al Marinei Române va putea fi vizitat gratuit, luni, 24 ianuarie, în intervalul orar 10.00-16.00. Marinarii militari din garnizoana Mangalia participă la ceremonia organizată la Complexul Monumental din Piața Republicii, la ora 12.00, iar infanteriștii marini vor fi prezenți la ceremonia care va avea loc în Babadag, la Monumentul Eroilor, la ora 09.00.

Pe malul Dunării, reprezentanții Forțelor Navale Române participă la sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea, la ora 10.00, iar la Brăila vor fi prezenți la ceremonia organizată la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la ora 11.00.

La București, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, participă la activitățile care se vor desfășura la Mormântul Ostașului Necunoscut, în Parcul Carol I, la ora 11.00, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza amplasată la sediul Patriarhiei Române, la ora 12.30, precum și la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, la ora 14.00.

0Shares

The post Ziua Unirii Principatelor este sărbătorită în Dobrogea de marinarii militari appeared first on Descopera Dobrogea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *