Adio plictiseală în weekend: 7 idei de activități fun

Poză de Tatiana Syrikova pe Pexels.com

Weekendul este momentul perfect pentru relaxare şi activităţi fun, dar ce faci atunci când plictiseala îţi dă târcoale? Ei bine, există soluţii simple şi activităţi simpatice pe care să le încerci, unele dintre ele chiar la tine acasă. Oferă-ţi câteva momente de linişte cu activităţi care să te ajute nu doar să scapi de plictiseală, ci şi să te relaxezi.

Descoperă mai jos 7 idei de activităţi fun pe care să le încerci la sfârşit de săptămână

Găteşte cu ce ai în frigider

Gatitul poate fi o activitate super relaxanta şi distractivă, mai ales dacă îţi foloseşti creativitatea. Foloseşte ingredientele pe care le ai deja în frigider ca să prepari ceva bun. Poţi chiar să foloseşti internetul ca să îţi găseşti inspiraţia. Cu cât frigiderul este mai încăpător, cu atât mai bine. Pe altex.ro găseşti diverse modele de frigider la preţuri avantajoase, ca să faci loc celor mai bune ingrediente.

Citeşte o carte nouă

Lectura te ajută să te relaxezi, dar şi să scapi de plictiseală. Dacă vrei să îţi petreci weekendul acasă şi nu ştii ce să faci, alege o carte nouă, care îţi trezeşte interesul. Găseşti o mulţime de titluri interesante în anticariate, în librării, dar şi online. De la cărţi de self-help şi până thrillere, tu decizi ce anume îţi face cu ochiul.

Ascultă un podcast

Podcasturile sunt varianta ideală dacă vrei să iei o pauză de la telefon sau TV, deoarece tot ce trebuie să faci este să dai play şi să-ţi odihneşti ochii. Poţi să asculţi podcasturi despre vedete, istorie, mistere, modă sau chiar filme, în funcţie de preferinţe. Majoritatea podcasturilor se găsesc gratuit pe internet. 

Reamenajează

Ce ar fi să dai un aer nou casei tale? Programează o activitate de reamenajare acasă, mai ales dacă simţi că plictiseala îţi dă târcoale. Poţi să foloseşti autocolant ca să redai strălucirea unor piese de mobilier vechi sau doar să rearanjezi mobilierul. Orice cameră poate beneficia de un mic proiect de reamenajare, de la dormitor la balcon.

Pictează

Pictură este o modalitate foarte bună de a da frâu liber creativităţii, indiferent de cât de talentat/a te consideri. Cumpără câteva ustensile de pictură, precum pensulele, pânzele şi culorile, iar mai apoi încearcă să dai viaţa unui tablou pe gustul tău. Un set de pictură de bază are preţuri accesibile!

Scrie în jurnal

Scrisul este un exerciţiu nemaipomenit pentru creativitate, dar şi pentru relaxare. În cazul în care te plictiseşti, dă o şansă unei sesiuni de scris în jurnal. Poţi să scrii despre viaţa ta, despre pasiunile tale sau chiar să scrii ficţiune ori poezii. Nu trebuie să pui prea multă presiune pe tine, scrie orice îţi vine în minte.

Colorează

O carte de colorat pentru adulţi te va ajuta să scapi de plictiseală, dar şi să te relaxezi. Ai nevoie doar de o astfel de carte şi câteva creioane colorate ca să pui la cale o activitate fun şi uşoară de weekend. Cărţile de colorat pentru adulţi se găsesc online sau în librării, iar preţurile nu sunt deloc piperate!

Ideile de mai sus sunt numai bune ca să alungi plictiseala în weekend şi să te bucuri de activităţi simpatice şi uşoare. Încearcă-le şi bucură-te de relaxare!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *